Alles doen wat leuk is….

Heb me voorgenomen om iedere dag een aantal dingen op mijn programma te zetten, beetje afhankelijk van het weer natuurlijk en hoe het gaat met goede voornemens natuurlijk. 😉

1. Dagelijkse klussen of extra iets in huis doen
2. Zolang ik er nog werk heb wat in de tuin werken
3. Wat fotograferen thuis of onderweg
4. Iedere dag bewegen, fietsen maar als het kan zeker ook een stuk(je) wandelen.
5. Schrijven en lezen. Mag van alles zijn blogs, kranten of boeken.

Vandaag heb ik ze dus alle vijf gedaan met heel veel plezier. (oké vandaag meer buiten dan binnen alleen de was gedaan en wat opgeruimd). Vannacht mijn slaap weer ingehaald leek het wel, 9 1/2 uur achter elkaar zonder wakker te worden, wat een luxe een keer.
Begonnen in de tuin vanmorgen, vond het nog best koud trouwens dus maar hard aan de slag gaan. De tomaten moesten er echt uit, tomaten kunnen slecht tegen regen en teveel vocht en begonnen te rotten. Wat een opbrengst had ik dit jaar, ongelooflijk wat heb ik er van gesnoept. De laatste nog er uit geplukt om zaadjes uit te winnen voor een volgend jaar.
Zo gaandeweg toch ook weer even mijn camera gepakt en gekeken wat voor kleur er nog allemaal in mijn tuin is en ja hoor nog kleur en bloemen genoeg. Bloemen nog vol met regen/dauwdruppels. En ik zag ook bij het opruimen van mijn tomaten en de grond wat los maken meteen zoveel wormen in mijn tuin, dat is een goed teken, die houden de grond luchtig en zijn voedsel voor de vogels, merels zijn er gek op. Mijn groene container, ’s morgens geleegd, begint al weer aardig vol te raken.

Op de rand van de schuur zie ik opeens een roodborstje zitten. Daar word ik altijd zo vrolijk van, helaas geen goede lens daarvoor op mijn camera maar toch een plaatje er van gemaakt. Mijn goudvis komt ook even boven water kijken (onzin) wat ik aan het doen ben en een vette spin maakt dat ie wegkomt als ik door de tuin banjer.
Een mooi stuk tuin gedaan zo, nog best wel wat te gaan.
Vanmiddag een volgend deel van mijn programma, bewegen hoewel natuurlijk had ik al een portie vanmorgen in de tuin gekregen. Het werd steeds lekkerder weer, een zonnetje erbij en even mijn favoriete hobby uit gaan voeren, fotograferen. Op zoek naar de mini paddenstoelen en ook weer gevonden. Met verschillende lensjes zitten proberen er mooie plaatjes van te maken. Vergeten mijn knieplankje mee te nemen maar hoefde toch nergens verder heen, niet erg dat ik met vieze knieën thuis kwam.
Foto’s bewerken thuis, alles nog even herbeleven, soms denk ik wel eens dat ik dat nog het aller-leukste vind om te doen.
Nu nog wat schrijven en lezen en dan heb ik voor vandaag mijn hele lijstje afgewerkt. De eerste dag is het dus gelukt dat er nog veel van deze mooie dagen moge volgen.
15 gedachten over “Alles doen wat leuk is….

  1. Gissteren ook 2 roodborstjes in de voortuin, duidelijk hun territorium aan het afbakenen. Volgende week gaat de voederboom de grond in!

    1. Ja die vis, mijn huisdier dat nooit klaagt he als ik lang wegblijf. Hij duikt binnenkort weer onder om hem heel de winter niet te zien. Ja heb met mijn planten geprobeerd alle seizoenen bloeiende planten te hebben en dat is aardig gelukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s