Sieraden

Sommige mensen zijn gek op sieraden, ik heb er niet veel mee. Heb 3 ringen die ik altijd draag en je zal mij zelden of nooit zien zonder oorbellen.
Na mijn scheiding voelde mijn vinger waar 35 jaar een trouwring had gezeten zo kaal aan en ik kocht twee zilveren ringen.
Mijn trouwring was/is wel van goud maar voor de rest had ik helemaal niets met gouden sieraden of het moest witgoud zijn. Zilver heeft mijn voorkeur.
Nog heel lang heb ik wel mijn zilveren ring gedragen die ik van mijn ex had gekregen tijdens een vakantie in Tjechië . Een zilveren ring in de vorm van een vlinder.
Vond het echt een mooie ring maar hij was wel onhandig als ik werkte, dan haakte hij vaak ergens achter. Dan lag ik hem af en op een gegeven moment ben ik hem kwijt geraakt.
Twee jaar geleden kreeg ik last van dat mijn knokkels leek het wel ontstoken te zijn en pasten mijn ringen niet meer, althans kreeg ze niet meer over die knokkels heen. Ik wil ook ’s nachts altijd mijn ringen af. Na een paar weken zo’n kaal gevoel te hebben kocht ik voor mezelf een grotere maat zilveren ring met een klein diamantje er in. (Wel een vergrootglas nodig om hem te zien). Betaalde er 100 euro voor en vond het eigenlijk best veel geld maar soms mag ik mezelf wel eens verwennen.
Denk nog maar een paar weken verder waren mijn vingers weer normaal (wonderbaarlijke genezing? ) kon ik mijn ringen weer om krijgen. De nieuwe ring verhuisde naar mijn middelvinger waar ie nu nog zit.
Oorbellen zijn wel een soort passie voor me. In de tijd dat ik nog werkte droeg ik bij ieder kledingstuk oorbellen in dezelfde kleur. Was altijd op zoek daar naar, geen dure oorbellen maar kreeg wel een lade vol.

Ik liep een keer te winkelen en zag een sieradenkast met voorop een passpiegel. Was er meteen weg van en even Peter gevraagd om hem voor me op te halen, had toen nog geen auto. Daar kon ik al mijn oorbellen op kleur ophangen.
Momenteel draag ik nog wel altijd oorbellen maar meestal blijft dat bij dezelfde oorbellen, zilverkleurig die overal wel bij passen.
Voor de bruiloft van Peter en Chantal kreeg ik van mijn vriendin twee echte zilveren oorbellen vorig jaar voor mijn verjaardag. Ze hebben 9 maanden in het doosje gezeten want wilde ze pas voor het eerst op die dag dragen.
Op die dag liet ik me ook overhalen om een ketting te dragen. Dat is helemaal niet mijn ding, hou niet van iets om mijn nek maar het stond wel leuk en voor een dag wel uit te houden.
Gisteren zat ik zo eens te kijken in mijn “juwelendoosje” vandaar mijn blogje over sieraden. Nee hoor zoveel heb ik niet. Heb (natuurlijk) nog mijn trouwring, die kon ik nog niet wegdoen hoewel de goudprijs nu wel hoog is, mijn gouden hartje dat ik droeg op mijn trouwdag en nog een gouden kettinkje dat ik ooit kreeg van mijn ex voor mijn verjaardag. Een danseresje waarvan er maar een gemaakt is met in haar handje een briljantje. Hij werkte destijds bij een bewakingsbedrijf die ook een aantal juweliers bewaakte en daar kocht hij hem.
Heb het kettinkje jaren gedragen tot ik het een keer ’s nacht vergat af te doen en dacht dat ik stikte en ik hem zo van mijn nek kapot trok. (wel weer laten maken). Verder heb ik nog een paar zilveren sterrenbeelden, een bedelarmbandje, destijds heel populair met twee kinderkopjes van Peter en Angela er aan. Het kleine zilveren armbandje van Angela.


Nog een zilveren horloge aan een ketting, best een mooi sieraad en hij doet het nog steeds goed ook, eveneens een cadeautje voor mijn verjaardag. Behalve ooit een afwasmachine (puur eigenbelang omdat ik gezegd had dat die mannen ook wel eens af konden wassen een keer ) denk in die 35 jaar dat ik getrouwd was niet meer cadeautjes voor mijn verjaardag heb gekregen. (Zo van koop zelf maar wat als je wat wilt hebben). Nou ja denk nu maar ALS ie wat gaf dan waren het wel twee mooie cadeaus.

21 gedachten over “Sieraden

 1. Handig zo’n kast, dat het bestaat! Ik heb trouwens ook een vlinderring. Sinds een paar maanden draag ik geen andere ringen meer. Wel het kettinkje van mijn moeder met daaraan het kruisje en het kinderkopje dat zij van mijn vader kreeg toen mijn zus en ik werden geboren.

  1. Ja zo’n kettinkje dat snap ik best hoor. Had van mijn moeder geen sieraden, die was er ook niet zo van en wat ze had heeft mijn zus meegenomen. Had nog wel een armband van hoor en die heb ik de eerste twee weken gedragen evenals haar vestje dat ik daar altijd droeg als ik in de tuin werkte en het was fris. Heb hem nog steeds.

 2. Heel mooi de horlogehanger. Ik heb er een als ring maar die zit niet lekker dus draag hem zelden.
  Van clips oorbellen heb ik 150 paar en die hangen aan linten aan een stok, ook op kleur. Draag elke dag andere

 3. Je bent net als ik… Ik heb een aantal sieraden die ik mooi vind en dus draag. En dat is het. Heb nog de trouwringen in de doos zitten en 2 andere gouden ringen, 1 met parel en 1 met een paar zirkonia’s. Met die laatste heb ik niks mee. Dus misschien ruil ik die ooit wel in voor geld. Vroeger had ik wel heel veel oorbellen ook in alle kleuren passend bij kleding. Heb de oorbellen nog die ik op mijn verloving droeg. Ruim 50 jaar geleden. Pasten toen precies bij mijn jurkje! Mensen met veel ‘juwelen’ die niet weten wat ze van gekkigheid om moeten doen, ik snap het niet echt. Ik heb een kennis die heeft bijvoorbeeld 102 horloges… Maar ja dat is meer verzamelen…

    1. Nee ik pas toen ik al jaren getrouwd was van mijn zusje voor mijn verjaardag vond het maar eng allemaal. Daarna nooit meer zonder oorbellen gelopen haha. Clips kon ik nooit tegen.

 4. Oorbellen draag ik nooit meer, vroeger wel , met een clip want i de gaatje die ik ooit als kind in m’n oren had zijn al snel dichtgegroeid, heb geen oorbellengezicht, kan geen hangende oorbellen dragen, géén gezicht. Draag alleen m’n trouwring, zelden een armband, heb een zilveren dubbeltjes armband en een Oostenrijkse emaillen armband. Draag wel standaard een grove gouden ketting, past vrijwel overal bij en heb nog wat kettingen voor bij bepaalde kleding, meestal voor een feestelijke gelegenheid gekocht. Te weinig om zo’n mooi kastje voor te kopen;-)

  1. Ja ik kocht die kast echt voor mijn oorbellen. Maar hij is ook heel prettig als passpiegel. Clips kon ik niet verdragen vond dat zo zeer doen. Ik kan alleen maar hangende oorbellen dragen omdat mijn gaatjes inmiddels niet meer gelijk zitten en draag ik dan stekertjes dan valt het wel op.

   1. Passpiegel is ook nooit weg natuurlijk. Ik zie er niet úit met oorhangers, kon vroeger wél grote bijv. bloemen in mijn oor hebben maar inderderdaad, dat was soms wel “wie mooi wil zijn moet pijn lijden”.

 5. Ik heb in beide oren 2 gaatjes, 2 gouden knopjes, 1 met een bloedkoraaltje (de andere ben kwijt) en een met een gouden ringetje (de andere ben ik kwijt)
  Twee gouden ringen, die ik zelden draag. De ene is mijn trouwring, de andere is een ring gemaakt van de trouwringen van mijn ouders.
  Mijn man (nu gepensioneerd) was edelsmid en ik gaf/geef bar weinig om sieraden.

 6. Sinds ik geopereerd ben en al mijn sieraden af moest doen, heb ik ze niet meer om gedaan. Vond “kaal” wel zo praktisch. Zelfs mijn trouwring draag ik niet.
  De ring van mijn ex (waarmee ik heb samengewoond) heb ik door de wc gespoeld. Vond ik de meest geschikte plek.

  1. Haha ja dat laatste zie het zo voor me…. mijn zus vond toen haar man overleden was nog een trouwring van zijn vorige huwelijk. Die zijn we samen gaan verkopen voor 100 euro kregen we er nog voor en zijn daarmee uit eten gegaan……..

 7. Ik heb heel veel sieraden gedragen, inderdaad ook eigenlijk alleen maar zilveren.
  Maar ja, in zilver zit nikkel en toen ik daar allergisch voor werd, was het over.
  Ik heb een gouden ringen, maar die draag ik de laatste aren haast niet meer. Sinds kort wel een gouden kettinkje, maar die draag ik ook niet dagelijks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s