Verf moet stinken…

Conatiner 2 (Middel)Vanmorgen kreeg ik een mailtje dat mijn bestelde containerombouwen vandaag zouden komen. Tussen 8 en 18.00 uur en ik dacht, oké dat is vandaag thuisblijven dus.
Wat zal ik gaan doen. Zag mijn ramen die na alle werkzaamheden er echt niet meer uitzagen zeker met de zon er op. Dat leek me een mooi klusje voor vandaag.
Wilde net de spullen er voor op gaan zoeken toen ik de auto van DSL aan zag komen rijden en stoppen. Zo die zijn mooi op tijd zeg, dat is niet verkeerd.
Hij rijdt ze netjes met een steekwagentje voor me achterom. Ik ga ze meteen uitpakken. Wat een dozen en wat een verpakkingsmateriaal zeg, bubbelplastic, karton, tempex, gewoon plastic.
Snap best dat dingen die zo vervoerd moeten worden ook zo verpakt worden. De grote lappen bubbelplastic bewaar ik nog even. Misschien kan ik er iemand nog een plezier mee doen. De rest gaat in de respectievelijke bakken voor papier, plastic en restafval.
Container 3 (Middel)Afijn ik ga de gebruiksaanwijzingen lezen en lees daar dat ze aanraden om de panelen eerst nog in de vernis te zetten, het is geverfd met waterdragende verf.
Nu heb ik een vreselijke hekel aan waterdragende verf (ik weet minder slecht om in te ademen en voor het milieu) het verft gewoon niet fijn. Het vloeit niet uit en het stinkt niet. Als ik verf wil ik ook de geur van terpentine ruiken. 🙂 ;). Kortom vind het vervelende verf om mee te verven.
Ik ga op internet kijken of ik verf op terpentine basis er over kon verven maar ik kreeg toch wel twijfels of dat wel goed kan gaan.
Container 1 (Middel)Vandaar dat ik toch maar twee blikken waterdragende vernis besloot te gaan kopen.
Begin te verven. het gaat best snel, inderdaad vind ik het niet fijn verven maar ik doe het er maar mee. Heb aan een blik genoeg om beide kanten mee te doen. Het droogde natuurlijk waar ik bijstond en na het warme eten toch maar begonnen om te kijken of ik ze in elkaar kon zetten. Het ging eigenlijk best. Even goed kijken maar echt moeilijk was het niet. Alleen volgens mij zit het balkje aan de voorkant niet op de goede plaats.
Op de werktekening zit ie bovenin en bij deze een stuk naar beneden waardoor ik ook het balkje er steeds uit zal moeten halen anders krijg ik mijn container er niet in gereden.  Nu zit het balkje met een paar haakjes vast vandaar dat het ook niet echt een probleem is maar volgens mij hoeft het niet. Nog even nadenken voordat ik ga slopen haha. Nee hoor is een kwestie van een paar schroefjes verzetten. Conatiner 5 (Middel)
De tweede gaat nog sneller tot de laatste drie schroefjes aan toe. Wat is dat toch altijd dat het allerlaatste kleine schroefje dol draait en de andere twee bouten die ik er bij de eerste  probleemloos er in draaide lukte dit van geen meter. Met kunst en vliegwerk, mopperend en scheldend en inmiddels ook moe toch maar doorgegaan en het lukte ook wel. Waardoor de laatste toch nog langer werk was dan de eerste. Het kan verkeren.
Resultaat is wel dat ik er heel blij mee ben. Het ziet er mooi uit, die lelijke bakken zijn mooi weggewerkt. En nu ben ik een moe maar tevreden mens haha…..

 

15 gedachten over “Verf moet stinken…

 1. Top hoor, de boel weer klaar!

  Bij mij moet verf juist niet stinken.ik kies de andere kant.

  Voor mijn plafond met vreselijke vlekken adviseerde een schilder muurverf opterpetinebasis. Narijp beraad hebbenwe daar niet voorgekozen. Het resultaat is prima.

  1. Altijd oppassen met twee soorten over elkaar. Had dat in mijn badkamer daar zat nog ouderwetse kalk op en ik latex er over geverfd alles kwam er afbladderen. Op een plafond zou ik ook niks op terpentine basis kiezen hoor.

 2. Ik ga ook voor het milieu hoewel ik de geur van verf op terpentine basis erg lekker vind!
  Het ziet er keurig uit!

  1. Dank je wel…… ik weet dat het beter is inderdaad maar ik vind die verf op waterbasis niet lekker uitvloeien en er mee verven. En zo vaak verf ik nu ook weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s