Vrienden en vrienden……

VriendinenVrienden heb je in soorten en maten zeg ik altijd maar. Persoonlijk vind ik dat je spekkoper bent als je een paar echte goede vrienden hebt waarvan je weet dat ze voor je klaarstaan als er wat aan de hand is en die heb ik gelukkig.
Daarnaast heb je nog vrienden die je minder ziet maar die ook belangrijk voor me zijn.
Blogvrienden…. ook zo’n aparte wereld. Sommige die weggevallen zijn denk ik nog met grote regelmaat aan zoals Angeniet van Altijd mooi weer.
Blogvrienden komen en gaan soms wat gemakkelijker dan “echte” vrienden zal ik maar zeggen.
Nou ja een van mijn vrienden die ik minder zie kwam gisteren bij mij barbecueën.
Paulien is een oud collega van me waar ik op ons werk ook een goed contact mee had, het klikte wel en dat bleef. Zij is wel ruim 20 jaar jonger dan ik maar dat heeft nooit iets verschil gemaakt. We zien elkaar meestal twee keer per jaar, een keer ga ik naar haar in Gouda (dit jaar vanwege corona kwam dat er niet van) en zij komt dan een keer in de zomer bij mij barbecueën.
Verder heb ik ook wel bewust geen mensen uit die tijd overgehouden, was zo enorm teleurgesteld destijds toen ik ontslagen werd dat ik er ook helemaal geen behoefte aan had.
Mijn “maatje” Martijn  waar ik samen de salarisadministratie mee runde stuurt me ieder jaar nog op mijn verjaardag een mailtje met wat wetenswaardigheden, ook wat persoonlijke dingen, hij is inmiddels  officieel ook met pensioen maar hij werkt nog een aantal dagen.
Na een best slopende tijd met 3 verschillende salarisadministratiemedewerkers waar ik mee gewerkt had kwam hij en vanaf het eerste moment klikte het. Hij respecteerde mijn werk en ik het zijne. We leerden veel van elkaar en waren een goed team en hebben veel achterliggende dossier op kunnen lossen. Heb hem nog heel lang gemist. bbq
Het het bezoek van Paulien was onwijs gezellig weer. ’s Morgens regende het nog best wel maar tegen de tijd dat zij kwam om een uur of 3 was het prachtig weer en konden we heerlijk buiten zitten tot het haast al weer wat donker werd. Weer helemaal bijgepraat. Zij is zich momenteel aan het omscholen tot onderwijsassistente (zij werd in een tweede reorganisatieronde ontslagen). Best veel respect daarvoor om dat weer zo aan te pakken. Door haar slechthorendheid is een administratieve baan waar gebeld moet worden niet mogelijk.
Momenteel loopt ze stage op het buitengewoon onderwijs en als ik ze zo een beetje volgt zal ze daar goed op haar plaats zijn en hoop dat ze daar werk kan vinden.
Afijn deze vriendin is ook iemand die ik niet zal willen missen, verschillende soorten vriendschappen, leuker is er toch niet.

19 gedachten over “Vrienden en vrienden……

 1. Helemaal waar… Laatst nog een keer op de blog van Angeniet langs geweest en haar mooie foto’s bekeken. Goh wat waren we toen geschrokken hè. En Bibje… die altijd meedeed met Zwijmelen en Ria. Ja… soms is het zomaar opeens over en uit.
  Ik heb ook een aantal vriendinnen waar ik contact mee houd. Met de een iets meer als met de ander. Maar met deze lieverds gaat die vriendschap ook nooit over. Echt grappige is dat een aantal ervan elkaar niet eens kennen. Zo verspreid over het land wonen ze. Inderdaad Anneke, vriendschappen moet je koesteren!

   1. Bibje deed ook Zwijmelen. Ze was nog jong, nog geen 50. Opeens was ze overleden, er stond een berichtje van haar dochter. Akelig. Inmiddels 4 jaar geleden alweer of zo. Tja.. het leven kan hard zijn.

 2. Er zijn inderdaad al aardig wat bloggers overleden, laat altijd een leegte na. Vooral als je allang bij elkaar leest. en reageert. Vrienden komen en gaan omdat je in het leven ook steeds in andere situaties terecht komt. Slechts een enkeling gaat vrijwel een levenslang mee.

  1. Ik heb een vriendin vanaf de lagere school en inderdaad in de loop der jaren verandert er best wel eens wat. Mijn beste vriendin nu ken ik al zo’n 35 jaar weer vanaf dat we naast elkaar kwamen wonen.

 3. Dat gevoel van teleurstelling over een ontslag ken ik zo goed. Vooral als je denkt heel goed bezig te zijn samen met je collega’s.
  Vrienden komen en gaan soms. Een aantal blijft een levenlang bij je. De vriendschappen kunnen ook heel verschillend zijn en toch werken.

 4. Sommige vriendschappen verwateren, andere zijn voor eeuwig.
  Echte vriendschappen zijn zeldzaam. Ik mis mijn overleden vriendin vreselijk.
  Fijn dat jullie samen een leuke dag hebben gehad. Dat buitje ’s ochtends was om alle stof weg te wassen (-:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s