Moord ??

Vanmorgen eerst mijn strijk er door gejaagd, ik hou van strijken maar ik hou er niet van dat ik de was boven moet drogen zoals in de wintermaanden. Dan heb ik altijd het dilemma (wat een afweging kan een mens toch hebben hé haha) neem ik de was mee naar beneden of sleep ik mijn strijkplank en ijzer mee naar boven. Meestal kies ik voor het eerste, sterker nog heb nog nooit anders gedaan. Hoop dan ook dat ik snel weer buiten kan drogen.
En als ik boven ben om het in de kast weer op te ruimen bedenk ik dat ik toch ook eens aan dat kamertje moet gaan beginnen.
Er stond nog een eenpersoonsbed in dat nooit gebruikt wordt, heb ik de andere logeerkamer nog een prima bed staan en meerdere logees tegelijk komt niet zoveel voor.
Had al in mijn omgeving gevraagd of iemand een bed nodig had maar niemand zat er om te springen. Ik wilde het eerst op de weggeefhoek zetten maar gisterenavond kreeg ik opeens een goed idee om de zijkanten van het bed te gebruiken als planken waar ik dan mijn lego kunstwerkjes op kan zetten.

Vandaar dat ik maar begon met het bed uit elkaar te halen. Het is een bepaald systeem waarbij een paar pennen zitten die je moet zekeren door ze vast te draaien. Ik probeer het eerst met een schroevendraaier dat lukt niet, dan inbussleutels ook niet, op zoek naar mijn doos met allerlei bitjes en ja hoor daar zit er een tussen die werkt. Had voor alle zekerheid mijn hamer ook al meegenomen zo van niet goedschiks dan maar kwaadschiks want die voor- en achterkant hoef ik toch niks meer mee. Maar dat was niet nodig.
Nu wil ik ook dat kamertje opnieuw behangen, geheel of gedeeltelijk daar ben ik nog niet uit maar in ieder geval wel de muur waar ik dan de planken aan wil bevestigen. Daar heb ik ooit lekkage gehad en dat behang is toen nat geworden. Ik begin al vast een beginnetje te maken en trek er wat loszittend behang van af. Er zitten een paar lagen op en ik zag letters op onderliggend behang staan en ik las “oord”….
Helemaal verbaasd en veel detectives kijkend bedacht ik me opeens staat daar nou “moord” wat is hier nou gebeurd in dit huis.
Nieuwsgierig geworden begin ik nog wat verder te trekken en dan zie ik ook nog een tekening, is dat de moordenaar die een zelfportret gemaakt heeft? Ik voorzie allemaal complotten en plots en mijn eigen moordverhaal begint vormen aan te nemen.
Tot ik nog een paar stukken behang er aftrek en opeens de lekker N ziet, geen Moord dus maar Noord en opeens begint er een lichtje te branden bij me. Maar ook een soort gevoel van teleurstelling en deceptie natuurlijk.

Voor ik het behangen heb weet ik opeens weer mocht Peter zijn gang gaan en ja wat schrijft hij dan met grote letters op de muur als rechtgeaarde supporter “Feyenoord” al was het alleen maar om zijn moeder te pesten natuurlijk die Ajax fan is.
En met heel veel fantasie zie ik hem ook in dat zelfportret. Hij heeft zo te zien net als ik geen talent om te tekenen en schilderen.
Destijds heeft het er wel voor gezorgd dat ik snel die muur behangen heb om die letters weg te krijgen. Nu wordt dat wat lastiger omdat ik geen plaksel kan kopen (ja misschien ergens online) maar dat is niet erg. Het is geen haastklus. Moet toch al het behang er nog van afhalen. Kan de planken die ik er op wil hangen nog verven dus nog genoeg te doen. Tegen die tijd zullen er wel weer eens wat winkels open zijn. Heb er helemaal geen haast mee, doe gewoon de deur dicht en niemand die het ziet.

12 gedachten over “Moord ??

  1. Hahaha: Feyenoord! Hij heeft er wel mee gescoord.
    Mijn dochter heeft eens in de behangklare muur in de woonkamer met zwarte stift een joekel van een paard getekend. De juf uit groep 8 had gezegd dat dat een leuk idee was. De behanger boos want er moest eerst “onderbehang” over de muur heen.

    1. Oeps haha een paard met een dikke viltstift dat is pas echt kunst die blijft. Gelukkig was dit met een potlood gedaan zag het er niet door heen maar gaat er nu echt wel af natuurlijk ‘;)

  2. Je weet wel wat je nu te doen staat. Op de zolder van ons huis waar we woonden voor mijn scheiding hadden de kids op de schuine balken van alles geschreven. Paar jaar geleden hoorde ik van de huidige bewoners dat het kunstwerk nog steeds intact is.😉🙋‍♀️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s