De knop om……

Bijene 1 (Middel)Gisterenavond na het fietsen ging ik wat papieren uit zitten zoeken en opruimen en opeens betrapte ik mezelf er op dat ik opeens niet meer aan pijntjes en dingen dacht en ik me een stuk rustiger voelde worden. Niet als een gestreste kip zoals de dagen er voor op de bank zat, zo van wanneer begint het weer.
Wim had al weer gebeld, wat een schat is het toch. Ik twijfelde nog of ik vandaag wel zou gaan werken en hij zei ook, misschien kan je het beter wel doen. Hommelel (Middel)Gaat het niet dan kan je altijd nog naar huis gaan toch. (Hij weet dat ik een makkelijke werkgeefster heb).
Vannacht weer heerlijk geslapen (alle nachten hoor trouwens ondanks mijn stress/paniekdingen) en vanmorgen gaan werken.
Niet dat ik niks meer voelde maar het leek wel of het een plaatsje had gekregen en dacht, oké Bloempjes tuin 5 (Middel)precies bij die beweging heb ik er last van en voel ik pijn. Ik ging me steeds beter voelen.
Weer op de fiets gestapt, het was net weer droog en heerlijk bij de Hema weer eens een keer een bakje/broodje gedaan. Een prima medicijn.
Gewoon weer dingen doen had ik blijkbaar even nodig.
Ooit in de laatste jaren van mijn huwelijk heb ik ook best vaak last gehad van paniekaanvallen, geen auto meer durven rijden, op zijn slechts alleen nog maar zo snel mogelijk naar mijn weg, het aller-kortste Hommelele (Middel)rondje met de hond doen om zo snel mogelijk weer thuis en binnen te zijn. Hyperventilatie… gewoon rottige dingen allemaal, veel stress.
Eigenlijk de laatste jaren (op soms een dipdagje) weinig last van gehad en dit overviel me best, was gewoon een rottige week zo voor mezelf. Dacht dat ik dat wel helemaal achter me gelaten had.
Destijds ben ik gaan praten met een maatschappelijk werkster die mij enorm geholpen heeft met praten en tips…. Ze deed haar naam eer aan Rietje Raatgever (niet te krap kijken hé ik weet dat raadgever met een d is maar zij heette nu eenmaal zo)
Vanmiddag voelde ik me weer zo prima dat ik meteen weer van alles wilde gaan doen maar ik dacht, ho ff draaf nou weer niet gelijk door Anna (zo noem ik mezelf altijd als ik me streng toe moet spreken). Bloempjes tuin 1 (Middel)
Vandaar dat ik maar een lekker bakje thee genomen heb, een filmpje opgezet in het kinder/flauw/leuke/ontspannende genre. Hugo echt zo’n sentimenteel verhaal maar zo heerlijk om even te zien lekker liggend onder een dekentje op de bank, zelfs zonder in slaap te vallen.
Ben best blij dat de knop blijkbaar weer een beetje omgezet is en hoop maar dat het ook zo blijft want paniek/angst is gewoon een slechte raadgever. En als ik me zo blijf voelen aankomende weekend weer naar Wim.. zo’n zin in.
Wat hommel(e)s omdat ik ze gewoon zo mooi vind, heel de dag bezig om al mijn plantjes te bezoeken……en nog belangrijker te bestuiven….

24 gedachten over “De knop om……

 1. Fijn dat het weer wat beter gaat. Ik denk dat de impact van de afgelopen maanden voor veel mensen groter is dan we in eerste instantie verwachten. Het heeft toch best wel spanning opgeleverd en die moet ook weer een uitweg zoeken. Bij de één uit zich dat lichamelijk en een ander voelt zich gedeprimeerd of angstig. Dit is maar psychologie van de kouwe grond hoor maar ik was ineens zo somber en nergens zin in en dat heb ik op deze manier voor mezelf maar uitgelegd.

 2. Fijn dat je het weer onder controle hebt. Dat soort paniek aanvallen zijn vreselijk en kunnen ontaarden in een heel ontwricht leven als het niet tijdig aangepakt wordt. Gelukkig herken jij het tijdig .

  1. Klopt hoor, heb er ooit zo’n last van gehad dat ik als ik ergens was weer naar huis wilde. En dat hoop ik nooit meer te krijgen. Gelukkig nu even maar een paar dagen dipje…..

   1. Herkenbaar, ik was er in het verleden nét iets te laat bij om aan pleinvrees te ontsnappen maar is uiteindelijk toch redelijk snel onder controle gekomen met behulp van een verstandige huisarts en lieve vriendin.

 3. Ik ben blij dat je weer “Gewoon Anneke” aan het worden bent. Ineens blijkt gewoon het hoogst bereikbare…Probeer de rust in je te bewaren. Heb je al eens geprobeerd om je te concentreren op je ademhaling wanneer je onrustig wordt? Houd het achter de hand. Ik wens je alle goeds!

  1. Ja ik heb destijds met hyperventilatie ook ademhalingsoefeningen gedaan, die gebruik ik ook. Maar soms heb ik gewoon even dat mijn paniek wint van mijn verstand. Gelukkig gaat het weer goed nu.

 4. Fijn dat de knop weer om is ………… en als ik dat zo lees, dan wordt het missen van Wim tussen jullie weekenden door groter, misschien moet je daar eens naar gaan kijken, hoe en wat daar aan veranderd kan worden.

  1. Denk dat het altijd wel zal blijven, merk het aan Wim ook wel dat hij veel vaker belt dan vroeger. Maar goed het is geen optie, we willen allebei niet weg van ons stekkie. En het is goed zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s