Pech onderweg…….

Vandaag ging ik even met mijn zusje naar een winkelcentrum zo’n 15 km bij ons vandaan.
We hadden afgesproken als het te druk is hebben we een mooi eindje gefietst en dan gaan we snel weer weg.
Het was helemaal niet druk toen wij er nog kwamen maar eenmaal weer onderweg naar de uitgang zagen we dat het steeds drukker weg, dus wegwezen weer.
Bij mijn fiets aangekomen zie ik dat mijn voorband helemaal leeg is. Lekke band…… balen natuurlijk.
Mijn zus haar man heeft wel een rek op de auto maar om die nou op te laten draven en ik ben verzekerd daarvoor bij de wegenwacht dus die gebeld.
Binnen een uur moesten ze komen, maar zei de man, het is koud en met een fiets buiten is dat niet lekker dus ik probeer er spoed achter te zetten.
Nou ja dat lukte dus niet, een uur en een kwartier later kwam de WW aanrijden. We hadden al 10 x het liedje van Corrie van Gorp gezongen……. Daar is Alie van de Wegenwacht, weet niet waarom maar dat zat meteen in mijn hoofd haha en Zwarte Piet ging uit fietsen toen klapte zijn band, toen moest ie gaan lopen met zijn fiets aan zijn hand……..
Afijn het was een heel aardige man die wel vertelde dat hij dat bandenplakken maar niets vond, had ik al eerder van een ANWB man gehoord, het is hun door de strot geduwd.
Een plakkertje er op krijgen lukte hem niet. Het was gewoon te koud de lijm pakte niet, ik vroeg nog wel of hij het niet aan twee kanten in moest smeren, dat herinner ik me nog wel van het bandenplakken en ik heb er heel wat geplakt in mijn leven, vond het altijd zo leuk en eigenlijk nog steeds maar die E-bikes vind ik te lastig. Hij zei dat het niet hoefde.
Goede raad was duur. Nu had hij wel een “thuiskomertje”. Een binnenband die ze er zo in kunnen leggen zonder dat het hele wiel er uit moet, met twee uiteindes die je over elkaar kan leggen. Dan wordt het wel aangeraden thuis een gewone binnenband er in te laten zetten. Alleen dan moest hij wel mijn andere band door knippen. Ja na daar ongeveer inmiddels ruim anderhalf uur al in de kou gestaan te hebben zei ik, doe het maar dan hoor. Ik wil nu wel eens naar huis. Wel zonde want het was nog een goede band.

Alleen hij had dat nog nooit gedaan en zei, ik ga even een collega bellen. Bovendien had het een frans ventiel en dat verloopstukje om op te pompen had ie ook niet. Ik zei meteen, moeten we daar ook een uur op gaan wachten maar dat was niet zo die was twee straten verder bezig. Afijn een tweede wegenwacht auto er bij. We waren bij een druk metrostation en bekijks genoeg van al die mensen. Een betere reclame hadden ze zich niet kunnen wensen.
Samen hadden ze het zo voor elkaar. Triomfantelijk haalde de tweede mijnheer van de WW een punaise uit de buitenband, dat was de boosdoener geen pepernootje dus. We konden weer naar huis gaan fietsen, inmiddels wel helemaal verkleumd en koud. Thuis gauw de verwarming aan, dik vest, pantoffels en met een warme pittenzak onder een dekentje op de bank. Ja als ik het doe, dan doe ik het goed…..
Daar knapte ik wel aardig van op…… Ach ja zo beleef je tenminste nog eens wat op een saaie zaterdagmiddag……. alleen hoe krijg ik die rotliedjes uit mijn kop.

19 gedachten over “Pech onderweg…….

  1. Ja daar kunnen ze ook niks mee vertelde de man want dan moet het elektronische gedeelte aan de computer om weer bij te stellen. Daarom hebben ze die speciale banden zodat het wiel er niet uit hoeft om te wisselen.

 1. Gatsie dat is balen en dan zo lang moeten wachten. Maar goed, je hoeft er zelf niet aan te klooien. Gelukkig gebeurt het niet zo vaak hè… En toch ook fijn dat je niet alleen was, want in je eentje die liedjes gaan zingen zou dan vast niet gebeurd zijn… En wat ben je dan blij met je huisje, dekentje etc hè… Fijne zondag verder!

  1. Toen ik deze fiets net had had ik al twee keer achter elkaar een lekke band maar bij mij in de buurt kwamen ze gewoon thuis ook de band maken. Super service. Ja ik geniet heel erg van mijn eigen stulpje zeg maar……

  1. Ja was wel even vervelend maar goed we hebben er maar wat van gemaakt. De man wreef het er echt niet in hoor. het is dat ik er naar vroeg. Was gewoon een heel positieve man en een leuk gesprek. Maar het is wel zo het waren allemaal mensen die een soort liefde voor auto’s hebben en daar kwamen dan de fietsen opeens bij. Kan me best voorstellen dat het niet hun keuze was.

 2. Oud Surinaams spreekwoord luidt: wie op de wegenwacht wacht, wacht het langs. (uitspreken op z’n Surinaams?)

  Er zit nu een Gaadi binnenband in.
  Als hij niet bongt onder het rijden, gewoon lekker laten zitten.
  Je kunt tegenwoordig ook een soort piepschuim binnenband laten monteren waarmee je nooit meer een lekke band kan krijgen.

  Je hebt tegenwoordig als plakker een in stickervorm.
  Ietsje schuren (van mijn part over een stoeptegel) schoon wrijven met je mouw en de sticker erop plakken. Domme wegenwacht, dat ze dat product van Schwalbe niet hebben. 🤔

  1. Ik had het toevallig wel een keer gelezen in het blad van de ANWB over die band. Ja kan er best nog wel mee fietsen. Maar toch maar liever een andere weer er in. Van die plakkers heb ik ook nog nooit gehoord trouwens wel een goeie tip…… Je fietsenmakerzijn verloochent zich niet he haha. Dank je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s