Vega burgers…

In ben geen vegetariër en heel eerlijk, als ik dat schap zie met die vlees vervangende producten vind ik het er ook niet echt smakelijk uitzien.
Voor mij nodigt het niet uit om ze te kopen.
Nu ben ik ook niet echt een vleeseter, eet wel vlees maar meestal niet veel en een paar keer in de week wil ik bewust geen vlees eten.
Moet zeggen dat het me in de zomer makkelijker afgaat dan in de winter omdat ik een enorm salade liefhebber ben maar toch ik ga er wel voor om mezelf de naam te mogen geven dat ik flexitariër ben. Zoals vandaag dat ik lekker couscous gegeten heb, zo heerlijk. Een dag in de week of soms twee ook wel gemengde salade. Twee dagen sowieso zonder vlees.
Beleg mijn brood ook niet meer met vleeswaren want als je dat op een vleesloze dag doet ben je weer wat anders, ben de term daar voor even vergeten maar noem het dan maar een smokkel flexitariër.
Eet trouwens momenteel helemaal geen vleeswaren meer op mijn brood omdat ik ander broodbeleg lekkerder vind, momenteel pindakaas, mijn vers gemaakte bramenjam en kaas. Maar dat kan volgende week gewoon wel weer iets anders zijn. Ben niet fanatiek.
Afijn ging even zitten zoeken of ik die naam kon vinden en vond wel een aantal benamingen.
Vegetariërs: De meeste vegetariërs eten dus geen vlees, vis of schaaldieren. Ook andere dierlijke voedselproducten waarvoor het dier het leven moet laten worden meestal niet gebruikt Ovo-lacto vegetariërs: De meerderheid van alle vegetariërs in Nederland en België gebruikt wel eieren en melk. Hoewel deze groep meestal wordt gezien als de typische huis-tuin-en-keuken vegetariërs, zijn zij volgens de terminologie eigenlijk ‘ovo-lacto vegetariërs’. 
Veganist: Een veganist is eigenlijk gewoon een zeer consequente vegetariër. Naast producten waarvoor dieren direct zijn geslacht vermijd je ook producten waarvoor indirect dieren zijn gedood of gebruikt.Veel veganisten dragen ook geen leer, bont, wol of andere producten waarvoor dieren gedood of gebruikt worden.  
Flexitariër: Een flexitariër is iemand die één of meer dagen per week geen vlees, vis of vleeswaren eet. 

Afijn hoe kwam ik opeens op dit thema. Ik kreeg afgelopen week bij de Lidl gratis twee vegaburgers. En als ik wat gratis krijg wil ik het ook wel een keer proberen.
Vandaag zoals ik al zei couscous gemaakt en dacht daar passen ze goed bij om er door te doen. Ging ze volgens de aanwijzingen bakken en nam een hap. Pff ja het heeft gewoon niks met vlees te maken natuurlijk, dat wist ik wel maar het is niet mijn ding hoor. Heb het wel in stukjes door de couscous gedaan zodat die wel vegetarisch bleef en ik mijn titel flexitariër weer waar heb gemaakt.

25 gedachten over “Vega burgers…

 1. In het verleden heb ik ook iets dergelijks geprobeerd maar vond het zo droog.
  Wat we wel lekker vinden zijn de vega-groente frietjes. En aangezien we koolhydraatarm eten komen die goed vaan pas

 2. Ik heb dit artikel van de spaarmeter niet gebruikt… . En jouw ding is het dus ook niet. Logvoer voor mij ook, dank voor de inspiratie! Dus zo’n cous-couspakket is wel aan te raden? Ik kreeg laatst toen ik een TooGoodToGo box scoorde bij L.idl een verspakket voor rode linzenroep erin. Was echt heerlijk!

  1. Ik ben altijd nog wel zo als het gratis is dan neem ik het wel mee al geef ik het dan maar aan een ander. Linzensoep nog nooit geprobeerd. Ik vind couscous lekker en als ik het maakte als Wim er was deed ik er nog kipfilet doorheen. Zelf eet ik het zo zonder vlees.

   1. Niet meegenomen dat vega ding. Ik ken niemand in de buurt die vega eet.
    De moeite waard die linzensoep. Echt heerlijk. We hebben gesmuld, wilde vandaag de couscous meenemen maar voor Jan hoeft het niet.

 3. Herkenbaar, ik ben al heel lang een ‘principieel niet veel vleeseter’ . Als ik vlees eet, is het zoveel mogelijk biologisch. En dat is meestal gehakt, want ik ben geen vleeseter. Ik denk dat die namen ook te maken hebben met onze wijze van koken. De vervangers zijn het makkelijkst in onze ‘gewoontes’ in te passen.
  Het prettigst vind ik gewoon vervangingen, zoals zuurkool met geitenkaas, cranberry’s en pecannoten. De vervangers eet ik weleens voor het gemak. Daar zit verschil tussen en je moet het niet vergelijken met vlees. Eerlijk is eerlijk die van de vegetarische slager vind ik het lekkerst.

  1. Ja in de zomer leef ik me ook uit met dat soort dingen in de winter eet ik toch weer wat traditioneler zou dat ook eens meer moeten proberen. Ben eigenlijk dol op geitenkaas. Dank voor de tip.

 4. Ik snap al jaren niet waarom de vegetariërs en veganisten zo nodig iets moeten eten wat op vlees lijkt. Eet dan gewoon een hap kikkererwten of zo. Die vega-burgers zijn in een fabriek gemaakt met allerlei toevoegingen. Hoe gekunseld wil je het hebben? Wij eten wel vlees maar heel bewust van Schotse Hooglanders of (eigen geschoten) wild. Voor ons geen bio-industrie-vlees in ieder geval. Dus ook geen industriële vleesvervangers.

 5. het lijkt mij ook niks dat namaak spul. Ik eet wel vrijwel dagelijks vlees. Wel is in de loop der jaren de protie gehalveerd. En ik koop het altijd bij een ambachtelijk slager .

 6. Ik eet dus wel vegetarisch, maar als ik eerlijk ben vindt ik die burgers van de Li.dl ook niet zo lekker.
  Er zijn veel betere producten te koop, die veel smakelijker zijn, bv de vegetarische slager producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s