Tuinieren……….

Vanmorgen zonnetje in mijn slaapkamer en ik dacht, ga lekker in de tuin werken vandaag maar voor ik op was, gegeten, zonnetje weg en regenen. Niet hard maar wel vervelend.
Dan maar vast het eten voorbereiden, wilde weer eens een lekker winterse kost eten, knolletjes noem ik het, maar officieel heten ze koolraap. Daarnaast had ik nog een rode spitskool gekocht, dat wilde ik wel eens proberen hoe dat smaakt.
Alles schoonmaken, aardappelen schillen en de pannen op het vuur zetten. Ik maak er lekkere stamppotjes van, weer wat maaltijden voor mijn vriezer er bij. Ondertussen een paar afleveringen kijken van Virgin River op Netflix, echt een prachtig serie vind ik dat.
Maar ik wil tuinieren haha en denk, zo hard regent het niet dan maar wat nat worden ik ga gewoon naar buiten om wat te snoeien in de tuin.
De appelboom gesnoeid, had nog een boompje dat ik kwijt wilde, het is nog een klein boompje die voorheen in een grote pot stond maar hij stond daar niet op zijn plaats, hij liet zich makkelijke verwijderen.
Het is inmiddels droog geworden, wel somber weer, absoluut niet koud dus prima weer om in de tuin te rommelen.
Mijn sering krijgt van mij nog een laatste kans volgend jaar. Hij staat nu zo’n 3 jaar in mijn tuin maar er heeft nog nooit een bloem aangezeten. Geïnformeerd bij het tuincentrum waar ik hem kocht en die zei, je moet het in het najaar “pesten”. Flink snoeien dan gaat ie wel bloeien. Dat heb ik dus maar gedaan en hem flink teruggesnoeid.
Zo ben ik lekker een tijdje bezig. Dan zie ik toch nog een paar streepjes blauwe lucht komen en stap nog even op de fiets. Rondje polderen, best een flinke wind staat er maar het is ook heerlijk. Op een boerenlandweg zie ik weer een aantal kuifeenden, ze zitten daar ieder jaar wel, ook de smienten overwinteren weer hier. Ze hebben zo’n apart geluid dat je ze al van verre herkend.

Grote zwermen spreeuwen strijken nog even neer op de weilanden om wat te eten voor ze hun overnachtingplaatsen op gaan zoeken. Een prachtig gezicht die dansende zwermen vogels. Stap even af en ga er van staan genieten. Knap er ook helemaal van op en voel me weer wat beter. Ik voel dan gewoon al fietsend op een of andere manier alles van me afvallen, ontspannen worden en mijn vervelende gedachtes verdwijnen.
Uit goed voor U was ooit een slogan (wel bedoelt voor de horeca) maar voor mij klopt het wel.
Er uit gaan, buiten zijn, fietsen is goed voor me.


17 gedachten over “Tuinieren……….

  1. De temperatuur was inderdaad best lekker en hier bleef het bij een paar spetterbuitjes. Eén van de weinige wintergroentes die ik niét eet is knolraap,,,bbrrr… dat aten we vroeger thuis heel veel, was natuurlijk heel goedkoop zo kort na de oorlog was dat een plusje in een groot gezin. Ik heb het nóóit meer gegeten sinds ik getrouwd ben.

    1. Haha dat heb ik met witlof niet meer gegeten sinds ik gescheiden ben of het moest er toevallig in een restaurant bijliggen dan eet ik het wel. Ja ik vind knolletjes heel lekker om te eten met stoofvlees er bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s