Drie is een raar getal

Heb altijd al iets gehad met getallen. En voor mij is 8 het mooiste getal, weet niet waarom misschien door de vormen. Liggend heeft ie ook nog de betekenis van oneindigheid.
Het Lemniscaat symbool of liggende 8 Het lemniscaat symbool is een teken in de wiskunde en staat voor oneindig. Het staat symbool voor oneindigheid, want niets komt terug op dezelfde manier. Het lemniscaat heeft geen begin en geen einde.
Het gekke was zelfs vroeger op school had ik liever een 8 dan een 9 voor een proefwerk, vond dat altijd zo mooi staan een 8. Dan had je voor de volgende repetitie maar een 4 nodig om toch nog 6 gemiddeld te staan.
Vijf is nummer 2 op mijn lijstje van favoriete cijfers. Die bovenkant mooi recht en strak en dan zo’n krul er onder.

Eigenlijk hou ik dus meeste van ronde cijfers. De 2 ook leuk daar kon ik altijd een eendje van tekenen. (liever niet voor mijn repetities dat dan weer niet). Zelfs als ik sudoku speel probeer ik altijd eerst de ronde cijfers weg te spelen, belachelijk eigenlijk maar wel leuk.
Zeven en een de minst favorieten. En de 9, 6 en 3 zijn mooie middenmoters
Tot gisteren. Want sinds gisteren is 3 wel gezakt op mijn lijstje. Want wat is nou 3 als je 3 mensen uit mag nodigen voor de Kerstmis.
Stel je hebt 2 kinderen die beide een man/vrouw/vriendin/vriend of wat dan ook hebben dan moet je een keuze gaan maken. Wie mag er wel en wie mag er niet komen eten met Kerstmis.
Dat is toch raar eigenlijk.
Heel stiekem denk ik wel dat ze dat expres gedaan hebben. Ze weten ook wel dat hier massaal mee gesmokkeld gaat worden want anders hebben mensen een duivels dilemma.
De gedachte er achter lijkt me zo te zijn dat als ze het nu op 4 gesteld hadden de mensen er weer 5 of 6 uit gaan nodigen. Volgens mij zit het gewoon in de mensen om een beetje te gaan sjoemelen met de marges. Mea culpa mea maxima culpa.
En dat hoor ik om me heen al van veel mensen. Zelf heb ik ook mijn broer en schoonzus die geen kinderen hebben. Andere jaren gingen ze altijd met Kerstmis ook om die reden op vakantie naar Oostenrijk maar dat zit er dit jaar natuurlijk niet in.

Die wil ik toch niet heel de Kerstmis alleen laten zitten en nodig ik uit. Zo heb ik nog een stel vrienden, hun zoon 3 jaar geleden overleden en geen contact meer met de schoondochter en kleinkinderen. Voor die mensen zijn het zulke moeilijke dagen die ga ik ook vragen.
Denk niet dat de politie de deuren langs zal gaan om te controleren hoeveel mensen er binnen zijn. Er zijn meerdere dagen om het te verdelen want natuurlijk komen Peter Chantal en Yenthe op eerste Kerstdag omdat ik dan ook nog jarig ben, ook dat nog. Ze wisselen het altijd netjes af, het ene jaar bij Chantal haar ouders eten het andere jaar bij mij.
Je moet gewoon nu meer plannen qua tijden en dat heb ik gedaan en nu maar hopen dat ik na afloop kan zeggen….. Kerstmis 2020 was een 10.

18 gedachten over “Drie is een raar getal

  1. Tja, ik zie eigenlijk niet zoveel kwaad in “per stel” tellen mits je ze goed genoeg kent om te weten dat ze geen verkeerde contacten hadden en eerlijk zijn als ze niet fit zijn. Een stel is voor elkaar geen probleem natuurlijk. En dan wél pers stel afstand houden. Zo hebben wij het bij het Sinterklaasfeest gedaan. Maar ja kan zómaar gelijk hebben dat het een ingecalculeerd risico is om erger te voorkomen. Jij en ik zijn makkelijk bij een oneven aantal, wij hoeven niemand thuis te laten;-)

      1. Nee niet natuurlijk maar tot nu toe kan ik me er best aardig mee redden. Misschien wel omdat ik toch wel aardig tegen een burnout aanging, of misschien zelfs wel al in zat. Maar door de rust om me heen kan ik daarmee omgaan zoals nodig is.

  2. Moeilijke tijden, moeilijk om keuzes te maken, wie nou wel wie nou niet? Ik wens je een gezellige kerstfeest toe met al die mensen die jij uit gaat nodigen. Wij blijven thuis, geen bezoekjes gepland. We zien wel wat er bij de deur komt 🙂

  3. Ik las dat je al pijnstillende gels hebt gepro beerd. De manier om er goed effect van te hebben is het heel goed inmasseren tot het helemaal droog is er bijna indrukken eigenlijk

    1. Ja het is gewoon lastig een beetje maar inderdaad ze zullen echt niet gaan controleren achter de deur. Ik weet het ook nog niet helemaal hoor. Ook wel eens een keer lekker zonder eten te maken lijkt me haha toch altijd wel een klus vorig jaar ook voor 8 mensen koken ben je wel even bezig.

  4. Wij blijven, voor zover we het nu bekijken, gewoon met zijn tweetjes met kerst. We vieren het wel een keer in het voorjaar. Zo belangrijk vind ik het niet. Maar voor mijn dochter en schoonzoon vind ik het sneu. Familiemens als ze is. Maar het zij zo, eerst maar dat vaccin, dan zal ik me een heel stuk veiliger voelen.

  5. Nee, mijn schoonzoon is heel makkelijk en komt met iedereen in contact zonder op te letten. Maakt zich niet druk. Mijn dochter zit er een beetje tussenin. Als hij zich ook aan de maatregelen zou houden was het wat anders natuurlijk. Vandaag toevallig met haar erover gehad en ze begrijpt het heel goed. We zien het maar als een gewoon weekend zei ze. We hebben ook niet extra vrij. En we halen het allemaal wel in… Dus ik was echt opgelucht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s