Queen of blog……

Gouda 5 (Middel)Je hebt bloggers en bloggers en maar één Queen of blogs namelijk Rietepietz. Veel bloggers volgen haar en zeker de laatste intense maanden waarbij ze schreef over haar man die dementeerde en het afscheid van haar grote liefde Henk, indrukwekkend en respect hoe ze daar over schreef, toch haar humor bewaarde en onder vaak moeilijke omstandigheden tot aan het einde toe hem verzorgde.
En nu had deze Queen of blog mij, een van haar onderdanen, mij Gewoon Anneke, gevraagd of ik haar wilde ontmoeten in Gouda.
Riet 6 (Middel)Ik voelde me helemaal vereerd met dit verzoek en wie ben ik om dit te weigeren toch?
Vanmorgen  op tijd op mijn fiets gestapt om de 20 km naar Gouda te overbruggen en op tijd op het station te staan waar haar trein aan zou komen. Toch wel aardig zenuwachtig natuurlijk.
Bij de rotondes kreeg ik voorrang, stoplichten stonden (bijna) allemaal op groen alsof ze wisten dat ik naar the Queen ging.
Helaas net voor het station bleek de laatste hindernis, de tunnel onder het station door, afgesloten en moest ik een flinke omweg maken om toch nog op tijd te zijn.
Dat lukte me net maar ze was al wel uitgestapt en kwam de trap aflopen waar ik hijgend onderaan stond te wachten. Riet 5 (Middel)
Naar het centrum van Gouda gegaan en meteen aan de koffie met stroopwafel natuurlijk in Gouda de stroopwafel en kaasstad.  (Nee niet bij de Hema daar neem ik een Queen niet mee naar toe natuurlijk).
Jammer dat het een onaangekondigd bezoek was van the Queen anders zouden ze vast wel de toeristische kaasmarkt opgestart hebben maar dat was nu niet het geval. Ook hier heeft Corona roet in het eten gegooid. We zijn nog wel in de Waag geweest, een bezoek gebracht aan het stadhuis. De markt bezocht, bij de St. Jan wezen Riet 8 (Klein)kijken. In het stadhuis kregen we van een heel aardige stadsbode alle informatie en hij vertelde ons over het stadhuis. We gingen alle drie de verdiepingen bekijken. Het stadhuis wordt nog steeds gebruikt voor trouwpartijen maar liefst 250 per jaar.  Ook wij hebben ons in de echt laten verbinden, met handschoenen aan natuurlijk alle regels in acht genomen. Riet 7 (Middel)
Ik werd daarmee wel bigamist want eerder ben ik op diezelfde plaats in de echt verbonden met Trees ook een van de blogsters die weer aan het opstarten is en waarmee ik ook zo’n leuke dag in Gouda had. (Misschien een baantje in het verschiet, op stap als gids in Gouda voor bloggers)
Riet 0 (Middel)Enigszins gegeneerd stond ik wel te kijken hoe iemand als Queen zo ongegeneerd naar haar eigen portretten ging staan kijken en naar die van haar ex-collega Beatrix.
We zagen nog een apparaat dat we niet thuis konden brengen, we opperden van alles en je zag the Queen ook pijnzend staan te kijken. We kwamen er niet uit maar gingen voor iets middeleeuws, een soort martelwerktuig dat vonden we wel leuk. Riet 2 (Middel)
Navraag bij de bode (wat wij waren natuurlijk onwijs nieuwsgierig geworden) leerde dat het “gewoon” een standaard was om de zware grote vlaggen die soms uitgestoken werden daar te ondersteunen. Anneke Riet
Als Queen wilde ze nog wel even poseren voor een balkonscene …. een Queen waardig.
Uitgebreid zitten kletsen en lunchen op een zonnig terras naast het stadhuis. En daarna haar weer begeleid naar de trein en uitgezwaaid (met mondkapje op dat ze even bijna vergat haha). Op een slinkse manier wist ik toch nog met haar op de foto te komen.
Een mooie dag en deze onderdaan was blij dat ze in de gelegenheid was om haar een keer in  het echie te ontmoeten. Lieve Riet het was een geweldig leuke dag in Gouda en wat hadden we mooi weer……. jammer dat de toeristische dingen niet gedaan werden maar dat was niet anders.

41 gedachten over “Queen of blog……

 1. Een heel leuk verslag van je ontmoeting met de Queen. Ze is een topper en wat goed dat hare majesteit de koe bij de hoorns vat na de zware maanden die achter haar liggen en het vaderland bezoekt met collega-bloggers. Een hartelijke groet vanuit het verre Mozambique aan jullie allebei.

 2. Ach lieve Anneke wat héb je er een gewéldig verslag van gemaakt. Zag dat natuurlijk vanmorgen pas want hoewel het bezoek álles behalve slaapverwekkend was lag de Queen toch wel vroeg in halflege echtelijke sponde.
  Heerlijk verhaal en ik begrijp nu ook beter de bescheiden zweetdruppeltjes die ik op jouw voorhoofd zag toen ik “van de stationstrap nederdaalde”. Ik ga dit logje natuurlijk straks aan mijn nieuwe logje linken.
  Gelukkig keek ik nét zo uit naar de kennismaking als jij en hoewel majesteiten nooit zenuwachtig zijn voor kennismakingen had deze majesteit “toevallig” niet heel goed geslapen in de nacht voorafgaand aan het bezoek.
  Het was ook even niet niks zomaar op stap gaan !
  Het voelde allemaal heel vertrouwd en gezellig maar ach, dát weet ik van eerdere meetings, met “onderdanen” waar het online mee klikt klikt het in werkelijk ook altijd meteen.
  Over die vlaggenstandaard zóuden we niet hebben hoeven tobben wanneer mijn komst naar Gouda niet ” incognito” geweest was, dan zou men immers de vlaggen over de markt hebben laten wapperen. Maar zo kon ik als Queen ook eens achter de schermen kijken.
  Je bent een geweldige gids en ik heb genoten van m’n dagje Gouda en vooral van jouw gezelschap. Dankjewel!

  1. Even een snelle reactie, weinig achter de computer nu Wim er is. Zelfs geen blogjes vooruit gemaakt. Maar je hebt zelf ook goed je best gedaan om er een mooi verhaal van te maken. Haha dat stof zo leuk. Het was een heel leuke dag en blij je een keer in het echie ontmoet te hebben. Dank je wel.

 3. Oh wat een heerlijk blog. Heerlijk dat je onze majesteit mocht ontmoeten en rondleiden.
  Jullie hebben een fantastische dag gehad en is juliie van harte gegund.

  1. Ja nou inderdaad, 2 bloggers al naar Gouda mee geweest, een naar Kinderdijk ook zo leuk en nog met iemand bij de Hema uren zitten kletsen. Allemaal bijzondere ontmoetingen. En inderdaad die tip is niet gek VVV-er….. 😉

 4. Anneke, ik heb jullie allebei gelezen inmiddels. Wat ontzettend gezellig.
  Ook leuk: nu weet ik tenminste hoe JIJ eruitziet! Riet heb ik vaak genoeg op haar blog gezien… jou hier nog nooit. Enig.

 5. Ik vind het slim dat het een onaangekondigd bezoek was, want anders hadden jullie je veel meer aan het protocol moeten houden en hadden er allerlei beveiligers rondgelopen. Goed aangepakt dus!

  1. Voor mij zijn al mijn medebloggers toppers hoor. Net zoals in het “echte” leven klinkt het met de een meer dan met de ander. Heb inmiddels een paar eerder ontmoetingen gehad en dat waren allemaal bijzondere ontmoetingen. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal heb ik wel gemerkt. En dat maakte voor mij alle ontmoetingen bijzonder.

 6. Wat leuk zeg ……. Buiten de trouwzaal om had ik het stadhuis nog nooit helemaal bekeken, tot vorige jaar …….. tja, en dat terwijl ik geboren ben ik Gouda …………….

  1. Dat is vaak zo he. Voor mij was Gouda ook “mijn” stad vanaf kind zeg maar en ook alleen daar maar voor een huwelijk binnen geweest. Toen ik bij het UWV zat heb ik daar een keer een cursus gehad. Later nog een keer met Trees ook naar binnen gegaan en wel eens op open monumentendag. En nu met Riet, zo’n leuke bode was het die van alles er over vertelde. Blijven leuke ontmoetingen met bloggers, bewaar ook nog steeds zulke goede herinneringen aan onze wandeling in Kinderdijk, wat was het toen heet he….. pff maar zo leuk.

 7. Wauw.. wat een geweldig leuk verslag van jullie ontmoeting. Riet is een schat en heel betrokken en jij ook. Maar dat je bigamie hebt gepleegd moet ik wel even verwerken hoor.. 😉
  Ons dagje was ook zo leuk hè, alweer bijna 5 jaar geleden. En met Riet hebben wij 2,5 jaar geleden in Delft afgesproken. Was ook een bijzondere ontmoeting. Het is mij eigenlijk nog nooit tegengevallen als ik een blogger/blogster in het echt ontmoette.
  Wordt weer eens tijd… maar het is nu zo’n rare tijd. Nog maar even geduld, want ik zou het enig vinden elkaar weer te spreken en te zien. Komt vast goed.

   1. Ja joh… bijna. Ik heb mijn logje erover even gelezen.. we waren niet van plan de volgende ontmoeting bij mij er een heel jaar tussen te laten komen.
    Maar toen kwam bij mij Jan in beeld en bij jou Wim… 🤔😄

 8. Ik schreef het ook al bij Riet, wat ontzettend leuk dat jullie elkaar hebben opgezocht.
  En wat een leuk nieuwtje dat Trees weer gaat bloggen. Trees ‘van’ Jan toch?

    1. Dat is een goed teken. Fijn om te lezen. Zie nog wel eens iets op fb. We zaten zo op te noemen wie we de laatste tijd missen. Vandaar. Niet dat je denkt dat we aan het roddelen waren. 😂😂😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s