Een huisdier….

Ik zit er best regelmatig aan te denken om een huisdier te nemen. Ik heb wel een huisdier, een goudvis in de vijver (en nog een heleboel andere kleine visjes, kikkers en padden en wat er nog meer rondstruint in mijn tuin) maar die is voor de winter onder gedoken in de vijver.
In de winter verdwijnt ie altijd om als het goed is in het voorjaar weer tevoorschijn te komen.
Zag vorige week wel een reiger in mijn tuin staan dus het kan ook zomaar zo zijn dat hij niet ondergedoken is maar gewoon schandalig opgegeten is.
Afijn heb gedacht aan een konijn of zo maar ja buiten vind ik geen optie en in huis stinken ze mij te hard.
Een kat, nee die heb ik al zoveel in mijn tuin die alles onder sch……..ten, mijn perkjes omploegen, janken en mijn vijver begluren.
Bovendien ben ik er ook nog eens allergisch voor en heel eerlijk, ik ben ook geen kattenmens.

Een hondje heb ik ook gedacht…..het lijkt me gewoon onwijs leuk weer wat gezelligheid in huis. Niet zo’n grote maar wel een pittig hondje dus iets van een dwergschnauzer.
We hebben altijd Schnauzers gehad, eerst Riesenschnauzers, later een middenslag dus zo’n kleine zou daar naadloos bij aan kunnen sluiten.
Maar ja nu lijkt me dat wel leuk maar een hondje koop je niet voor een winter veel alleen in huis zitten en wat gezelschap willen en met blijdschap begroet worden als je thuis komt. Daar zit je toch zo’n jaar of 12 gemiddeld zal ik maar zeggen aan vast.
En ik ken mezelf, ga graag fietsen, onderweg ergens blijven hangen en voor zo’n hond moet je toch weer op tijd thuis zien te komen.
Bovendien kost een hondje ook nog wel wat aan eten, mandjes, speeltjes, dierenartskosten, inentingen, noem maar op.

Ben een tijdje oppas geweest voor de teckel van mijn vriendin, echt zo’n grappig beest ook en heb dat met veel plezier altijd gedaan. Maar die heeft niet heel lang geleefd.
Een vogeltje, we hadden ooit zo’n grappige valkparkiet, hartstikke mak, vloog altijd los in de kamer maar ja vogeltjes in een kooi dat wil ik eigenlijk ook niet meer.
Ik wil een huisdier dat frank en vrij zijn gang kan gaan en sinds eergisteren werd er mij een gratis in de schoot geworpen.
En wel “een vlieg”.. Een vlieg, nu nog vliegen? Ja dat dacht ik ook maar bij mij in huis zit er een. Als ik aan het einde van de middag het licht in de keuken aandoe komt ie te voorschijn en vliegt een beetje in de buurt als ik eten kook of de afwas doe. Best gezellig toch.
Vanmiddag werd ie al wat vrijer en kwam de kamer al in toen ik thuiskwam en ging zitten eten. Hij bleef netjes uit de buurt van mijn eten maar op afstand zat ie wel op tafel te kijken.
Ach zolang hij zich zo gedraagt mag ie van mij blijven hoor. Zo’n gratis huisdier dat ook nog eens zijn eigen eten opscharrelt waar vind je dat?????


18 gedachten over “Een huisdier….

   1. Nee hoor geen vogels in kooien meer voor mij, laat ze maar lekker vliegen waar ze horen. Onze valkparkiet was echt een leukerd, was niet handtam maar kletste wel en floot liedjes zo grappig….

 1. Ooit wel een valkparkiet gehad, wát schreeuwen die zeg. In principe kun je kleine hondjes natuurlijk wél meenemen in een fietsmandje. En een paar uur alleen thuis moet ook kunnen, ze hebben ook rust nodig. Maar eer een pup dat allemaal geleerd heeft heb je toch een ;lastige tijd. Maar huisdieren geven altijd wel beperkingen én ze hebben verzorging nodig. Van die vlieg zou ik dan weer niet blij worden.

  1. Ach zolang ik er zo weinig last van heb van die vlieg vind ik het ook nog wel grappig. Nee een hondje is echt niks hoor die hebben aandacht nodig en veel winkels en winkelcentra mogen ze al niet naar binnen. In zo’n mandje op de fiets vind ik ook al niks. Maar het geeft wel gezelligheid in huis, niet het idee dat ik tegen de deurknop praat haha. Onze parkiet schreeuwde niet, hij praatte wel, was echt een leukerd.

   1. Een poes is makkelijker maar dat is al helemaal niet jouw ding. Ik zou ook niet vrijwillig voor een huisdier kiezen, maar soms komt er dus wel eens een poes op m’n pad, zoals Beau.

    1. We hebben ook jaren wel poezen gehad toen had ik er ook wel last van maar minder dan later. Als ik nu een nachtje bij mijn vriendin ben beginnen mijn ogen te tranen ga ik niezen heel vervelend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s