Ff bijkomen….

Ik voelde het wel hoor aan mijn knie en spieren dat is gisteren zo lang op een trap gestaan heb om te verven. Vandaar vandaag maar een dagje rustig aan gedaan na best een drukke week.
Werd vannacht wakker, klaar wakker en dacht, jeetje wat heb ik heerlijk geslapen vannacht, hoe laat zou het zijn.
Kijk op de wekker en zie dat het was net 2 uur is, zo voelde het niet aan maar wel heerlijk om nog eens om te draaien en een paar uurtjes er aan vast te plakken.
Op mijn gemakkie douchen, ontbijten, nog een bakje thee, wat wordfeuten en daarna via een lange route een paar boodschappen gaan doen:
Had pas een set kunststof opscheplepels gekocht voor mijn nieuwe koekenpannen en wok waar geen metaal in mag. Die moesten nog opgehangen worden en daar had ik haakjes voor nodig. Moest toch nog een bus verf terugbrengen bij Karwei, een goede combinatie. Er stonden mensen te wachten en ik dacht, wat doe ik maar het ging best snel dus toch maar even gewacht en binnen was het gewoon rustig. Dat doen ze wel goed hoor en ik vond de haakjes.

Even nog wat vogelzaadjes en dingen voor in de tuin gekocht. Ik zie weer iedere keer vogeltjes langskomen en vind dat zo’n leuk gezicht. Had vorig jaar van die halve kokosnoten met een vetbol er in zeg maar gekocht en de kokosnoten bewaard. Daar wilde ik zelf vetbollen in maken. Alleen hard vet is niet in alle winkels meer te koop kwam ik wel achter, de meeste mensen gebruiken de vloeibare versies (dat schijnt ook veel gezonder te zijn trouwens). Zelf gebruik ik nooit frituurvet omdat ik geen frituurpan heb. Maar bij Appie verkochten ze het nog wel.
Alles van mijn lijstje binnen gehaald en via een nog langere route terug weer gaan fietsen, het was gewoon zo heerlijk.
In de tuin gaan zitten lunchen en ik hoorde in mijn kersenboom de meesjes te keer gaan. Even mijn camera gepakt en in een hoekje gaan zitten. Ik zag ze meteen al weer de nieuwe hapjes uitproberen maar ze zijn zo vlug, kreeg er niet veel op de foto. Werd helemaal verrast door een ander vogeltje, een roodborstje. Die had er wel zin in hoor en zorgde voor een volledige fotoshoot, kon blijven schieten. (met mijn camera dan he). Ik word daar altijd heel vrolijk van, wat een leuk beestje, eigenlijk zie ik er ieder jaar wel een in mijn tuin. De tortels kwamen ook een hapje meepikken. Kortom gezellig druk in mijn tuin. Ook wel weer heerlijk zo’n lekker rustige dag.

19 gedachten over “Ff bijkomen….

 1. Ossewit staat ook op mijn boodschappenlijstje om vetbollen te maken. Vorig jaar was vooral de bonte specht er gek op. Kokosnoot zal ik ook kopen dat hangt ook leuk.

 2. Mooie foto’s.
  Wij zijn in het voorjaar verhuisd en hadden bij de boerderij altijd een huisroodborstje. Ik neem niet aan dat hij mee verhuisd is maar we hebben hier, in het bos, weer een huisroodborstje.

 3. Goed van je dat je even pas op de plaats maakt! Rust heeft een mens ook nodig.
  Heb jaren een recept bewaard om zelf vetbollen te maken voor de vogeltjes, maar eigenlijk nooit gedaan. Lijkt me ook wel leuk, dus ik ga eens zoeken of ik er een kan vinden. Hier was pas ook een roodborstje in de tuin. Het mooiste vogeltje dat er bestaat. Mooie plaatjes heb je geschoten Anneke. En je lay-out hier is ook heel leuk aangepast! Fijne zondag!

  1. Dank je ja vond die foto´s zo leuk van het roodborstje en even wat mee zitten prutsen in fotoshop. Ik heb gewoon vet gesmolten en daarin zaad gestrooid, ging prima, ze hangen er al.

   1. Ik had er ooit één in de tuin die zo weinig schuw leek dat hij dicht tegen het huis aan bleef zitten, daar lag hij een uurtje later dood..
    Hij heeft een plaatsje in de tuin gekregen, bij het hondje van Inge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s