Vallende blaadjes en een goed gesprek

Vanmorgen had ik afgesproken om bij Peter wat bladeren op te gaan ruimen. Maar het regende en uitgesteld naar de middag, toen scheen het zonnetje weer.
Hij woont in een straat waar heel veel grote bomen staan, heeft zelf een grote tuin en zijn buren ook met bomen.
Dus om deze tijd is het vallende blaadjes en ik vind niks leukers (nou ja bijna) dan om die op te vegen en op te ruimen. Niet alles hebben we afgesproken want er scharrelt een egeltje daar in de tuin vandaar dat we die bladerenhoop laten liggen daar. Maar van de voorkant en zijkant was er genoeg te doen.
Binnen een uur had ik de container die leeg was helemaal volgestampt met bladeren.
Tijd voor teatime, Chantal werkte thuis maar mag ook natuurlijk wel een theepauze nemen.
We zitten gezellig te kletsen.
Ik ga verder nog in de achtertuin een aantal vuilniszakken volproppen. Het is wel een beetje ironisch. Verspreid over het dorp waar hij woont staan overal grote korven waar je de bladeren in kan gooien maar in de buurt van deze straat waar denk ik de meeste en grootste bomen staan niet een. Al een paar keer hebben bewoners het aangegeven bij de gemeente maar ja ambtelijke molens lijken niet zo snel te draaien blijkbaar.
Nou ja de vuilniszakken met bladeren kan hij even in zijn auto gooien en bij een van de korven leeg schudden dan zijn ze ook weg. Denk in oplossingen zei ik tegen hem, niet in wat niet kan.
Voor ik naar huis ga vraagt Chantal of ik nog een bakje thee wil en dat doe ik.
Opeens hebben we een goed gesprek over opvoeding en vertellen we elkaar als moeders haha onder elkaar hoe we dingen doen en deden. En over hoe Peter was toen ie klein was en ze zelf was.  Over het middag slapen, ze slaapt soms ’s middags wel 2 uur nog (ze heeft ook nog iets van mij geërfd blijkbaar haha) maar dan wordt het nu ’s avonds te laat dat ze naar bed gaat omdat ze nog geen slaap heeft. Dat is altijd even een dingetje weet ik nog wel ook. Dan zijn ze het een tijdje aan de einde van de middag zat maar dan liggen ze wel op tijd op bed ’s avonds en dat is ook wel lekker.
Afijn zo hebben we samen een goed gesprek, Yenthe is deze dag op de opvang en dat is best wel eens leuk. Met kind en man er bij komt dat er meestal niet zo van.

Kreeg ook nog tijdens het werken in de tuin een appje van mijn kapster. Een maandje geleden had ik een dikke buik fotosessie gedaan met haar en haar man waar ze zo blij mee was. Maandag kwam ik haar tegen op het winkelcentrum en vertelde ze dat ze nog een week te gaan had en nu kreeg ik twee fotootjes toegestuurd dat haar dochtertje geboren is. Wat superleuk dat ze dat meteen naar me appt. De naam stond er nog niet bij maar dat komt vast nog wel. Fijn dat dit zo te zien ook allemaal weer goed is gegaan. Een mooie dag…..

9 gedachten over “Vallende blaadjes en een goed gesprek

  1. En zo blijf je lekker bezig. Ja dat soort gesprekken zijn altijd leuk. Met mijn schoondochter heb ik dat nooit zo gehad. Het cultuur-verschil en het taalverschil leende zich daar niet zo voor. Daarbij bepaalde zij hoe de kinderen werden opgevoed, qua eten en het slaapritme. Kleine kinderen blijven daar ook laat op. Zoon heeft erop gestaan dat ze van kleins af aan op tijd naar bed moesten. Want eenmaal naar school en daar zitten slapen kon natuurlijk niet en echt dat is daar niet ongebruikelijk. Over het eten zeg ik maar niks… dat klopte (in mijn Nederlandse “eten-wat-de-pot-schaft-ogen”) helemaal niet…

    1. Ja wat dat betreft zitten Peter en Chantal ook wel op die lijn hoor eten wat de pot schaft. De hebben geluk dat Yenthe een heel makkelijke eter is, zelden iets niet lust haha. Volgens Peter heeft ze maar een hobby : eten. Het is haar niet aan te zien. Ja ik was ook altijd wel op tijd naar bed hoor, ritme daar in.

  2. Ja iedere leeftijd heeft z’n leuke kantjes maar natuurlijk ook dingen die alles even wat minder makkelijk maken. Maar dat komt wel goed. Inderdaad is niet alle blad weghalen beter voor de natuur. niet alleen voor egels maar ook ander gespuis vind dat prettig.

    1. Ja hoor dat komt zeker wel goed. Was wel leuk om te zien dat ze dan toch ook hetzelfde hebben als we zelf gehad hebben toch. Ze doen het hartstikke goed hoor. Maar vond het wel fijn dat je er dan zo samen over kan praten zo met mijn schoondochter. Ja hoor niet alleen egels maar ook insecten en weet ik veel hebben er baat bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s