Vakantie…..

vakantie 3Vandaag zag je het ook weer dat mensen terug kwamen uit landen waar de code weer veranderd was van geel in oranje zoals in Barcelona bijvoorbeeld.
En ik vraag me echt wel af, waarom ga je in deze tijd toch op vakantie, waarom gewoon niet een jaartje overslaan of in Nederland met vakantie.
Door alle verplaatsingen nemen ook de kans op een nieuwe uitbraak weer toe.
Misschien heb ik makkelijk praten want ik ben zelf helemaal geen vakantieganger.
Vroeger gingen we nooit op vakantie, mijn vader werkte bij een boer, hooibouwtijd, mijn moeder ging aan de inmaak. Wij hielpen allemaal bij beide, zowel bij de hooibouw, zo leuk was dat altijd en bij het inmaken van de groentes en fruit (iets minder zoals dat schillen en schoonmaken, uren achter zo’n snijboonmachientje brrr)
Het bleef bij een bezoekje aan de Diergaarde Blijdorp en denk nog niet eens ieder jaar.
Zelf werd ik wel te logeren gestuurd naar nichtjes die elders woonden. Volgens mij was ik ook de enige van ons gezin, mijn oudste zus wilde dat niet en mijn jongste zusje had vreselijke heimwee.
Ik vond het prachtig. Mijn moeder zette me op de trein in Gouda en een van mijn tantes haalde me weer van de trein af. Daar begon mijn liefde voor het treinen al. En soms kwamen er ook nichtjes bij ons logeren.  Een enkele keer met mijn vader naar familie in Friesland.
Na mijn trouwen hadden we al snel een winkel, een dierenwinkel en vind daar maar eens iemand voor om die te verzorgen. In de 13 jaar die we deze winkel gehad hebben zijn we een keer op vakantie geweest naar Frankrijk met het busje van de winkel, twee luchtbedden achterin. Helemaal leuk, mijn eerste echte vakantie ook.
Later nog een keer een weekje wintersport met mijn zus en dat was het wel.
Nadat we de winkel verkocht hadden kregen we een aantal jaren later een bootje en daar gingen we wel mee op vakantie. Best leuke vakanties hebben we toen gehad en het hele land doorkruist over het water.
Maar toch voor mij begon de “echte’ vakantie pas als Hans weer was werken en Peter weer naar school ging. Dan genoot ik volop van mijn parttime werk en vrije tijd.
Afijn de tijd dat Peter niet meer mee wilde en zelf op vakantie ging was voor ons het varen ook over. Was al nooit helemaal mijn hobby geweest en samen vond ik er helemaal niets aan.
Na mijn scheiding ben ik eigenlijk nog het meeste op vakantie geweest, met mijn zus weekjes, met een vriendin en de laatste jaren een paar keer een weekje met Wim.
En dat is prima hoor, vooral de vakantie op Terschelling was super leuk, zou zo weer gaan.
Maar nu het er even niet in zit, mis ik het ook eigenlijk niet. En gaan vliegen of naar drukke parken, ik moet er niet aan denken. Nee hoor waarom zou ik die risico’s nemen.
Snap best dat er mensen zijn die er even tussenuit willen als ze vakantie hebben en zeker voor de kinderen. Op vakantie doe je toch andere dingen, vallen je huiselijke dingen allemaal even weg, dat is wel het leuke er van.
En dan denk ik ook waarom nemen al die mensen het risico om misschien toch in quarantaine te moeten gaan of iets op te lopen. Ben wat dat betreft ook wel een schijter hoor en best voorzichtig nog steeds. Je ziet toch best wel dat waar de uitbraken nu weer plaatsvinden toch in plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen. En dan denk ik ook, is het nu echt zo erg om een jaar de vakantie te missen???

21 gedachten over “Vakantie…..

 1. …ik vind het plaatje ook niet bij je passen šŸ˜‚
  Ik ben ook nooit met mijn ouders op vakantie geweest en net als jij veel gelogeerd bij nichtjes en neefjes.
  Wij willen in september graag naar in Australiƫ en hoop zo dat het kan. Heb mijn kinderen en kleinkinderen nu al ruim 1 1/2 jaar niet gezien.

  1. Wij hebben de vakantie ook uit ons hoofd gezet hoor voor dit jaar. Heb het laatst ook tegen mijn zoon gezegd.. Ik hoop wel dat ik in januari naar ze toe kan, want dan wordt Natalia 18. Toch een bijzondere verjaardag, hoewel dat zijn al hun verjaardagen voor mij. Misschien gaan we nog een keer een paar dagen in een hotel, maar lekker wel in Nederland. Je wilt toch niet in een lockdown terecht komen? Waar dan ook…

   1. Ik hoop het voor je Trees dat het weer kan in januari, dat is inderdaad een bijzondere verjaardag 18 jaar. Voor mensen die kinderen in het buitenland hebben is het nu extra moeilijk denk ik.

    1. Ja dat is het.. het kon ook niet, maar nu durf ik nog niet en hij ook niet hoor. Hij zou ergens in januari komen maar toen kreeg zijn vrouw ander werk en moesten ze het uitstellen. Maar nu moet er eerst een vaccin zijn eerder gaat hij niet reizen.. Niet leuk, maar goed we zien wel…

     1. Ja ik hoorde toevallig pas bij de Hema een vrouw een verhaal vertellen die haar dochter was ook geƫmigreerd en nu kreeg ze een kleine. Dat ze het er zo moeilijk mee had. Lijkt me voor jullie ook hoor, je mist het toch om elkaar niet te zien zo.

      1. Nee het is ook niet leuk, maar wat kun je eraan veranderen? Niks, dus niet zeuren. Ik had in de jaren 80 kennissen. Een dochter ging naar Australiƫ een jaar back-packen. Komt een leuke vent tegen, neemt hem mee naar Holland maar hij kon niet wennen. Dus terug en getrouwd, zij dus geƫmigreerd. En toen kwamen er kleinkinderen. Kregen ze elk half jaar een videoband opgestuurd. En als het meezat konden ze er een keer per 2 jaar naartoe op vakantie. Ik vertelde dat verhaal dan wel eens als voorbeeld, als mensen me zielig vonden omdat onze kleindochters zo ver weg woonden. Kan altijd erger zei ik dan. En wij hadden het geluk dat we daar een eigen plekje hadden en later overwinterden. We hebben heel veel met die meiden kunnen doen! En dat zijn leuke herinneringen, voor ons en voor hen.

       1. In die tijd heb je wel een band op kunnen bouwen met je kleinkinderen en dat betaalt zich nu uit toch. Gelukkig hebben we nu al die media momenteel. Toen mijn schoonzusje emigreerde waren de telefoonkosten heel veel en een brief per luchtpost deed er nog een week over naar Australie dan. Nu schrijf je een mailtje en het is er meteen en we hebben via facetime. Zo leuk toch om dan beter contact te houden.

  2. Had er helemaal niet zo goed naar gekeken, dacht dat het echt meer iets was van als je thuis komt dan zijn daar veel toeristen maar idd het was een raar plaatje eigenlijk niet mijn ding.

 2. Ook voor mij makkelijk praten, ik vind een paar uur naar het strand of zo Ć³Ć³k vakantie. Misschien een paar dagen wadden , veel meer heb ik niet nodig al vond ik vroeger de wintervakanties in Oostenrijk altijd wel leuk, dat hebben we wel een paar keer gedaan. Maar ik begrijp dat vakantie in eigen land ook niet heel makkelijk is, veel drukte en extra dure bungalows en campingplaatsen.

  1. Ik hou het maar bij mijn weekenden Veluwe, misschien nog een keer naar mijn vriendin vind het prima heb het thuis ook heel goed naar mijn zin. En die drukke zaken zoek ik voorlopig even niet op.

 3. Nee, ik snap dat ook niet. Had van de week een hele discussie met een collega die naar Italie gaat met de auto. Ja, zegt ze wij zijn daar zo weg …….. o vroeg ik haar, houdt je het dan steeds in de gaten welke code er is? Nou dat dan weer niet!! Ik zou niet rustig weg gaan en echt kunnen ontspannen denk ik in het buitenland. Ik ga wel eind augustus een weekje naar Friesland, klein dorpje, en lekker van de natuur genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s