Mijn passie…. mijn ding

Tja gisteren heb ik heerlijk in de tuin gewerkt. Mijn blogje wat te kort om nog te omschrijven wat ik nog meer gedaan heb namelijk lekker prutsen haha, mijn passie en echt mijn ding om te doen.
Een paar weken geleden heb ik een grote tak van mijn kersenboom gesnoeid, er moeten er eigenlijk nog meer maar ik kan er niet bij. Nog even wat op verzinnen misschien de lange ladder van de buren even gebruiken.
Maar goed, ik had een flinke tak verwijderd, de zijscheuten er afgeknipt en in de container gedaan en daarna had ik nog een stuk stronk over.
Vond het echt een mooie stronk en dacht, wat kan ik daar nu eens mee doen.
En donderdagavond in bed kreeg ik opeens een Eureka gevoel, ik ga er een voederplaats voor de vogeltjes van maken.
Nu was ie wel te kort om hem ergens in de grond te zetten vandaar dat ik een oplossing er voor bedacht.
Ik ging hem ophangen aan een stuk pergola (ooit wat ie heel groot maar is nog maar een klein stukje over) dat ik ook al gemaakt heb met een ander boomstammetje.
Er zitten een aantal haken ingedraaid waar ik zomers planten aan vast maak en in de winter kan ik er vogelvoeders ophangen.
Duik even in mijn knutseldoos en vind nog genoeg haken om te gebruiken. Draai er twee aan de bovenkant in het stammetje en dan hangt ie.


Daarna nog aan de onderkant twee haken er in en twee haken in de palen. Met touw maak ik het zo vast dat het stammetje niet eindeloos kan heen en weer bewegen.
Ik span het zo strak mogelijk en daarna gebruik ik de haken om hem nog strakker aan te spannen.
Probeer er even wat dingen aan te hangen en hij blijft keurig netjes hangen. Ik ben er blij mee.
Nu nog wat vetbolletjes en dingen kopen de komende weken om er aan te hangen en dan zou ik zeggen laat de vogeltjes maar komen hoor……… ze zijn welkom.

18 gedachten over “Mijn passie…. mijn ding

      1. Even je blog geopend in ‘safari’ en nu zie ik veel meer foto’s! In de app zie ik alleen een doos met schroeven en een kopje thee🧐 maar nu zie ik het… leukleukleuk

  1. Mijn partner heeft van een boom zelf een voederboom gemaakt en er ook extra takken aangezet, gaten geboord in de stam en zo meer uitstekende takken. Zit ook in een stalen bus en die gaat de grond in, eerst gat met grondboor gemaakt.
    Begin november gaat hij de voortuin weer in. Ernaast staat dan een hoge bloempot met een bak erop voor voer.
    Aan de takken bolletjes, silo met pinda/s en eigengemaakt vetbollen ook

    1. Leuk, ja zo handig ben ik nou ook weer niet maar was tevreden met mijn oplossing en de eerste vogeltjes zag ik ook al weer. Ga zelf ook weer eens vetbollen maken, leuk om te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s