Na-apen

Zo grappig soms, ja hoor daar komt er weer een over mijn kleindochter.
Mijn zoon kwam vanmiddag bij me lunchen zo gezellig is dat toch om zo samen te doen, hij werkt dicht bij mij in de buurt en zo nu en dan een appje ben je thuis mam dan kom ik even wat eten.
Nou ja wij samen gegeten, hij had ook de film die van de bruiloft gemaakt was, zo leuk om te zien en het nog eens mee te maken.
Hij liet ook allemaal filmpjes en foto’s zien die ik nog niet had gekregen of gezien van Yenthe.
Zondag was hij met haar gaan wandelen, zij op haar loopfietsje en ze had een keer gezien dat je met een fietsenlift de trap op kan om de Algerabrug over te gaan. Dus dat wilde ze ook wel eens doen. Peter met haar en haar fietsje dus de brug op gegaan en ook helemaal over gelopen. Stukje nog aan de andere kant en zei hij, nu zijn we helemaal in Capelle hoor.
Toen ze weer thuis kwam vertelde ze tegen haar moeder “we zijn helemaal in Pacelle geweest” echt zo leuk haha. Ze is ook helemaal gek op trampolines, ik vond dat vroeger ook altijd zo leuk om te doen, niet dat wij er zelf een hadden maar in sommige speeltuinen waren ze wel en dan ging ik altijd springen er op.

Ze hebben een mooi grote tuin dus zo’n trampoline zal er ook wel komen denk ik zomaar.
Peter laat een filmpje zien waarbij ze op een grote betonnen plaat een voorstelling geeft, dat is haar podium, zo grappig om haar te zien zingen en dansen en alles nadoen wat ze ergens gezien heeft. Kinderen zijn wat dat betreft echte na-apers en logisch daar moeten ze het van leren.
Een tuin vol met vogels hebben ze met veel bomen en struiken.. Winterkoninkje, roodborstjes, Vlaamse Gaaien, meesjes en natuurlijk ook kauwen.. Moet hem nog even wat beter leren fotograferen hoewel de Vlaamse gaai wel mooi is. De andere zijn meer zoekplaatjes. Die winterkoninkjes ook zo schattig.
Peter ging een boom snoeien en zij helpen met de takken wegslepen en vetbolletjes en pindanetjes opgehangen samen in de gesnoeide bomen. Ja daar kan ik wel van genieten als hij dat zo vertelt.

Dan slaapt ze ’s avonds wel hoor mam zei hij, ik zei ja dat is logisch, niets beters voor een kind dan zo lekker buiten spelen. Meteen afgesproken wanneer hij even zou helpen mijn band er om te leggen, kan er gewoon nog wel op fietsen hoor, het is niet zo dat die band meteen weer stuk is. Maar ik wil toch graag weer een gewone band er in hebben.
Fiets nu dus maar even op mijn andere fiets. Vandaag was het echt heerlijk vanmiddag ook weer een grote ronde gefietst. Druk met fietsers en wandelaars overal. Geef ze eens ongelijk met dit prachtige herfstweer.


8 gedachten over “Na-apen

  1. O ze zijn zo schattig op die leeftijd., ik begrijp je helemaal. Vlaamse gaaien zijn reuze brutaal en echte rovers. In het voorjaar zijn ze altijd op jacht naar nestjes met eieren of jonge vogeltjes. .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s