Kunst langs de Noord

Op mijn fietstochtje vorige week langs de Noord zag ik ook een aantal kunstwerken staan.
Nu ben ik totaal geen kunstkenner en zeker de abstracte kunst heb ik niet heel veel mee.
Maar goed ben nooit te oud om te leren vandaar dat ik alle kunstwerken die daar stonden heb gefotografeerd en de maker en namen er bij eveneens.
Ik ga ze met mijn (geen) kennis van zaken beoordelen.

Mij gaf dit beeld geen rust of meditatiemoment. In eerste instantie dacht ik, hij had nog een paar stenen over en maakte dit beeld er van. Draaide ik me om en zag de rivier achter me en dat zou voor mij persoonlijk meer een meditatiemoment zijn. Aan de kant van de oever in het gras zitten, kijken en mijmeren.

Dit beeld sprak me wel iets meer aan, vond het er ook gewoon wel mooi uitzien. Twee standpunten kan natuurlijk ook op meerder manieren uitgelegd worden. Letterlijke standpunten en figuurlijke standpunten. Maak er maar van wat je wilt. Het bracht me in ieder geval wel aan het denken. En daar is kunst ook wel voor bedoeld.

Beeld 3 Nature is de titel. Deed mij denken aan een stemvork die daar achteloos achter gelaten was. Of een half liggend lijf. Met de blaadjes er op en er voor, er achter de bomen vond ik het wel een soort passen daar.

Het beeld Seaking Balance. Ik heb gezocht maar kon die niet vinden. Heb het ook niet uitgeprobeerd door er op te gaan zitten of er aan de gaan staan duwen of trekken of ie wel of niet in balans was. Vind de kleuren van de stenen wel erg mooi. Alsof de stenen helemaal geaderd zijn. Heb nou eenmaal iets met stenen dat dan weer wel….
De laatste drie bewaar ik wel voor een volgend blogje. Kan me voorstellen dat jullie zo’n deskundige beoordeling van mijn kant even moeten laten indalen. 😉 😉

16 gedachten over “Kunst langs de Noord

  1. In ieder geval kom ik niet verder dan jij, mooie stenen op die laatste foto maar dat is kunst van moeder natuur, daar kon een kunstenaar eigenlijk niets aan verbeteren, het is nog steeds een mooie steen ondanks het ingrijpen van de kunstenaar. 😉

  2. Haha. Dat een model met veel rondingen van Karianne nu deze foto,s tegen moet komen. Het is een abstract vrouwen figuur. Die probeert lekker te gaan liggen . Die spanning zit er voor mij duidelijk in.

    1. Dat is wel grappig. Ik had dat er echt niet in gezien. Dacht dat het de bedoeling was dat de stenen balans zochten op de onderkant. Zo zie je maar kunst is voor velerlei dingen uitlegbaar.

      1. Ja ik heb voor haar geposeerd. Als je zou googelen op ;Karianne Krabben dam. Grouw , In de zon. Zie je ongeveer net zo,n beeld. Maar dan figuratiever. Echter. Daar gooiden ze haar wel chocomelk in het kruis. Zo dat het leek of ze ongesteld was. Dat is pas echt 🤔

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s