Tja en dan….

Ik weet het van mezelf maar soms heb ik gewoon geen stopknop er voor maar als de angst bij mij gaat regeren gaat het niet goed met me.
En ik maakte me ook best ongerust, zondag voelde ik me echt beroerd, ieder pijntje voelde ik.  Ik had ook best veel pijn iedere keer en dat maakte me gewoon angstig waardoor ik helemaal verkrampte. ( Of ik kreeg pijn omdat ik zo verkrampt was)
Ben toch nog wel wat in de tuin gaan rommelen rustig aan omdat ik dacht dan is de focus even ergens anders op gericht.
Maar de lol die ik er normaal in heb kwam niet.
Gisterenavond heel lang met Wim zitten praten en daardoor kwam ik wel weer wat tot rust.
Vanmorgen meteen een afspraak gemaakt bij de dokter en kon al heel vroeg komen.
Had goed geslapen en ook weinig last vanmorgen.
Zij bekeek, kneedde, voelde aan alle kanten en organen maar kon eigenlijk niks verontrustends vinden. Kijk het een paar dagen nog aan en kom anders terug zei ze.
Voelde me best opgelucht, meteen even Wim weer opgebeld.
Op mijn gemakkie boven wat op gaan ruimen en toen ik klaar was begon het weer, ik raakte helemaal in paniek.
Dacht eerst ik ga weer die dokter bellen toch maar niet gedaan en Peter gebeld. Die is altijd rustig en gaat net als de huisarst alles even doornemen met me. Wat en wanneer heb je last mam. Doe deze oefeningen eens en kijk of je dan last hebt.
Nou ja hetzelfde als bij de huisarts. Alleen als ik bepaalde bewegingen maak voel ik een scherpe pijn. Nu mijn hersens nog er van overtuigen dat er verder niets aan de hand is. Gewoon spierpijn (denk ik). Vanmiddag weinig gedaan ook helemaal geen last meer gehad.
Vanavond wilde ik gewoon toch even een stukje gaan fietsen na het eten, had het echt wel even nodig en al voelde ik nog steeds die pijn het voelde wel goed aan.
Heel de week amper gefietst dat is helemaal nix voor mij en wil daar niet aan toegeven ook anders blijf ik die angst houden en durf ik straks nix meer. Heb dat al eerder gehad zo’n paniekstoring.
En nu maar hopen dat het wat op gaat knappen misschien even naar de fysio kan ook helpen. Ga morgen ook gewoon werken lukt het niet ga ik weer naar huis. De afleiding zal me goed doen. Vind het heel lastig en vervelend.
Heb er gewoon moeite mee omdat ik niet kan verklaren duidelijk waar het door komt. Denk een combinatie van heel ver fietsen achter elkaar en het plukken van kersen op een wiebelende trap waarbij ik met heel goed vast moest houden, half hangend aan de boom hing en met mijn andere hand nog de kersen plukte.
Een paar maanden geleden toen ik van de trap viel met de bloembakken wist ik tenmiste zeker waar de pijn vandaan kwam en dan is het wel voor mij beter te behappen. Maar vervelend blijft het……..

10 gedachten over “Tja en dan….

 1. Nou dat kersen plukken op zo’n trapje kun je behoorlijk “verrekt” van raken hoor. We zijn niet zo piep meer en dit soort dingen maakt dat je kunt verkrampen .
  Herkenbaar, ik verrekte me twee weken geleden met Henk helpen verschonen in het bed. Dat voel ik óók nog als ik mijn puffer inhaleer. Merkte aanvankelijk dat álles in die regio klem schoot als ik weer die beweging maakt. Had nog 2 pilletjes ontstekingsremmer die ik met halfjes heb opgemaakt. Dat stelde me gerust dat ik toen de pijn voelde verminderen. Dat ontspande me waarna het allemaal vanzelf minder werd. Voel het soms nog een beetje bij een verkeerde beweging.
  Je kan op zo’n trapje écht serieus iets verrekken hoor omdat je krampachtig probeert op de been te blijven.

  1. Je hebt helemaal gelijk hoor, dat zal het zeker veroorzaakt hebben. Je beschrijft het precies goed. Maar op een of andere manier overviel he me met paniek en angst en dat is geen goede raadgever. Gaat gelukkig weer een stuk beter.

 2. Dat is zeker vervelend Anneke, juist omdat het niet aantoonbaar is waar de pijn vandaan komt
  Nu ben jij natuurlijk altijd aan het klussen, en in je tuin bezig, en dan kan je zomaar een inwendige spier hebben verrekt, het enige wat dan kan helpen is rust lijkt mij.

  1. Ja klopt hoor Edward. Toen ik pas viel had ik veel meer pijn maar wist wel precies hoe het kwam. En nu overviel het me op een of andere manier had ik er ff geen stuur over.

 3. Als je niet weet wat de pijn veroorzaakt, maakt dat je heel onzeker.
  Het verbaast me dat je zomaar bij de huisarts terecht kon. Hier moeten we eerst een corona-test doen en als we dat NIET hebben, mogen we een afspraak maken. Gelukkig deden ze bij jou niet moeilijk.
  Ik hoop dat de pijn er als een haas vandoor gaat…
  Hou je taai!

  1. Ik belde 8 uur en kon 10 voor 9 komen. Vroegen alleen of ik geen klachten had toen ik belde. Je kan bij ons alleen afspreken als je dezelfde dag kan komen. Dokter ook geen mondkapje op. Wat verschillend allemaal. O grappig dat laatste haha wilde eigenlijk bij mijn nieuwe blogje een aantal hazen plaatjes plaatsen. zijn hommels geworden.

 4. Lastig he ……… mijn ervaring is dat als je je focust op het pijntje, je steeds meer gaat voelen, maar ja, hoe focus je je niet als bewegen pijn doet??? En ja, als je dan alleen bent ga je al heel snel piekeren ………. best herkenbaar, al lukt het mij meestal wel om het te stoppen.
  Typisch he, hoe dat werkt ……….. sinds ik weet dat ik een MRI moet, heb ik meer last van mijn heup ……… zo zie je, lichaam en geest zijn echt een.

  1. Normaliter lukt me het ook wel. Maar nu was het echt een optelsom. Van pijn, van de drukte, het verdrietige bericht van mijn vroegere buurvrouw, kon even minder hebben gewoon. Gaat nu gelukkig weer redelijk goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s