Hart onder de riem manden…….

Ik ben op FB lid van een weggeefhoek en daar heb al regelmatig wat gekregen maar ook wel dingen weggegeven. Best leuk om te doen, ook om te zien als iets wat je wegdoet goed terecht komt en natuurlijk ook om iets leuks of nuttigs te krijgen.
Via deze site kunnen mensen ook hulp vragen als ze wat nodig hebben en dat zelf niet kunnen betalen. Zo hebben ze inmiddels een heel netwerk in onze gemeente gemaakt van hulpverleners en mensen die ook dingen doneren.
Een aantal vrijwilligers zijn daar mee bezig. Inmiddels hebben ze ook al een ruimte gekregen waar ze dingen op kunnen slaan.
Afijn deze mensen maken Hart onder de riem manden. Dat zijn opkikkertjes voor mensen die het moeilijk hebben door verlies, ziekte of andere dingen die allemaal kunnen gebeuren in een mensenleven.

Een aantal maanden geleden gaf ik ook iemand op voor zo’n warm hart mand. Een vriendin van mijn zus die een heel zwaar jaar achter de rug heeft. Volgens mij heb ik er al eerder een blogje over geschreven. In ieder geval is ruim een jaar geleden haar dochter overleden. Daarna kreeg ze zelf borstkanker, na de behandelingen bleef ze nog zo moe, dat hoor je wel vaker maar bij haar bleek het toch wat anders te zijn. Ze kreeg een hartinfarct. Ook daar knapte ze weer van op. Ze is best een doorzetter en ze ging weer fietsen. En wat gebeurt er ze wordt aangereden door een auto en raakte zwaar gewond. Traumahelikopter er bij, de auto had haar eerst geschept en later nog over haar benen heen gereden. Vreselijk natuurlijk.

Eerst in het ziekenhuis, daarna in een revalidatiecentrum en nu is ze weer een aantal weken thuis en krijgt daarna nog twee keer per week fysiotherapie, kan weer een klein stukje lopen met een rollator. Ik vond dat zo iemand wel zo’n mand zou verdienen. Alleen ik hoorde er niets meer van tot vanmorgen. Ik kreeg een berichtje met de vraag hoe het nu met haar ging en vertelde het zo. Ze zei dat ze voor haar zo’n mand gingen maken. Ontzettend leuk natuurlijk. Deze week kan ik hem op komen halen en dan nog voor de Kerstmis bij haar brengen. Lijkt me heel erg leuk en volgens mij zal ze daar best blij mee zijn. Zo’n mooi initiatief van die mensen die dat allemaal verzorgen. Op de foto een aantal manden die ze al geschonken hebben aan mensen.

12 gedachten over “Hart onder de riem manden…….

  1. Wat een horrorverhaal. Teveel wat een mens kan overkomen. Ik ben ook fan van de weggeefhoek. Jouw weggeefhoek heeft wel een ruimere doelstelling. De ‘hart onder de riem mand’ komt in ieder geval goed terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s