Feest in de ijskast……

20061207_131740_liefde_isDe kogel is door de kerk hoor. Wel een huwelijk geen feest. Ik vind het heel erg jammer en dat is understatement.
Weet ook dat er veel ergere dingen zijn, allemaal voorbeelden te over maar toch ik vind het best wel verdrietig voor Peter en Chantal.
Allereerst zou het huwelijk al plaatsvinden op 24 april maar dat ging vanwege Corona niet door. Ze hadden al snel een nieuwe datum geregeld in september.
Op Chantal haar 30e varjaardag werd ze door Peter ten huwelijk gevraagd, zo ontzettend leuk.
En Chantal en Peter kennende wilden ze er echt een knalfeest van maken.
Ooit zei ik eens ga in jullie tuin trouwen, zag het helemaal voor me. De poort van die twee bomen waar de stoelen tussen zouden kunnen staan. Helemaal versierd met bloemen. En dat voor iemand die helemaal totaal niet romantisch is. Zelfs nooit gedroomd heeft van een witte jurk met sluier, die ook niet droeg, niks voor mij en het werd een best wel mooie zwarte avondjurk voor mij waar ik me helemaal in thuis voelde. Gemaakt door mijn oudste zus. Maar nee, ze wilden echt een groot feest in een zaal, daar hadden ze voor gespaard.
Vorig jaar begonnen ze al met de voorbereidingen, bezochten trouwbeurzen, gingen naar locaties, band, fotograaf, jurk, pak,  nou ja alles wat er bij komt kijken bij een echt huwelijksfeest.
Zeker Chantal is ook best een perfectionist en ze hadden het allemaal goed voor elkaar.
Een droom die in stukken is gevallen.  Het huwelijk gaat wel door met de naaste familie met elkaar uit eten daarna maar geen groot feest.
Als ik ze spreek er over zijn ze best nuchter maar weet zeker dat er hier en daar best een keer een traantje gevallen is. En daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen. TRouwen
De avondgasten kregen allemaal een geweldig leuk filmpje dat ze in elkaar geflanst hadden waarin ze zeiden dat het feest niet door ging. Zo origineel gemaakt.
Het feest gaat dus even de ijskast in, misschien komt het nog een andere keer, maar zo mooi als ze gehoopt hadden gaat dus niet lukken. En dat vind ik heel erg jammer omdat ik ze het zo ontzettend had gegund dat hun trouwdag onvergetelijk zou worden.

21 gedachten over “Feest in de ijskast……

 1. Jammer hè. Hopelijk komt er later nog een feest.
  Mijn dochter trouwt in oktober. Ze hadden ook één en ander in gedachten… ze heeft er best wel veel over gepiekerd. De kogel is ook bij hen nu door de kerk: ze trouwen zoals gepland in oktober, en wie wil, kan erbij zijn in het stadhuis. Het feest wordt een jaar uitgesteld.

 2. Ach wat jammer. Ja zeker weten zoals gezegd er zijn ergere dingen maar toch is dit soort teleurstellingen ook weer niet niks. Snap wel dat ze niet nóg meer willen uitstellen, daarvoor is het domweg nog te onzeker wanneer alles weer normaal zou kunnen. Mijn kleinzoon trouwt half mei, ook met alle erop en eraan als het even kan , maar ja. dat is misschien ook nog téver vooruit kijken voor zekerheid.

   1. Het zal evengoed tóch wel een mooie dag worden. Ik was aanvankelijk ook erg verdrietig dat de crematieplechtigheid heel klein moest, achteraf was het juist door de keuze die ik moest maken heel warm en intiem.

 3. Het is en blijft een teleurstelling. Je kunt wel zeggen dat het een half feestje wordt. Maar wanneer zouden ze het voluit kunnen vieren? Op die vraag heeft niemand een antwoord en dan snap ik de keuze van Peter en Chantal wel.

 4. Oh Anneke wat jammer, kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent. Nee het zal nooit hetzelfde zijn als ze over een jaar een feest gaan geven. Maar hopelijk doen ze het wel, vieren zoals ze hadden bedacht.
  Mijn dochter trouwt nu wel. Was eerst 19 mei, nu over 2,5 week. Maar het zou al een heel kleine intieme bruiloft worden en dat gaat ook gewoon door, zoals gepland. Vandaag was de jurk klaar en die hangt hier nu boven aan de kast. Afgevinkt! 👰🤵

  1. Ja het is heel jammer hoor. Nu alleen met de daggasten die ook zouden komen al. De rest van de gasten voor ’s avonds kunnen niet. Helaas maar we maken er toch wel een leuke dag van natuurlijk. Jullie ook veel plezier bij je dochter haar bruiloft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s