Mantelzorger

Momenteel begint het er aardig op te lijken dat ik een soort mantelzorger ben geworden van mijn vriendin.
De laatste weken heeft ze zo’n last van haar arm waardoor ze ook geen auto meer kan rijden, zij is een jaar of 9 ouder dan ik.
Haar man durft alleen nog maar in het dorp te rijden vandaar dat ik al een aantal keren “de klos” ben geweest. Bloedprikken, naar de opticien, rijbewijs laten verlengen.
Bovendien hoort ze slecht, ze heeft twee gehoorapparaten wordt slechter ter been, kortom ze heeft nogal wat onderliggende dingen ook die niet helemaal goed meer functioneren.
Ze verstaat dan dingen soms ook niet vandaar vindt ze het fijn als ik meegaat omdat haar man (die is ook al 85) niet meer zo opneemt allemaal.
Sinds twee jaar durft ze ook niet meer te fietsen en naast haar auto heeft ze ook nog haar scootmobiel om toch nog ergens te kunnen komen en een rollator voor de kleine stukjes.
Ik vind het niet erg hoor, doe het graag voor haar en bovendien is het ook wel weer eens goed voor mijn rijvaardigheid.
Het lijkt ook wel of zij ieder ding waar een ander geen last van heeft oppikt zoals afgelopen week weer toen ze zich in liet enten voor de griep en pneumokokken. En omdat ze een bepaalde leeftijd heeft kwam zij daar ook voor in aanmerking. Heb het even opgezocht en dit zie ik bij inentingen er over staan:
In het najaar van 2020 krijgt iedereen die geboren is tussen 1-1-1941 en 31-12-1947 een uitnodiging van de huisarts voor een gratis pneumokokkenprik. Volwassenen worden gevaccineerd tegen de 23 meest voorkomende typen pneumokokken.
Had de brief gelezen die ze er over had gekregen, die werd gelijktijdig met de griepprik gegeven. In beide armen een prik. Je kon er ook nog wel een paar dagen last van krijgen stond er in.
Ik zei nog tegen haar let er goed op dat je die prik dan in je goeie arm laat geven, weet niet of ze het gedaan heeft maar ze had er behoorlijk last van.
Vanmorgen zou ik even haar keuken een sopje geven en haar man vertelde dat ze op bed lag omdat ze zo’n pijn aan haar arm had.

Waardeloos zeg maar goed, weet waar alles staat inmiddels dus toch maar even haar keuken even een goed beurt gegeven. Volgende week doe ik dan nog een keer de badkamer. De rest kunnen ze samen nog wel voor elkaar krijgen, ze wonen in een 55 + appartement en dat is niet zo groot en alles gelijkvloers.
Donderdag gaan we weer haar rijbewijs ophalen bij de gemeente, hoop dat ze dan weer een beetje opgeknapt is want ’s morgens moet ze nog naar de fysiotherapeut. Ach zoveel andere dingen zijn er toch momenteel niet te ondernemen. Ik hoor wel eens de opmerking, als een deur dichtvalt, gaat de volgende weer open. Dat heb ik de jaren dat ik alleen ben wel gemerkt dat het klopt en nu ook weer.

18 gedachten over “Mantelzorger

 1. Niet alleen die deur moet open gaan, je moet er ook wel zelf voor open staan;-)
  Je bent een wereldvriendin,
  Voor mij liggen ook de beide prikken klaar maar ik haal ze niet, haal de griepprik nooit en de pneumo toestand laat ik ook aan me voorbij gaan. Juist omdat ik me aan de de regels houd wordt niet alleen het virus hopelijk tegen gehouden maar ook die ander kwalen.

  1. Ik ben ook geen griepprik wezen halen. Heb dat nog nooit gedaan en wilde het nu ook niet doen. Zij was ook toen ik in het ziekenhuis degene die me reed, zorgde dat ik toen ik thuis kwam een schoon bed. dus zij is ook een wereldvriendin……..;)

   1. Ooit heb ik echt heftig griep uitgeziekt dus eigenlijk denk ik dat ik anti stoffen genoeg heb.
    Er wordt heel veel “griep genoemd ” dat helemaal geen griep is, een stevige kou, luchtweg klachten, en zelfs een longontsteking zijn géén griep en daartegen helpt die prik dus ook niet.
    In een goede vriendschap werkt dat inderdaad zo, er voor elkaar zijn als het nodig is,

    1. Ik ben ook wel eens flink verkouden geweest en ooit een keer twee dagen koorts. Er werd ook geadviseerd omdat zoveel mensen opeens die prik willen aan gezonde 60ers om hem nog niet te nemen maar eerst de oudere en mensen met een ziekte. Ik had hem nog nooit gehaald.

  1. Ja, ik heb hem nog nooit gehaald en vond het een beetje hypocriet om het nu wel te doen. Bovendien werd er opgeroepen om gezonde (dat hoop ik dan nog maar te zijn) 60 plus dit jaar over te slaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s