Beetje sjoemelen…..

Wie is er 100 % eerlijk, vertelt nooit eens een leugentje, steek je vinger op en dan nog geloof ik het dus nog niet. Denk dat niemand namelijk zo is.
Ik dus ook niet hoor, al probeer ik het wel altijd te zijn maar soms zijn er van die dingen, dan ga ik wel eens een beetje sjoemelen.
Www.woorden.org zegt er het volgende over: 1) Bedriegen 2) Bedrog plegen 3) Frauderen 4) Knoeien 5) Niet eerlijk doen 6) Oneerlijk handelen 7) Oneerlijk zijn 8) Ritselen 9) Valsspelen 10) Zwendelen
Oeps opeens klinkt sjoemelen wat ik eigenlijk wel zie als redelijk onschuldig toch niet zo onschuldig is.
En ik heb van de week gesjoemeld, ik beken het.
Bij de Lidl hadden ze een actie met van die verspakketten waarmee je bijvoorbeeld erwtensoep, cousous of andere gerechten kan maken. De basis ingrediënten zitten daarin en soms kan of mag je nog wat anders toevoegen.
Nou ja afijn bij aankoop van 4 pakketten kreeg je de 5e gratis. Ik had drie pakketten gekocht, heerlijke erwtensoep en couscous gemaakt en de vriezer in. Maandag wilde ik nog een pakket kopen om mijn kaart vol te krijgen.
Ik zie dat er op de pakketten geen zegels meer zitten en lees op de folder dat de actie zondag afgelopen was.

Nou ja ik dacht, wie weet, dat is pas 1 dag later zit er nog een pakket bij met een zegeltje en ja ik zag zegge en schrijven nog 1 pakket liggen met een zegeltje er op.
Alleen dat pakket wilde ik eigenlijk niet hebben vandaar dat ik heel voorzichtig wat ging sjoemelen en het zegeltje op een ander pakket deed dat ik gewoon eerlijk ging afrekenen.
Als ik het later tegen Wim vertelt zegt hij dat is stelen. Maar dat vond ik niet, beetje sjoemelen vond ik het wel natuurlijk maar stelen. Ik heb gewoon eerlijk 4 pakketten gekocht en betaald, zij het een buiten de actietijd.
Zou het anders vinden als ik het bonnetje zonder wat te kopen meegenomen had vertel ik tegen mezelf, dit is een beetje sjoemelen.
Vandaag lever ik de kaart in en neem mijn 5e gratis pakket mee, ik kies een keer voor bruine bonensoep. Weer eens wat anders. Vanmiddag mijn gekochte pakket, had nog een keer couscous gekozen en het gratis pakket verwerkt.
En het was echt zo heerlijk die bruine bonensoep, jammie. Een schepje als voorgerecht en een bakje couscous als hoofdgerecht. De rest weer in de vriezer gedaan.
Nu stop ik even met eten koken voor de vriezer. De komende maanden kan ik echt wel zo’n 4 keer per week uit de vriezer eten, makkelijk hoor.
Denk nou niet dat ik altijd zo aan het sjoemelen ben hoor, dat valt wel mee. Zal echt nooit echt wat stelen en als ik teveel betaald heb ga ik ook terug.

Ooit had ik een keer bij Karwei nogal wat dingen gekocht, meer dan ik van plan was en had wat kleine dingen even in mijn jaszak gestopt. Bij de auto pakte ik mijn sleutels en voelde ze zitten, ging terug om ze alsnog af te rekenen en zag de verbazing bij de verkoopster.
Kijk zo ben ik dan ook wel weer hoor. Maar zo even een zo’n zegeltje over doen ???…..het feit dat ik er een blogje over schrijf zegt me wel dat ik het ook wel op het randje vind maar de gratis soep smaakte er echt niet minder om, dat dan weer niet….. En als compensatie even reclame er voor gemaakt want ik vind de pakketten die ik gekocht heb echt heerlijk.

22 gedachten over “Beetje sjoemelen…..

  1. Ja ik vind het eigenlijk ook wel een beetje eng dan ben altijd bang dat iemand het gezien heeft. En het voelt dan ook wel wat dubbel haha….. ach ja niets menselijks is mij vreemd.

 1. Nee ik zou het niet durven denk ik.Maar kan ik makkelijk zeggen want ik spaar nooit zegeltjes;-) Ben ook wel eens terug naar binnen gegaan omdat ik vaag voelde dat de rekening te laag was, toen bleek dat van het treetjes met 8 pakken alleen het pak dat ik op de band had gezet was berekend. Ook daar de verbazing dat ik ervoor terug kwam. Ieder het zijne hoor als ze het fout doen in mijn nadeel ga ik toch ook terug.

  1. Ja precies dat heb ik ook hoor. Ga ook geen voordeelstickertjes stelen haha. Maar deze even overzetten terwijl zo’n actie toch over is en het wel kopen en betalen vond ik niet zo erg. Ik let altijd wel op dit soort voordeeltjes hoor, is mijn tweede natuur. Nu ik verder ook weinig omhanden heb bekijk ik alle folders en kijk waar iets in de aanbieding is dat ik nodig heb.

 2. Je hebt helemaal gelijk hoor Anneke. Daar benadeel je toch niemand mee. Ik denk dat als je het had gevraagd dat ze er vast ook niet moeilijk over gedaan zouden hebben.

 3. Nou ja, laten we zeggen dat je creatief was… 😁
  En ik heb nog wel 1 zegel weggegooid, dacht eerst nog te vragen of jij er misschien iets aan had… Maar ik dacht.. wat heb je aan 1 zegeltje. Zat op het rode linzensoep pakket.

  1. Ik zou het stelen noemen als ik alleen het stickertje had gestolen zonder iets te kopen. Achteraf dacht ik wel had het beter kunnen vragen. Wim bedoelde het ironisch hoor dat stelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s