Back home

Weer thuis na een weekend Apeldoorn dat gevuld was met mooie momenten maar ook met heeeeeeel veel regen.
Het begon al toen ik naar Gouda ging fietsen. Het ging een eind goed, was al voor het kruispunt in Gouda toen er opeens echt een wolkbreuk kwam. Had wel een regenjas in mijn tas die ik had aangedaan maar voor ik op het station was liep ik te soppen in mijn schoenen en was ik drijfdoornat. Getver…
Ander jasje wel aangetrokken en zo de trein toch maar ingestapt. Wilde me dan even omkleden in het toilet maar het was zo druk dat ik mijn plaats eigenlijk niet wilde verlaten. Wel droge sokken en schoenen aangedaan. Toch handig als je wat kleding bij je hebt onderweg.  In Apeldoorn gaan we meestal even in de stad een bakje doen en me daar toen maar in het toilet verkleed. Daar knapte ik weer wat van op.
Wim heeft het er altijd over dat het in Apeldoorn vaker mooi weer is nou ja zondag werd ie wel gelogenstraft want ook toen regende het regelmatig met flinke buien.
Ondanks dat wilden we toch naar de heidevelden gaan die nu mooi paars gekleurd zijn en volop in bloei staan.
Het eerste stuk ging het best maar opeens ging het los en zijn we toch maar gaan schuilen onder een paar grote bomen. Gelukkig ook nog een hele tijd wel droog en konden we nog veel zien van de bloeiende heide. Nog een stukje er in gelopen maar pff dat valt niet mee hoor, wat een hobbelig lopen is dat, wonder boven wonder wel overeind gebleven.


Tijdens een nieuwe stortbui zitten lunchen en dezelfde route weer naar huis genomen, geen weer om nog een mooie omweg te maken.
Zelfs nog op een terrasje gaan zitten waar we na 5 minuten weer weg konden, je raadt het al opnieuw een regenbui. (3e keer) Wat verlangde ik terug naar het mooie warme weer van vorige week. Maar goed veel mensen zullen er vast blij mee zijn haha. Ik niet:
Ach niet zeuren toch, voor de tuin is het ook wel weer goed en mijn regenbak was weer tjokvol. Eigenlijk had het ook wel wat en we waren er best trots op ook dat we ons er niet door hebben laten weerhouden om toch naar de heide te gaan want het was zeker de moeite waard.

21 gedachten over “Back home

  1. Kijk met jou kan ik praten haha…. ach ik snap dat het geen zomer kan blijven maar het is altijd zo abrupt hier in Nederland. Zo loop je met een korte broek en hemdje en een dag later verkleum ik in mijn regenjas.

 1. Ben alweer vergeten wanneer het hier de 1e keer na de hitte zo regende. Ik geniet nu weer van de temperatuur.. binnen en buiten! Lekker dat je ondanks de regen weer een fijn weekend hebt gehad samen.

   1. Ik weet het, had ik vroeger ook, maar echt ik kan er niet meer tegen. Het interesseert me ook niet als het zo heet is dat ik niet buiten kan zitten of zo.. komt vanzelf wel weer denk ik dan, heb zat zo’n gehad in mijn leven, zodoende zit ik nu ook met huidkanker 🤨

    1. Ja dat is een vervelende consequentie. Ik ga ook niet in de felle zon zitten hoor, dat heb ik ook nooit gedaan. Maar zit graag buiten en dan lekker in de schaduw. Ik hou gewoon veel van de warmte. 😉

  1. Nou dat is ook zo hoor,het is dat wij geen binnenzitters zijn maar toen we daar zo stonden te schuilen dacht ik wel pff waar zijn we aan begonnen. Later werd het gelukkig wat beter en was het uitzicht de moeite waard.

    1. O ik ook wel hoor, heb altijd alleen met die overgang wat moeite.. dat je het ene moment nog tot 12 uur in de tuin kan zitten en dan opeens is het over……. beetje meer afbouwen haha

       1. Dat helpt ja, jouw tuin zal iets groter zijn dan mijn postzegeltje van +/- 40 vierkante meter al is dat voor stadstuin begrippen niet eens heel klein. Maar ik wil niet te veel ruimte aan terrassen opofferen.

        1. Ja denk dat de mijne ongeveer het dubbele is, weet het niet precies, heb een twee onder een kap woning en dan heb je die extra breedte er bij van het pad naast mijn huis. Dus twee ruimtes om te zitten uit de zon of er in.

         1. Ja lijkt me heerlijk. Het is bij mij altijd woekeren met de ruimte. want een béértje ruim terras vraagt eigenlijk minimaal zo’n 15 vierkante meter ik heb twee betegelde stukjes ieder rond de 9 vierkante meter en dan natuurlijk nog een pad om naar de schuur te komen, dan heb je nog redelijk ruimte voor groen en dat vind ik belangrijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s