De draad weer opnemen……

Alles begint inmiddels wel een beetje in te dalen al is het allemaal nog wel onwezenlijk.
Gisterenavond wel mijn zoon gebeld, heel veel tranen vergoten en ondanks alles vannacht zo ontzettend heerlijk en ononderbroken geslapen. Daar knapt een mens ook weer van op.
En zoals mijn moeder altijd zei, als je verdriet heb ga maar aan de slag en werken.
Volgens mij is dat nog steeds een goed advies.
Ben dus maar begonnen met vandaag letterlijk de draad weer op te pakken en heb een gordijntje genaaid voor de deur in de bijkeuken.
Had een heel leuk gordijntje gekocht bij de kringloop. Gewoon nieuw het bonnetje er nog aan voor 50 cent. Moest het alleen korter maken. De breedte was precies goed.
Nu moest ik nog nieuwe gordijnroeden hebben om hem op te hangen. Eerst maar even bij de kringloop gaan kijken en daar vond ik een roede waarvan ik dacht die zou wel eens de goede maat kunnen hebben. Ze moesten 75 cm zijn 2 stuks maar deze had een lengte.
“Toevallig” kwam ik in de kringloop een man tegen die blijkbaar ook wat op liep te meten want hij had een rolmaat in zijn handen. Ik vroeg op hij de roede even op wilde meten en dat deed hij en ja hoor precies de goede maat. Nog even gevraagd of ze daar soms een ijzerzaagje hadden, dan was het handiger geweest om mee te nemen op de fiets maar dat hadden ze niet. Toch maar op de fiets meegenomen, het woog niet veel maar wel onhandig. (Hoewel de schooljeugd die nogal eens niet achter elkaar wilde rijden deed dat nu wel met die stok in mijn handen haha, moet ik vaker doen)
Daarna bij Karwei die naast de kringloop zit haakjes gekocht om ze op te hangen, die zag ik niet bij de kringloop.
En natuurlijk ging ik ook even kijken hoe duur zo’n roede daar kostte, dat kan ik niet laten en ja hoor 8,00 en ik had hem voor 1,50. Koopje dus.
Op de terugweg nog even zitten fotograferen bij de surfplas waar ik altijd langs kom. Daar waren een aantal meeuwen bezig om andere watervogels te proberen weg te krijgen leek het wel. Bij de zwanen en de meerkoeten maakte dat geen indruk, een kuifeend kregen ze wel weggejaagd. Zo’n grappig gezicht.


Thuis de roedes aan de deur bevestigd en het gordijn op maat gemaakt. Ziet er echt leuk uit. Was toch wel een kale boel zo zonder gordijn.
Als er weer een soort lock down komt heb ik in huis gezien dat ik nog genoeg te klussen heb. Moet al mijn nieuwe raamkozijnen verven en wil meteen al het verfwerk goed bekijken als ik toch die verfkwast in handen heb en hier en daar wat bijtippen. Mijn schuur nog opruimen. In de tuin werken, de tomaten en komkommers komen nu echt aan hun eindje. Wat heb ik een enorme oogst gehad dit jaar.
Van 1 komkommerplant 104 snackkomkommers afgehaald en van een tomatenplant echt kilo’s rode snacktomaten en ook de gele peervormige snacktomaatjes deden het heel goed dit jaar.

En als ik zo hoor wat ze verwachten aan maatregelen mag ik wel blijven fietsen en daar ben ik wel blij mee. Dat zou echt een straf voor me zijn als dat niet meer zou mogen. Mijn moeder had gelijk hoor, werken is helend en goed voor een mens en zeker voor mij het rondje fietsen en even een half uurtje op een bankje bij de surfplas zitten en wat fotograferen.

25 gedachten over “De draad weer opnemen……

 1. Denk jij nog wel eens terug aan fotograferen vroeger, Anneke? Opnamen maken, met veel beleid en goed doordacht, en dan een rolletje laten ontwikkelen… Wat een vooruitgang, deze digitale mogelijkheden!

  1. Ja mijn laatste camera heb ik nog, zelfs nog twee nieuwe rolletjes. Misschien nog eens een keer proberen. Dit is wel veel goedkoper want het ontwikkelen kostte best veel geld destijds. Nu kan ik zomaar 100 foto’s maken en er 5 overhouden of zo. Dat kon toen niet.

 2. Inderdaad, bezig gaan en je gedachten verzetten! Goede raad van je moeder.
  Erg leuk geworden je gordijntje! Moet jij je nieuwe kozijnen binnen zelf verven? Dat hoort toch eigenlijk bij het werk van de Woningbouw. Maar goed, je hoeft je sowieso niet te vervelen! Houd je taai meid! X

 3. Klopt, als je aan de slag gaat kun je natuurlijk niét “bij de pakken neerzitten”. Dat had je moeder wel goed gezien. Staat een stuk “aangeklede”zo’n deur met een gordijntje dat is waar.
  Het weer zat ook best mee, er was regen voorspeld maar die bleef achterwegen, dus kon je lekker naar buiten. Gelukkig verandert er thuis niets voor je waar je aan moet wennen, je was gewend om alleen in huis te zijn, dat helpt wel een beetje denk ik.

    1. Ja dat heb ik ook bedacht hoor. En heel eerlijk gezegd toen ik voor de tweede keer geopereerd moest worden en hij bij me was en meeging naar het ziekenhuis heb ik hem ook naar huis gestuurd, bedacht ik me later. Zo van laat mij maar met rust. Eigenlijk dezelfde reactie. We bellen nog wel regelmatig hoor.

      1. Ja dat klopt hoor hoewel Wim dat weekend dat ik alleen maar kon kosten zo ontzettend lief was en alles weer opruimde steeds…. maar ja op dat moment liever even niet meer. Ach een mens zit soms raar in elkaar. Ik huil ook zelden in gezelschap.

        1. Ja nou dat mag toch ook zeg….. als dat al niet meer mag. Was ook blij dat ik Peter en Chantal op hun bruiloft nog kon omhelzen en feliciteren. Blij dat ze hun bruiloft al gehad hebben zeg anders had het weer uitgesteld moeten worden.

          1. Oke ja dat vind ik best moeilijk hoor. Snap het wel natuurlijk ze wil jouw niet besmetten. Maar weet nog wel dat mijn moeder het altijd zo fijn vond als we haar even knuffelden. Ja dat mis jij ook natuurlijk en ik ga dat ook wel missen met Wim. Pfff……… Ach komt wel weer goed.

  1. Toen ik net gescheiden was had ik dat ook, zag voor mijn gevoel alleen maar gelukkige stellen. Tot ik ging letten op mensen die ook alleen waren, dat zijn er ook heel veel. En zag dat die stellen elkaar soms zo te zien niets meer te zeggen hadden. Alles lijkt soms mooier van het is.

  1. Ja dat heb ik ook wel hoor. Maar met de volledige lock down mochten we ook nog wel fietsen of wandelen. Denk dat buiten ook niet veel besmettingen plaats zullen vinden als je niet op elkaars lip gaat zitten tenminste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s