De leukste klus….

Je hebt klussen en klussen. Ik klus nou eenmaal graag maar heb ook wel zo mijn voorkeuren en met kop en schouders steekt daar toch wel het behangen bovenuit.
Dat vind ik gewoon zo leuk om te doen vandaar dat ik toen mijn zus vroeg of ik haar gang wilde behangen niet lang hoefde na te denken om ja te zeggen.
In de loop der jaren heb ik al bij zoveel mensen behangen. Mijn zwager had zich wel zorgen gemaakt en gevraagd “heeft ze dat wel eens meer gedaan?”. Zo grappig.
En vanmorgen ging ik naar haar toe. Ze heeft heel haar benedenverdieping laten schilderen, ziet er mooi uit en de gang krijgt een nieuw behangetje. De buurman heeft voor hen een prachtige garderobekast getimmerd en een omlijsting voor de verwarming. Echt super mooi gedaan, handig hoor zo’n buurman.
Gewapend met mijn persoonlijke materialen om te behangen ging ik op weg vanmorgen.
Een loodlijntje, twee hele dunne theedoeken nog van mijn schoonmoeder, een spijkertje om het loodlijntje aan op te hangen, een schaar, een scherp mesje, een kwast om in te smeren en veel zin.
Dit om te voorkomen dat bij mensen waar ik wel eens ga behangen eerst het hele huis op de kop moeten zetten om iets te voorschijn te toveren voordat ik kan gaan beginnen. ( ik spreek uit ervaring)
Zo’n gang is niet zo’n moeilijke klus, gewoon een rechte muur, een stopcontact maar er in, wel leuk dat het een mooi patroon is dat vind ik altijd leuker dan een behangetje zonder patroon en twee banen aan de andere kant.
Als ik uit wil gaan loden zie ik de potloodstreepjes van de vorige keer er nog op staan, dat is makkelijk dus, toen heb ik daar ook al behangen.
Mijn zus wil wel helpen met insmeren en zo maar ik doe het liever alleen, nog liever dat er niemand thuis is haha.
Aan de andere kant was het ook wel gezellig zo natuurlijk dat zij ook thuis waren. Ik doe het op mijn gemak, we eten nog even tussendoor en net na de middag is de klus geklaard. Alles zit er netjes, strak en mooi op patroon op de muur en nou maar hopen dat het allemaal blijft zitten ;).

Een mooi opwarmertje voor het kleine kamertje van me waar ik lekkage heb gehad en ook opnieuw wil gaan behangen. Heb van iemand een hele tas met restanten behang gekregen die qua kleur goed bij elkaar passen en wil daar graag iets leuks en beetje kunstzinnigs van maken. Lijkt me leuk om te doen en heb er heel de winter de tijd voor want in dat kamertje zitten twee hele grote boekenkasten die leeg en er uit moeten……. een uitdaging en een mooie klus voor de komende wintermaanden.

23 gedachten over “De leukste klus….

 1. Behangen is inderdaad leuk werk, boven hebben we het zelf gedaan.
  Maar beneden is hoger, hele lange muur en deel om 2 deuren en ingebouwde boekenkast heen en duurder behang dus het door de schilder van het plafond laten doen. Gaat veel sneller en zit er mooi op. Vond het deze keer het geld zeker waard.

  1. Ja als dat kan waarom niet. Ik heb ik de gang met banen van 6 meter gewerkt en dan nog staande op een trap op een trap. Mag niet meer van mijn zoon maar daar hoeft het voorlopig ook niet meer. 😉

  1. Ja die neiging heb ik ook wel hoor haha.. maar de afgelopen jaren bij verschillende mensen behangen dan is het ook goed. Mag nog een kamertje opnieuw doen omdat ik daar lekkage heb gehad en wil veranderen ook. Dat alleen vind ik al een leuk vooruitzicht.

 2. Jij kunt ook echt alles! Ik kan het niet hoor, ben geen klusser want ik mocht nooit meehelpen. Best jammer vind ik. Maar geen zin om er nu nog aan te gaan beginnen. Fijn dat je je zus en haar man weer blij hebt kunnen maken. Was hij vergeten dat je daar al eens aan de slag was geweest? Succes met je klus in je eigen huis!

  1. Heb het van geen vreemde mijn moeder deed ook alles zelf. Heb mijn vader nog nooit met een hamer in zijn handen gezien maar die werkte ook altijd. Nee hoor de keer dat ik het daar deed was hij nog niet in beeld. Was net na het overlijden van mijn vorige zwager dat ik daar alles heb behangen.

 3. Wat klussen betreft is het ook mijn favoriet al weet ik niet niet of ik nu nog enthousiast zou beginnen. Maar vroeger veel gedaan, ook de kamers van de kleinkinderen want extra leuk is door de patroontjes. Heb ook de “patroontik”.
  Of experimenteren. Zo kon ik Henk ooit overtuigen dat het behang met een groot patroon in soort bewerkte strepen aan de andere muur van rechts naar links leuk zou staan, was een groot succes. Wel lastig behangen als het een lange muur is;-)

  1. Haha grappig dat heb ik ooit ook een keer gedaan. Inderdaad dan kan je niet alleen doen moet je wel iemand hebben die de andere kant vast heeft. In een slaapkamer had ik een rol bewerkt papier gekregen en had toen weinig geld dus goedkoop wit behangetje er bij gekocht en banen gemaakt met die ene rol er tussen. Hartstikke leuk geworden.

    1. Ja daarom vond ik het zo leuk dat ik voor dat slaapkamertje van iemand een tas vol ook hele maar ook halve rollen die wel bij elkaar passen kreeg. Wil er echt iets leuks van maken. Daar geniet ik dan wel van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s