Mijn “kleine” zusje ;)

HakenGisteren een gezellige dag met mijn zus gehad. Nu gaan we eigenlijk iedere week wel een keer met elkaar op stap. Soms wat winkelen, soms een flink eind fietsen, beetje afhankelijk van het weer gaan we op de fiets ergens naar toe.
We hadden geen vaste planning, hebben we eigenlijk nooit en dit keer hebben we een combinatie gemaakt van een paar kringloopwinkels bezoeken, lunchen en nog hier en daar op zoek naar katoen en wol.
Mijn zus is begonnen met haken en gaat voortvarend te werk, ze heeft inmiddels al een aantal poppetjes en dieren gehaakt maar ja waar laat ik ze nou weer allemaal, zei ze ook. Vandaar dat ze nu wil gaan beginnen aan een dekentje voor op de bank.
Zelf zit ik er over te denken om weer eens gordijntjes die ik dan ergens op span te gaan haken om voor het raam te zetten. Weet nog niet precies wat en hoe ik dat wil gaan doen.
Bij mijn vorige ramen had ik er folie op geplakt maar dat mag niet op deze ramen en een “gewoon” gordijntje vind ik dan weer een beetje tuttig allemaal.
In mijn “jonge” jaren zeg maar tussen mijn 20e en 30e heb ik ook heel veel gehaakt. Spreien, gordijnen, kussens echt zoveel, als ik ergens heenging had ik ook altijd een haakwerkje bij me. En in de wintermaanden haak ik nog steeds wel eens dingen, al een paar dekentjes gehaakt, een aantal pannenlappen en momenteel ben ik bezig met een soort lopertje om op mijn bankleuning te leggen.
Bij de kringloop vond ‘zussie” drie leuke boekjes voor me met haakpratronen. Kreeg er meteen weer zin in. En ze vond nog een map met plastic hoesjes. Die gebruik ik altijd om mijn dagboekbladen en de weblogbladen in te doen en dan gaan er best veel doorheen.
Heb ze geteld en voor 1 euro had ik 156 hoesjes. Een koopje zeg. lampje
Voor 3 euro ging ik met de hoesjes en de drie boekjes met patronen naar huis.
Mijn zus ging nog even voor haar man pindarotsjes kopen die hij zo lekker vind. We zagen een rek staan met flesjes waarop verschillende spreuken stonden.
Op een stond “Because I have a sister, I will always have a friend” , ze zag het en kocht het spontaan voor me. Er zitten lampjes in de vorm van sterretjes in. Zo lief toch van haar.
Het klopt wel hoor die kreet maar helaas alleen voor mijn jongste zus, mijn oudste zus heb ik nu al vijf jaar niet meer gesproken en dat vind ik best jammer nog steeds.
Afijn we hadden echt een leuke dag zo, afwisselend, lekker om te fietsen en bij thuiskomst nog een paar uurtjes in de tuin gaan werken.

19 gedachten over “Mijn “kleine” zusje ;)

  1. Ja pff heb nog wat andere dingen hoor op mijn lijstje ook gelukkig want alleen haken zou mij toch wel te saai zijn. Foto’s uitzoeken nog wat klusjes in huis doen. Dan kom ik de winter wel weer door hoop ik dan maar.

 1. Leuk, zo samen met je zus op stap.
  Ik had 4 zussen, 2 oudere en 2 jongere. Een van mijn jongere zussen is overleden. We kunnen goed opschieten met elkaar maar delen wat interesses betreft niet veel dus gaan zelden samen op,pad.

  1. Ja dat kan ook zomaar dan. Ik heb nog een oudere zus waar ik al een aantal jaren geen contact meer mee heb, dat is best jammer want we konden best goed opschieten hoewel ik met mijn jongste zus meer dingen deel.

 2. Leuk hoor , zussen kun je niet zélf uitzoeken zoals vriendinnen, dus als het goed klinkt is dat heel fijn, heb je 2 in 1 dus eigenlijk. Duidelijk een gevalletje “inhaken” bij jou en je zus

  1. Haha nou ga echt niet heel de winter haken hoor hoewel ik heb een aantal leuke dingen op Netflix gezien die ik nog wil zien en dan is haken wel leuk om er bij te doen. Alleen saai kijken is toch niks voor mij.

  1. Ja haken is best leuk. Ik heb dat ook geprobeerd met die magic loop maar ik kreeg de slag niet te pakken hoor. Vond het niet zo leuk om te doen. Heb ze weer terug gebracht naar de kringloop.

 3. Vorige winter heb ik weer 2 sjaals gehaakt, heerlijk om te doen. Maar nu wel weer even klaar ermee, vroeger ook veel gehaakt net als jij, ook raamhangers. Daar moest ik dan in zo’n handwerkwinkel een speciaal frame voor bestellen, rond, vierkant, rechthoekig. Ik heb er nog een paar. Succes ermee!

  1. Klopt ik had ook van die hangers die kon en kan je denk ik nog wel in verschillende maten kopen. Maar denk dat ik zelf een paar houten ga maken. Mijn broer is nogal handig met hout, ga ik die eens lief aankijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s