After corona dipje?

2Eigenlijk heb ik heel de week al last van spierpijn en allerlei krampen heel vervelend.
Normaliter als ik weet wat dit veroorzaakt heeft kan ik daar wel mee omgaan maar nu vraag ik me nog steeds af, waar komt het door of is het toch wat anders dan ik misschien denk. En dan komen de vreselijkste ziektes langs.
Het begon eigenlijk maandag al, het weekend daarvoor natuurlijk best veel gedaan maar goed dat doe ik wel vaker zonder dit resultaat. Bijna 50 km gefietst met Wim.
Had wel op een wiebelende trap nog kersen staan plukken en de dag daarvoor nog een struik verwijderd die wel tegenspartelde…. Misschien dat het daar door kwam.
Ook omdat ik een aardig rustige week had, veel thuis moest blijven vanwege de schilders, weinig gefietst voelde ik ook ieder pijntje.  Te veel tijd om over dingen na te denken is nooit goed voor me. 1
Ook mijn energie lijkt ver te zoeken zoals gisteren ging ik onderweg om in het naburige dorp even wat boodschappen te doen wat ik altijd doe maar halverwege ging ik terug. Niks voor mij.
Misschien een na corona dipje, (hoewel het virus nog niet verdwenen is) ik weet het niet.
Veel mag er weer en dan verwachten mensen ook weer dingen van me.
Vrijdag kwam mijn nicht met haar man het tuinhek ophalen en we zaten zo nog even in de tuin te praten en zij hadden het ook wel zo ervaren. Dat het ook wel bijzonder relaxed was de coronatijd. Haar man zei ook, normaliter ben ik vaak 4 avonden weg voor van alles en nu kon dat niet meer en eigenlijk was het ook best prettig. (Hij geeft fotoworkshops en heeft een eigen studio voor fotosessies)
En ik hoor dat ook wel van verschillende kanten…. Ook het bericht van mijn buurvrouw heeft er bij mij aardig ingehakt.
3Ik had het zelf ook hoor in de corona tijd. Veel fietsen, veel fotograferen, heel rustig alles. Foto’s bewerken als ik thuis kwam, beetje tuinieren en verder hoefde ik nix.
Eigenlijk kan ik altijd wel heel goed tegen het warme weer, geeft het me zelfs energie maar ook dit keer was ik niet vooruit te branden.
Heb het gevoel dat ik zomaar iedere keer gewoon kan slapen.
Nou ja als alles zo blijft misschien toch maar eens naar de dokter gaan om te kijken of alles wel in orde is met me. Vandaag maar calcium tabletten aangeschaft, hoor wel dat die goed zijn tegen krampen e.d. toch maar even proberen.
Oké dit was dus weer zo’n zeurblogje maar het is ff niet anders…….

 

16 gedachten over “After corona dipje?

 1. Heb je al last van artrose in je gewrichten? Dan kunnen de pijntjes daar ook van komen. Ik lees mee in een Faceboekgroep met mensen met artroseklachten en daar was ook ee topic dat met dit weer zoveel meer pijn wordt ervaren vooral in handen en voeten en vermoeidheid.
  Van vermoeidheid heb ik zelf gelukkig niet zoveel last maar vooral handen zijn stijf en veel pijnscheuten en enkels zitten in een bankschroef

  1. Ja ik weet niet of ik atrose heb hoor. Zal misschien best wel. Maar dit voelde even anders aan. Ga morgen een knie foto maken misschien is daar atrose. Ik hoor het nog wel. Gaat gelukkig nu weer beter.

 2. Mijn man heeft veel last van artrose en had regelmatig kramp in zijn vastgezette enkel. Nu slikt hij magnesium en heeft bijna nooit meer kramp.
  Volgens mij is het dipje inderdaad een gevolg van de rustige tijd, de hitte en de veranderingen die komen gaan!
  Als het langer duurt zou ik zeker naar de huisarts gaan.

  1. Ben toch maar even naar de huisarts geweest. Toch een spier of zo verrekt denk ik of gescheurd, ik weet het niet. Het gaat al weer beter gelukkig. Ben ook wel magnesium gaan slikken, Kijken of dat helpt.

  1. Het was zijn schuld het begon nadat hij het weekend was geweest en was begonnen met kersen plukken zo weinig dat ik er niets meer kon en besloot om nog wat meer te plukken……. Whahaha…. heb het hem wel gezegd. We hadden een prachtig weekend samen en als ik me zo goed blijf voelen als vandaag ga ik het weekend weer naar hem toe. Ik mis hem inderdaad best wel eens…..

 3. Het kan ook zijn dat je magnesium nodig hebt! (Voel je weleens dat ongewild je oog knippert/samentrekt? Dat duidt op magnesiumtekort.
  Misschien te weinig gedronken met dat warme weer?
  Beterschap!

  1. Ik drink liters maar magnesium ben ik na verschillende adviezen wel mee begonnen.
   Zal gewoon moeten accepteren dat ik ouder word en niet meer van die dingen moet doen haha……moeilijk hoor.

  1. Ja dat hoor ik van verschillende kanten. Ik weet niet of ik atrose heb. Mijn knie heb ik wel heel lang last van ga morgen een foto maken dan hoor ik het wel. Dit kwam echt denk toch wel van een rare beweging maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s