Klemvast….

Tijdens de renovatie kregen we voor en achter nieuwe deuren. De man die ze op kwam nemen deed dat met een ingenieus apparaat zodat de deuren volgens mij op de mm gemaakt werden voor ieder huis.
Nu is het natuurlijk heerlijk om een goed passende deur te hebben. De vorige deur begon al te rammelen als de buren de buitendeur dichtdeden. Hoe dat werkte weet ik niet maar het was wel zo.
Afijn nu heb ik een heel passende deur die zo klemvast zit dat ik zo nu en dan bang ben dat ik de ruit er uit druk als ik hem open moet doen.
Als er bij mij een inbreker zou komen en ik zou vergeten zijn de deur op slot te doen (dat is me wel eens overkomen) zou dat niet opgemerkt worden zo vast zit ie.
Kan hem denk ik wel een beetje bij laten werken maar ja dan gaat ie misschien in het voorjaar weer rammelen want natuurlijk komt het door het vochtige weer waardoor hij een klein beetje uitgezet zal zijn. Ik probeer het maar voorzichtig aan te doen voorlopig.
Vandaag mijn verfwerkzaamheden voortgezet, de tafel voor de tweede keer en ook de leuningen van 3 van de 4 eettafelstoelen geverfd want een gebruik ik als bureaustoel. Die komt later aan bod. Voor de tafel heb ik verf op waterbasis en ik ga een beetje om denk ik. Had altijd liever op terpentinebasis maar ik begin er aan te wennen. Het werkt wel snel, je materiaal is makkelijker schoon te maken. Ook mijn handen, gewoon ff wassen toch wel voordelen en het is veel sneller droog. De stoelen hebben nog wel verf op terpentine basis en die pikkelen nog steeds (dat merkte ik daar ze natuurlijk per ongeluk aan te raken, oen die ik ben).


Nou ja morgen zullen ze wel droog zijn. Dan de tafel nog een laagje hard wordende transparante lak er over aanbrengen en dan maar hopen dat hij er voorlopig weer tegen kan.
Vanmiddag heerlijk gaan wandelen in de Heemtuin, klein thermoskannetje thee mee, was er helemaal alleen en kon mijn gang gaan om op mijn gemakkie wat te fotograferen.
Mooi die monnikskappen judaspenning (die mijn moeder altijd zilvergeld noemde) maar ook nog wel paddo’s . Sommige al weer aan het vergaan maar ook nieuwe die uit de boomstammen komen piepen. Ik blijft het een mooi gezicht vinden.
Tussendoor een bakje thee en een appeltje… valt met wel een beetje tegen, best wel koud is het al maar dat mag het is eind november…..

19 gedachten over “Klemvast….

  1. Ja maar het is best een groot raam er in dus wil ik kracht zetten moet ik wel bijna tegen het raam duwen maar ga er maar vanuit dat het stevig er in zit haha. Ja mijn moeder maakte er een soort droogboeket van, ze had nog andere droogbloemen in de tuin. Zij had een hele bloementuin.

    1. Nou dan trap ik hem wel open hoor. Mijn zoon klopte vanmiddag ook op het raam van open de deur terwijl hij open was, zo klemt ie dus. Wel goed tegen inbrekers als ik zou vergeten hem op slot te doen.

 1. Klopt, verf op waterbasis gaat makkelijke van je handen af, helaas óók veel sneller van de deur an verf op terpentine basis
  Je hebt weer een prachtig setje “natuur”foto’s gemaakt, daar had je wel koude handen voor over denk ik;-)

  1. Ik merk er weinig verschil van. Zo’n 10 jaar geleden deed ik mijn slaapkamer en had daar per ongeluk op waterbasis gekocht maar dat zit er nog steeds goed op. Terwijl op terpentine basis de rest van het huis later is gedaan en daar heb ik sneller dat er een stukje van afvliegt. (ben niet zo subtiel soms met dingen verplaatsen)

 2. Toen Joris en ik nog samenwoonden in mijn dijkhuisje, brak er 4 weken voor onze trouwdag brand uit. We moesten 3 maanden elders toeven terwijl de boel werd opgeknapt. Zo moest er een heel nieuw kozijn in. De opzichter nam de maten zelf op “want dan wist hij dat het goed gebeurde.”
  Je raadt het zeker al? Inderdaad: verkeerde maat….
  Onze garagedeur klemt. Joris heeft ‘m er een keer uitgehaald en bijgeschaafd maar hij klemt nog steeds.

  1. Haha oeps brand lijkt me echt vreselijk. Mijn moeder had het ooit net voor de kerstmis, een kerststukje in brand gevlogen terwijl ze van vermoeidheid in slaap was gevallen in haar stoel. Die nieuwe deur is niet zo makkelijk af te schaven omdat hij als het ware ingepakt zit, weet niet hoe ik dat moet omschrijven. Maar als het nog erger wordt ga ik wel bellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s