Nog ff dan……

Ja ik kon het toch niet laten. Het is gewoon zo leuk om even in het verleden te duiken.
Ik wist dat ik ooit in mijn dagboek foto’s plakte die in het gemeentekrantje stonden met daarbij een verhaaltje over de foto’s.
Vandaag even de dagboeken er bij gepakt en inderdaad hoor, ik vond echt een heleboel foto’s en die ben ik in gaan scannen. Zo leuk om die ook te delen.
Maar ik vond nog meer artikelen over de komst van een nieuwe burgemeester. Het feit dat in Ouderkerk de half miljoenste telefoonaansluiting kwam in regio Rotterdam. Rotterdam was destijds de eerste regio waar zoveel telefoonaansluitingen waren. Een hele bladzijde in de streekkrant was er aan gewijd. De directeur van de PTT Ir. van der Willigenburg was naar een kleuterschool gekomen om het officieel bekend te maken.
En natuurlijk automatisch las ik ook sommige stukjes in mijn dagboek.
Zo vond ik nog wel een hilarisch verhaaltje. Mijn ex die trouwens Hans heet en ik waren net getrouwd en moesten nog een fiets naar vrienden brengen in een ander dorp. Wij samen op die fiets in het donker over een smal boerenweggetje. Net de sloten mis konden houden. De fiets afgeleverd maar ze lagen al op bed dus gingen we nog even naar de ouders van Hans die daar ook woonden.
En hoe het kwam zo las ik weet je soms niet maar op de vraag “hoe komen jullie hier zo laat” begonnen we allebei een verhaal te vertellen dat we via de Provinciale weg waren komen lopen en via de dijk weer terug wilden gaan. We vertelden het zo serieus en zijn ouders vonden het zo stoer dat we niet meer durfden vertellen dat het niet waar was. Op de terugweg zijn we wel via de dijk naar huis terug gaan lopen, zo’n 5 km is dat.
Onderweg hadden we zo’n verschrikkelijke lol en bij ieder huis hadden we wel een opmerking. Op een gegeven moment kwamen we langs een bedrijf waar ze sanitair verkochten.

Buiten stond een hele rij met wc potten en ik zei tegen Hans, laten we hier gaan wonen en als dan alle potten vol zijn gaan we weer verhuizen. We lagen helemaal in een deuk toen we om een uur of half 2 eindelijk thuis waren. Het gekke is dat ik omdat de laatste jaren van mijn huwelijk wel echte rotjaren waren ik soms wel eens vergeet dat we natuurlijk ook mooie tijden hebben meegemaakt en dit verhaal illustreert dat ook wel weer. Vond het wel leuk om dat weer eens te lezen.
Ach ja wat moet je anders doen op zo’n regenachtige dag. Vanmorgen wel mijn keukentafel geverfd, morgen nog een keer. Ook nog wel een rondje gefietst toen het even zo goed als droog was. En zo vermaak ik me wel prima zo.

16 gedachten over “Nog ff dan……

  1. Ja leuk die oude foto’s, KPN was nog PTT en deed toen nog zowel telefoon als post en telegrammen. Natuurlijk waren er ook mooie tijden in je huwelijk , anders was je toch niet getrouwd! Leuk om zoveel naslagwerk te hebben.

    1. Ja als ik niet oppaste zat ik zo een half dag te lezen haha zo grappig eigenlijk. Heb van mijn moeder ook nog gelukstelegrammen toen ze zoveel jaren getrouwd waren. Toch anders dan een appje….

        1. Ja ik zag ook dat ik in die tijd van de jongens en vriendjes zal ik maar zeggen soms in het Duits en Frans schreef. Zelfs ook een dubbel dagboek had. Dacht dat mijn broer het las en schreef daar dan andere dingen dan in mijn stiekeme dagboek over vriendjes haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s