Het H H uurtje……

De fijnste tijd van de dag is voor mij toch als ik wakker word. Ik zet de wekker (als het nodig is om een wekker te zetten dat niet zo veel voorkomt maar wil zeker op de doordeweekse dagen wel om 9 uur beneden zijn, gewassen en aangekleed zeg maar) altijd een half uur voordat ik er echt uit hoef te gaan.
Meestal ben ik dan al wakker zeker nu ik de laatste tijd een meer dan voor mij bekende regelmaat in mijn slaap/wakker patroon heb. Uurtje of 12 lig ik gemiddeld zo’n beetje in mijn bed. De tijd dat ik soms wel tot 2 of 3 uur op bleef, gewoon lekker zitten, wat lezen, wat tv kijken soms of muziek luisteren en wat schrijven of doen. Eigenlijk is het helemaal over, gebeurt met nog maar een enkele keer. Zou ik dan nu echt oud worden, het begint er wel op te lijken of komt het doordat er verder ook zo weinig te beleven is momenteel, ik iedere dag wel een km of 20/30 ga fietsen, in huis bezig ben met van alles en het dan om 12 uur gewoon zat ben. Ik weet het niet.
Maar goed dan ben ik meestal voor de wekker afgaat al wakker en dan moet ik eigenlijk voor een sanitaire stop en denk, blijf ik liggen of ga ik er even uit en duik dan nog een half uurtje terug en lig dan niet te draaien en te woelen. Meestal kies ik voor het laatste.

En dan geniet ik heel erg van mijn Heerlijke Half Uurtje in bed. Ik draai me helemaal in mijn dekbed, schud mijn kussen nog eens lekker op en ga liggen soezen, bedenken wat ik die dag moet of zal gaan doen of gewoon mijn gedachtes even de loop laten. Zelden of nooit eigenlijk is het dan piekeren of vervelende gedachtes.
Ik zou het niet willen missen daar zet ik mijn wekker graag een half uurtje eerder voor. En heel soms pik ik gewoon nog een kwartiertje er bij……

23 gedachten over “Het H H uurtje……

  1. Meestal ben ik ook ruim voor mn alarm afgaat al wakker. Voor de thuiswerk periode stond ik rond half zeven op, nu blijf ik soms wel liggen tot 07.40 uur. Hoewel het thuiswerken niet voor iedereen goed uitpakt, geeft het mij zoveel meer rust. Geen stress van de trein missen, uitgevallen treinen. Alleen al de tijdwinst per dag: 110 minuten!

  2. Ik heb zo’n 10 minutenmoment. Als we gaan opstaan doe ik het licht op de overloop aan zodat mijn partner niet de trap afvalt. Ik lig dichtbij en doe dat even en ga dan weer heerlijk liggen tot ik de radio beneden hoor. Voelt ook zo lekker.

  3. Ik zet nooit meer een alarm, alleen als het echt niet anders kan, maar dat gebeurt niet zo vaak en ik plan als het even kan geen vroege afspraken. Het is heerlijk wakker worden uit jezelf. En geen haast hebben om eruit te gaan en je nog even omdraaien is heerlijk. Alleen gebeurt het de laatste tijd wat vaker dat ik weer wegzak en dan ben ik zo 1,5 uur verder. Het zij zo, we hebben alle tijd, dus geeft niks!

  4. Ik prijs me gelukkig dat ik éindelijk niet meer iedere morgen tussen 5 en 6 uur klaar wakker ben. In de zomer vond ik dat niet zo erg maar nu het zolang donker is ga ik er niet uit als ik soms nog vrij vroeg wakker en dan val ik vaak nog wel een uurtje in slaap.Soms wel tot 8 uur, heerlijk. Maar sudderen kan ik dan weer niet maar dat is niet erg, dat had ik nooit.Ben allang blij dat ik nu meestal veel beter slaap.

  5. Wekker zet ik eigenlijk nooit. Ben meestal uit mezelf tussen 5-6 uur wakker. Als ik pech heb nog veel eerder, maar dan probeer ik nog in te slapen.
    Meestal ben ik er tussen 6-6.30 uur uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s