Jong geleerd……

Vandaag een rustig dagje gepland voor mezelf, vanmorgen bij Peter, Chantal en Yenthe een bakje gaan doen. Wat was ze vrolijk, op een gegeven moment wilde ik weer verder maar ze zei, Oma nog even blijven hoor als ik ga eten.
Ja en dan doe je dat natuurlijk als oma haha.
Het is wel grappig, vorige keer gaf ik haar een boekje met dieren uit het bos. Momenteel is ze  zo goed als helemaal zindelijk overdag maar soms duurt het even en dan mag er een boekje mee naar de WC. En Peter vertelde dat ze dan altijd dat boekje koos. Toch leuk dat het een van haar favoriete boekjes is.
Ze was zo nieuwsgierig wat ik nu in mijn tas had zitten en ik liet het haar zien, mijn camera haalde ik er uit.
Oma foto maken, zei ze, ik had mijn telelens er nog opzitten en zei, achteruit dan anders kan het niet. Als een fotomodel ging ze in verschillende poses zitten, ook nog met haar giraf in haar armen. Ze zijn zo leuk geworden.
En ze wilde zelf ook een paar foto’s maken. Nou ja dat kan je niet jong genoeg leren toch althans dat vind ik wel dus ik hielp haar om een paar foto’s te maken want zo’n camera alleen dat is nog veel te moeilijk natuurlijk. Eerst alleen de ramen en een lamp en ja hoor bij de derde kwam toch haar giraf en Nijntje er nog op te staan.
Ook in mijn andere vakje wilde ze wel even kijken waar mijn portemonnee in zit, mijn bril, zakdoekjes en alle rommel (zoals Wim altijd zegt) die een vrouw zonodig bij zich moet hebben.
Heb je ook een spaarpot vroeg ik en ja hoor die had ze wel. Ook die gaan met de tijd mee, geen spaarvarken en spaarbusje van de bank meer maar een Pinniemaat. Pnnimaat
Met een pasje er bij, hij telt het geld dat je er in stopt en zegt dat ook. En als je genoeg gespaard heb kan je er ook geld mee opnemen. Maar het is ook een klok, een wekker en een rekenmachine.
Ze wist al precies hoe het werkt, dan moet ik heel hard duwen zei ze al. Eerst het pasje er in en dan het geld. Ja ik ben ook wel van de vooruitgang en vond het wel een gaaf ding.
Vanmiddag nog wat in de tuin lopen rommelen maar niet veel en met een boek op mijn stretcher in de tuin gaan liggen in het zonnetje, het was heerlijk. Een half boek uitgelezen dat komt er niet veel meer van.
Een heerlijk relaxed dagje en dat had ik wel even nodig na zo’n drukke week.

 

 

12 gedachten over “Jong geleerd……

  1. Feestje hoor zo bezig zijn met een kleinkind, Wel jammer dat de spaarpot ook telt, nooit meer de verrassing van hoeveel zal er nú weer inzitten. Maar wel een goede voorbereiding op later natuurlijk.;-)Je had inderdaad een mega drukke week dus gelijk heb je met een rustige leesmiddag.

    1. Nou volgens mij kan je helemaal geen geld meer contant storten op een bank. Weet eigenlijk niet hoe ze dat doen dan, zelfs inwisselen of zo, ik weet het eigenlijk niet. Bij de ING waar ze de spaarpot van heeft kan je het nog wel met een pasje in zo’n automaat storten.

  2. Dat is wel erg genieten he, die kleine 🙂 Wat leuk die manier van sparen …….. jammer van het varken, maar voor de kinderen beter, die moeten gewoon in de huidige tijd opgroeien en niet in onze tijd .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s