Leuk en niet leuk….

Vandaag was het eigenlijk een superheerlijke dag. Mooi weer, was al vroeg op pad om weer bij Peter in de tuin te gaan werken. Had mijn vlammenwerper meegenomen om wat onkruid tussen de tegels weg te halen. Het smolt als sneeuw voor de zon weg.
Op het dak is een man bezig om de dakkapellen opnieuw te bekleden. Peter en Chantal zijn beide aan het thuiswerken. Dus een leuke club werkers zo bij elkaar. Ik laat Peter en Chantal lekker hun ding doen, pauzeer samen met de dakkapellen man of jongen. We hebben een gezellig gesprek over huisdieren en tuinieren haha. Het is een aardige jongen.
Best veel gedaan het knapt mooi op. Uurtje of 11 komt Yenthe ook weer thuis. Ik hoor haar al in het pad roepen “Oma Anneke is er”. Ze zag mijn fiets staan en rent naar mij toe haha zo lief toch. Deze week heb ik haar al vaak gezien, hoe leuk is dat. Ze gaat nog even in de tuin spelen en kijkt wat ik aan het doen ben. Volgende keer mag ze me helpen.
Ik ga nog even een bakje doen bij de Hema, daar nog een paar boodschappen doen en daarna naar huis fietsen.
Amper ben ik thuis of Peter appt me al weer “mam, ben je al thuis of nog op het winkelcentrum” . Ik antwoord dat ik thuis ben. Hij laat een bericht zien dat er bij AH een man door het dak gevallen is, ik lees later blijkbaar bewust gedaan, en hij viel zo bij de kassa’s op de grond en overleed ter plaatse. Trauma, ziekenwagens, politie, brandweer. Kortom van alles ter plaatse. Ik was blij dat ik er niet meer was. Triest voor die man natuurlijk maar ook schrikken voor die caissières en mensen die daar in de winkel waren. Pff wat een drama.
Als ik thuis kom ligt er een brief van de gemeente. Een grote enveloppe. Ik open hem en zie een plan om de straat bij ons helemaal aan te gaan pakken. Een richtingsverkeer willen ze er van gaan maken (dat vind ik nog niet zo’n gek idee trouwens, automobilisten zouden fietsers het liefst de trottoirs op jagen. Heb al regelmatig onenigheid gehad als ik dat niet deed als ik op mijn eigen wegdeel reed). Maar ook nieuwe rioleringen en dan zal het ook wel opgehoogd worden.
Hoop niet zoveel omhoog als aan de andere kant van het dorp waar iedereen zijn straat en tuin meteen ook op moest gaan hogen. Net nu alles klaar is bij me. En als de riolering tot het huis vervangen gaat worden zal ook mijn hele zijpad en een stuk van de achtertuin er weer uit moeten want de hoofdaansluiting van de buren zit gek genoeg ook in mijn tuin. Moet er nog even niet aan denken. Aan de andere kant van het dorp zijn ze daar ook mee bezig en dat duurt echt maanden lang. Weer in de troep, geen leuk vooruitzicht. Maar ja het is niet anders.
Toch konden de mindere berichten mijn dag niet verpesten hoor, het was zo heerlijk nog in de tuin. Pak een boek, mijn stretcher, bakje thee, als ik trek heb hoef ik mijn hand maar uit te steken om van die heerlijke tomaatjes te plukken. Ga nog een mooie serie foto’s maken van de meesjes. Weer die meesjes ? Ja ik geniet er zo ontzettend van het is zo’n grappig gezicht en ze trekken zich niets van mij aan en gaan gewoon door. Twee duifjes komen ook nog even kijken of er wat eten te scoren valt maar die kunnen er niet bij en vertrekken weer.
Een mooie zonnige dag met nog meer mooie dagen in het vooruitzicht.


13 gedachten over “Leuk en niet leuk….

 1. Dat wil je niet meemaken , verschrikkelijk! Maar ik was toch al blij want ik dacht toen je het over Yenthe had dat daar iets mee fout ging. Natuurlijk is die man óók erg maar je begrijpt me wel..
  Mensen die zichzelf iets aan willen doen zouden beter na moeten denken hoe ze anderen leed kunnen besparen, maar ja, de mogelijkheden zijn niet zo groot om het “legaal”te doen en dan krijg je dit soort dingen.

  1. Pff nee gelukkig niet hoor. Nee hoop echt dat verdere vervelende dingen ze nu bespaard gaan blijven. Ja hij zal ook best in de problemen hebben gezeten anders doe je dat niet maar je zadelt ook andere mensen daar mee op door het zo te doen.

 2. Allereerst mooie lay-out Anneke! Lekker bezig geweest dus, moet voldoening geven.
  Tjonge dat moet schrikken geweest zijn voor die mensen. Vreemd hoor, dat mensen zoiets dan bewust doen, kan zoveel impact op andere mensen hebben.
  En die straat weer open, dat is balen. Beetje domme planning. Bij Diana is dat 2 jaar geleden gebeurd. De planning was eigenlijk 3 jaar later maar er waren zulke grote problemen, kon niet wachten. Zij hadden ook net in de vorige zomer schuttingen geplaatst en de tuintjes, heel klein maar betegeld en beplant, alles moest eruit, tot aan de deur. Boompjes werden verplaatst en in de grond gezet, fietsen en andere spullen uit hun schuur gingen in een grote container. Nou.. was niet fijn. Maar goed, je hebt dit ook overleefd, komt vast weer goed. Die vogeltjes vind ik echt zo schattig,
  Genieten in die tuin van je!

  1. Ja ik zit er ook niet op te wachten. De buren hebben al eerder een paar keer verstoppingen gehad en dan moest het bij mij open. Zit daar zo raar in elkaar. En net nu alles nieuw is. Ga echt foto’s maken dat het wel weer zo terug hersteld gaat worden. Die layout is al een oude hoor van vorig jaar was gewoon een kwestie van even opnieuw uploaden haha.

   1. Oh dat weet ik dan niet meer, van die lay-out.
    Zou zeker foto’s maken. Mijn schoonzoon heeft toen de schuttingen die er nog maar net stonden zelf weer gedaan. Hij baalde zo dat het weer weg moest worden gehaald.

 3. Ja, hoorde dat een paar collega’s naar die AH toe moesten ……… triest hoor, zeker voor degene die het hebben gezien, die zitten er nu mee!
  Bij mij heeft inderdaad ook de straat opgelegen, en het is nog een puinhoop in de buurt………… al dat zand, ……….. maar goed, eens zal het weer rustig worden hoop ik.

  1. Het was inderdaad triest voor de man maar ook voor het personeel natuurlijk. Ja ik zie het aan de andere kant van ons dorp, daar ligt het allemaal al bijna een jaar open hier en daar. Hoop dat het hier wat sneller zal gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s