VVD………

Nee hoor bij mij geen politieke praatjes maar “vroeger” zeiden we voor de VVD altijd Veel Vrije Dagen en ja hoor die komen er weer aan.
Natuurlijk is het Voor Vrijheid en Democratie maar de vrijheid is even weer in de koelkast gezet, we zullen allemaal weer onze bezoeken moeten beperken.
En zonder de VVD te promoten moet ik wel zeggen dat ik best veel respect heb voor Rutte al denken veel mensen daar misschien anders over en dat mag. Maar je zou in zo’n pandemie maar de beslissingen moeten nemen, dat lijkt me ongelooflijk moeilijk.
Je doet het nooit goed en als je beslissingen neemt en niemand houdt zich er aan zijn we opeens het meest foute land van Europa met weer heel veel besmettingen die iedere dag meer worden.
Natuurlijk moeten er dan draconische maatregelen genomen worden en ja dan is in dit geval de horeca de dupe.
Vanmorgen dus even voor de laatste keer weer gewerkt want dichte horeca betekent voor mij geen werk natuurlijk.
Voor mij niet zo erg hoor, werk nog maar 2 uurtjes, wel leuk zo’n extraatjes maar kan zonder ook wel leven.
Ik hoor ook wel uit horeca kringen dat ze veel er aan gedaan hebben en dat geloof ik zeker maar zag ook wel waar het allemaal wel verkeerd ging. Volle terrassen in de stad, mensen die echt niet zoals afgesproken op een stoel zaten. Logisch ook je loopt natuurlijk ook hier en daar heen voor een praatje allemaal begrijpelijk.
En dan wordt er wel gezegd, de meeste besmettingen vinden thuis plaats en dat is dan ook zo maar het moet wel eerder ergens opgedaan zijn die besmetting.
Zag het afgelopen week in de trein ook hoor. Naast me wel met een pad er tussen vier jonge gasten die wel een mondkapje op hadden maar ze steeds afdeden, zaten te lachen en doen. Snap het allemaal maar toch was blij dat ik op een goede afstand zat met mijn mondkapje op.
En zo hebben gewoon veel mensen boter op hun hoofd want iedereen sjoemelt wel een eens wat met de regels en nu is dat afgestraft.
Ook al had Wim die beslissing zondag niet genomen hadden we elkaar nu toch weer niet kunnen zien want alleen nuttige reizen mogen. En ja voor ons is/was het nuttig om elkaar te zien maar ja denken de BOA’s daar ook zo over. Al zullen ze echt niet alle mensen die de trein instappen zullen ondervragen, dat is niet te doen.


Nou ja gelukkig bood mijn zwager vanmorgen spontaan aan om mijn fiets even op te gaan halen in Apeldoorn, zij hebben zo’n fietsrek achterop de auto en hij rijdt graag auto. Goed geregeld niet dat gezeur met de trein dus daar ben ik dan weer blij mee.
Wim had medicijnen gekregen en iemand die hem gaat helpen zijn papieren even op een rijtje te zetten. Prima geregeld. Hij klonk voor mij al weer beter dan zondag. Hij zei nog een keer voor mij is het echt niet het einde tussen ons. Heb gewoon even die rust nodig om te herstellen en mijn ritme weer terug te vinden. Dat voelde ook wel weer goed aan en de tijd zal leren of het ook zo gaat lopen.

27 gedachten over “VVD………

 1. Je hebt helemaal gelijk hoor; we “vergeten” allemaal de maatregelen wel eens op te volgen als het ons zo uitkomt maar sommige mensen net weer iets meer. En ja er zijn veel mensen die er financieel onder lijden maar is er wel een andere keus?

 2. Rutte houdt zich kranig. Voor wat betreft de vvd: mede door de vvd is er de afgelopen jaren enorm veel bezuinigd op de zorg, politie en het onderwijs. Laten we niet vergeten dat we daar nu de zure vruchten van plukken.

 3. Ook niet mijn partij maar ik neem mijn petje af voor dhr. Rutte.
  Wat de horeca betreft, het is jammer voor de eigenaars, maar wel nodig. Een besmette cafebezoeker bracht het virus over op zijn gezin, zijn collega’s en ook die gaven het door. Toen hij getest en positief bevonden was, bleek het aantal besmette mensen in zijn cirkel 300 personen . Alsof je een steen in het water gooit, aldus de verpleegkundige!
  Fijn, dat Wim wat beter klink maar wel jammer dat hij jouw steun niet accepteerde.

  1. Ja dat vond ik ook jammer dat hij dat niet met me gedeeld had eerder wat gezegd had. Hij wilde het altijd zo leuk houden. We zien wel hoe het gaat lopen allemaal. We bellen gewoon nog regelmatig met elkaar.

 4. Ook niet mijn partij. Met Rutte ben ik blij. Hij was al lang minister-president en wist wat hij moest doen. Neemt iets af nu, maar ik vind dat hij het goed heeft gedaan.
  Kritiek leveren is makkelijk en daar ben ik nu wel klaar mee. Ik baal wel ontzettend dat we het als land zo slecht doen en zo’n hoge besmetting hebben

 5. O wat fijn dat je fiets halen zo geregeld kon worden. Is toch een heel gedoe met de trein, zeker nu.
  Toch is het wél in zijn regeringsperiode gebeurd dat er zoveel ziekenhuizen gesloten zijn als “overbodig” veel personeel ontslagen en dat komen we nu allemaal tekort.

  1. Dat laatste ben ik helemaal met je eens hoor. Ben zelf ook helemaal geen VVD fan. Maar vind wel dat hij het als premier in deze crisis wel goed doet. Ben ook blij dat het zo geregeld is, toch best een gesjouw met zo’n Ebike de trein in.

     1. Nee want je kunt wel zeggen “in de familie kring maar zoals jij ook al zegt, daar komt het niet door het raam naar binnen waaien, dat heeft één van de mensen ergens opgedaan.

 6. Ik hoop dat het weer goed komt met jullie. Dat hij even rust wil kan gebeuren maar het klonk wel erg heftig. Hoop dus oprecht dat we straks weer over mooie wandelingen bij het Loo kunnen lezen.

 7. Van mij ook petje af voor Rutte maar ook voor De Jonge. Ik ben helemaal niet politiek geinteresseerd, maar deze mannen staan hun mannetje. Ik had me bij De Jonge op FB aangesloten. Maar na een week of 3 gestopt. Werd beroerd van alle kritiek en gedoe die hij naar zijn hoofd kreeg. Wat een walgelijke mensen heb je toch.
  Wie weet komt er nog weer een opening van Wim naar jou toe… even geduld hebben en dan kan je altijd nog zien, mocht hij erop terugkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s