Feessie !!

scheidingJa ik vond deze datum toch iets om even bij stil te staan weer. Even mijn gedachten over die tijd te laten gaan.
Heb een aantal stukjes uit mijn dagboek zitten lezen en weet dat het nog steeds een goede beslissing is geweest.
Mijn solo tijd zal ik maar zeggen (alleenstaande of alleengaande vind ik van die trieste woorden, ik ga/ging gelukkig niet alleen) heb ik zoveel dingen beleefd, meegemaakt, leuke vakanties nieuwe dingen ontdekt gedaan.
Mijn oude ik toch weer grotendeels terug gevonden.
Spreken over de schuldvraag wil ik niet, waar er twee kijven hebben er twee schuld zei mijn moeder altijd. En al het verdriet over onze overleden kinderen heeft ons ook gevormd. Sommige mensen zullen er dichter door bij elkaar komen maar wij beleefden dingen toch heel anders en dat botste ook wel vaak.
Het eerste half jaar of jaar misschien na onze scheiding hadden mijn ex en ik weinig contact meer. Hoewel we in hetzelfde dorp wonen zagen we elkaar praktisch nooit. Ik miste het ook niet. Alleen bij dingen die onze zoon betroffen zagen we elkaar. Ondanks dat we in een klein dorp woonden en ik door mijn werk voor de krant toch wel bij veel mensen bekend was, waren we nooit “the tolk of the town”.  Mede door het feit dat we gewoon allebei zonder het afgesproken te hebben elkaar nooit hebben zwart gemaakt.
scheiding 3Kreeg zelfs wel eens een opmerking van iemand die zei “Waarom zijn jullie nou eigenlijk gescheiden” waarop ik altijd antwoordde, dat is onze zaak.
Toen zijn broer zo ziek werd, werd ons contact ook weer intensiever, gingen vaak samen naar ziekenhuis en revalidatie. En dat voelde best goed aan eigenlijk. Denk dat we beide elkaar alle toch wel het beste op een of andere manier gunden. Beter met elkaar konden opschieten als tijdens ons huwelijk de laatste jaren. Oude koeien werden er ook tijdens onze autoritten nooit uit de sloot gehaald.
Hij kreeg een relatie en ging samenwonen, met mijn hand op mijn hart, ik ben geen seconde jaloers geweest, eigenlijk meer iets van, dat is wel goed voor hem want na onze scheiding zat hij wel heel vaak in het café en dronk behoorlijk wat. Dat normaliseerde door haar wel. En sterker, zijn vriendin en ik  kunnen het samen prima vinden, ik rij zelfs vaak met hen mee naar verjaardagen omdat die allemaal in de winter zijn. En daar ben ik heel bij om.
Zeker nu we allemaal grootouders zijn van Pretty, ook toen reed ik met hen mee naar het ziekenhuis, hoe mooi kan dat toch zijn eigenlijk. En straks het huwelijk ook dan. Zeker ook voor mijn zoon, die wel 21 jaar was toen we gingen scheiden maar toch ook wel een tik er van kreeg, een schooljaar miste maar ook hij is er gekomen weer.
Niemand krijgt in het leven toch een pad dat over rozen gaat… al heeft hij zijn naam wel mee dan.
Op het moment dat ik mijn dating avonturen helemaal gestopt was, had het alleen ook goed kreeg ik een mailtje van Wim. Dacht dat ik me uitgeschreven had op die datingsite maar blijkbaar zat ik toch nog ergens in het systeem. We ontmoette elkaar al weer 4 ½  jaar geleden voor het eerst en het klikte meteen. Wat zoek je in een man, vroeg hij en in antwoordde: “Een man die naast me in het gras gaat zitten zonder te denken dat zijn broek misschien wel eens vies zou kunnen worden”. We bleken zoveel overeenkomsten te hebben en ook in interesses zodat we al een aantal jaren een fijne omhetweekend relatie hebben. Het beste van twee werelden zoals ik het altijd noem, de polder en de bossen. Hij heeft zoveel moois aan mijn leven toegevoegd. En natuurlijk last but not least de geboorte van Pretty. Zo beladen voor me maar zo mooi en ben zo ontzettend blij met haar dat is niet te beschrijven.
Kortom…….  Toch reden toch een feestje want ik ben momenteel toch best een gelukkig mens…… met mijn kinderen, schoondochter, kleinkind, lief, vrienden en familie,  mijn huis, mijn tuin, mijn fiets……Het was een goede beslissing.
Ja feest

12 gedachten over “Feessie !!

 1. Fijn te lezen Anneke dat je goed in je vel zit met allemaal fijne mensen om je heen.
  Ik blijf wel meelezen maar reageer niet steeds meer.
  Ga lekker door zo met je leven en laat ons af en toe mee genieten.

  1. Het scheelde dat we geen eigen huis hadden, geen vermogen, geen kleine kinderen en er was geen derde in het spel. Echt nergens over ruzie gehad behalve over een LP haha dat was wel grappig. Nee ik ben blij dat dingen zo gelopen zijn. Zie inderdaad ook vechtscheidingen over de hoofden van kinderen ook nog vaak zo triest.

 2. Het zijn twee prachtig e,positieve logjes geworden waar menig gescheiden stel een voorbeeld aan kan nemen. Een vechtscheiding is echt het allerergste dat je kinderen aan kunt doen.

  1. Het scheelt ook wel of er een derde in het spel is dan lopen dingen vaak anders gaan er andere emoties meespelen. WIj hadden geen eigen huis, geen kleine kinderen, geen derde in het spel…. dat scheelde wel. Heb zelfs Hans zijn huis grotendeels geverfd, behangen, zijn gordijnen genaaid, met hem meegeweest meubels kopen. Eigenlijk bizar was het wel een beetje. Maar als hij het allemaal alleen had moeten doen was ie nou nog niet weggeweest. En dat wilde ik wel, was niet alleen feest natuurlijk.

   1. Daar heb je helemaal gelijk in. Vooral die derde in het spel is een stoorzender die problemen geeft. Maar natuurlijk blijft het allemaal lastig genoeg, zeker als je ook nog zoveel verantwoordelijkheid tegenover de ex voelt als jij deed.

 3. Ook ik heb een zelfde soort relatie met de vader van mijn kinderen. Hij is hertrouwd en zij en ik kunnen het prima samen vinden. Met kerst eet ik sinds enkele jaren zelfs een dag gezamenlijk met ze. Ieder kookt wat en de boodschappen worden dan onderling geregeld. Samen hebben we toch onze kinderen en kleinkinderen en dat zal ons altijd verbinden.😊🙋

  1. Dat vind ik ook, je kan scheiden maar blijft toch ouders en grootouders van kind(eren) en kleinkind(eren). WIj vieren sinds ons kleinkind er is met zijn allen Sinterklaas. Zo leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s