Hij is klaar en mooi….


Gisteren kon ik mijn projectje ophalen bij de drukkerij en ik ben er heel blij. Hij is echt prachtig geworden.
Het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan en het is een speciale huwelijkskrant geworden voor het stel.
Zestien pagina’s met teksten en foto’s. Het was een enorme klus om het mooi te krijgen maar ben er stiekem best een beetje trots op dat het in mijn ogen althans zo goed geslaagd is.
Zou hem ook het liefst meteen aan iedereen willen laten zien haha maar dat doe ik maar niet, nog een paar dagjes geduld hebben en dan kan ik hem aanbieden.
Hier en daar wat lekker zitten fotoshoppen, beetje fake news er in dat mag ook alles onder de noemer journalistieke vrijheid.
Ooit maakte ik voor mijn zus ook een dergelijke krant, die bestond uit 8 pagina’s en een paar items uit die krant heb ik ook overgenomen. Ten slotte is het een heel andere familie en vriendenkring. Hooguit Peter en Chantal zullen het herkennen maar dat is niet zo erg. Ook de twee journalisten van destijds zijn weer tot leven gekozen. Aimabel Nieuwsgraag en W.W.W. Zoekgraag.
Dit keer wel bij een andere drukkerij laten drukken en ik moet zeggen, het ziet er nog gelikter uit. Dit keer had ik het ook gemaakt in publisher. Nog nooit in gewerkt maar dat zorgde er wel voor dat alles goed in de marges stond, gelijke kolommen en dat soort dingen. Een leuk programma hoor om dit soort dingen in te maken.
Had nu ook voor de buitenpagina’s dikker papier gekozen. Degene die het voor mij geredigeerd heeft had er echt heel veel werk van gemaakt.
De puntjes op de i gezet, of soms letterlijk de puntjes achter de zinnen gezet. Althans dat had ze zelf niet gedaan maar wel aangegeven.
Het leuke was wel dat ik een aantal keren het woordje “en” had weggehaald omdat ik al lezend dacht, het lijkt wel een opsomming zo, maar zij had ze toch weer terug gezet daar.
Een paar dingen die ze verbeterd had waren ook ten onrechte, zoals het Dijkzigt ziekenhuis schreef zij met ch. En bijvoorbeeld uit eten gaan schreef zij als uiteten gaan aan elkaar maar dat betekent toch iets anders. Nou ja er zaten best veel waardevolle suggesties bij om de teksten nog mooier en leesbaarder te maken en ik was er dan ook heel blij mee.
Nog een mooi pakje er van maken met een grote strik er om. De toespraak er bij schrijven. Hij zit wel in mijn hoofd, te veel in mijn hoofd. Moet hem eigenlijk al op papier zetten dan verdwijnt ie daar weer en dat scheelt wel met de nachtrust. Wim zei ook al, je bent geloof ik nog zenuwachtiger dan die twee.
Heb er heel veel zin in maar het zal ook een stukje rust geven als alles toch nog zo kan zoals ze nu gepland hebben. Al dat coronagedoe maakte het ook niet makkelijker hoor. Gewoon hopen dat iedereen gezond blijft de komende dagen.
Gisteren dus opgehaald. De afspraak had ik gemaakt n.a.v. de offerte dat ik het vrijdag in zou leveren, dat had ik gedaan en dat het gisteren klaar zou zijn. Maar had helemaal geen bevestiging gekregen en dan ga ik weer twijfelen. Is het wel aangekomen, zou het wel klaar zijn ja niets menselijks is mij vreemd.
Maar alles klopte natuurlijk en nog twee nachtjes slapen dan maken we er hopelijk een onvergetelijk mooie dag van voor hun.

DRomen

12 gedachten over “Hij is klaar en mooi….

  1. O ja, dat gevoel ken ik wel, popelen om het te laten zien. Gelukkig duurt het nu niet lang meer. Fijn dat het nóg leuker is geworden dan je dacht. Schrijf je toespraak inderdaad maar uit, dat geeft rust.

  2. Voor wat we kunnen zien ziet het er fantastisch uit. Kan me zo goed voorstellen dat je zenuwachtig ervan bent en natuurlijk druk in het hoofd. Ben ook heel benieuwd hoe ze zullen reageren.
    Dat nepnieuws vind ik ook wel erg interessant. Hoe verzin je het allemaal. Toppie hoor.

  3. Ja dat is zo leuk om te maken,
    Ik mijn werkzame leven maakten mijn collega en ik samen de nieuwsbrief die de hele wereld overging, toen nog gewoon op papier. Hij was van de tekst en ik de DTP-er. Toen hij zijn 25 jarig jubileum had hebben we met alle collega’s teksten en foto’s aangeleverd en ik de nieuwsbrief zo gemaakt. Was een heel groot succes dus kan heel goed begrijpen hoe dit voor jou is, en voor je kinderen

  4. Wat een werk en wat leuk dat het zo geslaagd is! Als je het dan voor je ziet is het zeker wel iets om trots op te zijn. Nog eventjes dan, toch wel deze maand nog hè.. Lezen die 2 niet mee op je blog?
    Ik had voor D&B alleen een speech gemaakt maar ook een in een leuk mapje gedaan, met foto op fotopapier van de trouwkaart als cover. Die heb ik na mijn speech gegeven. Toen mijn zoon trouwde heb ik ook een heel boekwerk gemaakt met foto’s en veel tekst. In het Nederlands én in het Spaans. Ik had toen een Nederlandse collega die bij onze vestiging in Barcelona werkte en met een Spanjaard getrouwd was. Zij heeft het voor mij vertaald, want dat ging mij toch wel iets te ver. Kwam het laatst nog weer tegen, zo leuk! Ik wens jou en iedereen alvast een prachtige dag toe! Hopelijk werkt het weer ook nog een beetje mee! 🌞

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s