Lekker shoppen

Ik ben geen online shopper, ik bestel wel eens iets via internet als ik weet wat ik wil hebben en het zelf niet op mijn fiets kan meenemen en ik niet altijd aan iemand wil vragen om het voor me op te halen.
Dan denk ik ook, ik heb geen auto dus daaraan ook geen kosten, dan maar zo nu en dan een keer verzendkosten betalen.
Maar bijvoorbeeld kleding of schoenen via internet bestellen dat doe ik nooit. Kleding wil ik gewoon passen en zeker schoenen of laarzen wil ik op lopen en kijken, gewoon lekker een uurtje laarzen passen voor mij een topshop moment haha.
Nou ja je begrijpt vorig jaar is er van shoppen weinig gekomen, heb dan ook behalve voor de bruiloft eigenlijk weinig gekocht en heel eerlijk heb ik het ook niet gemist.
Wel het samen met mijn zusje even gaan winkelen, zomaar snuffelen, een bakje ergens doen, dat wel en natuurlijk dan kom je ook wel eens wat tegen zo onderweg.
En gisteren bedacht ik opeens, laat ik eens gaan shoppen in mijn eigen kasten wat daar nog te vinden is dat ik al weet ik hoe lang niet meer aangehad heb.
Verrassende shopervaring was het want ik zag inderdaad nog een paar truien die ik nog maar een paar keer aangehad heb.

Nog een nieuwe lange broek en laarzen die ik ook nog amper gedragen heb.
Denk ook dat wel scheelt doordat ik vrijwel nergens meer kom de drang om eens wat nieuws aan te hebben ook veel minder is.
Ik weet niet hoe het met jullie is maar ik heb een paar setjes met kleding die me het lekkerste zitten en die wissel ik dan in de week zo af met elkaar zodat ik bijna altijd de laatste tijd hetzelfde aanheb.
Draag de laatste weken ook weer mijn oude laarzen die ik eigenlijk al naar de schuur had verbannen als “tuinlaarzen”. Ze zien er niet uit maar ze dragen zo lekker en van de week ook toen ik in een prutput stapte er mee hielden ze zich nog goed. Ze zijn lekker warm, stevige zolen, kortom het zijn toppertjes en jammer alleen dat ze er niet meer uitzien.
Maar op een of andere manier boeit het me momenteel niet zoveel.

Net zoals als ik alleen maar ga fietsen en geen plannen heb om even een boodschap te doen ergens ik me ook niet opmaak. Echt iets wat ik echt dagelijks deed maar op een of andere manier vind ik het dan ook wel prima zo.
Wat niet wil zeggen dat ik niet uitkijk naar het moment dat de winkels weer open gaan, met het voorjaar en zomer voor de boeg lijkt het me best leuk om mezelf weer eens in het nieuw te steken, de schoonheidsspecialiste en kapper te bezoeken en me weer eens even een heel nieuw mens te voelen.

15 gedachten over “Lekker shoppen

 1. Van shoppen in mij eigen kast werd ik niet vrolijk meer. Heb wel veel vrijwel allemaal uit de kringloop maar nu vond ik het te kleurloos plotseling. Gevolgen van de lockdown een beetje kleurigs willen?
  Bij b.o.nprix had ik al eens besteld een hele fijne fluwelenhuisbroek en helderblauwe vleesmuistrui. Vorige week een citroengeele en donker oudroze trui besteld en die zijn mooi zitten fijn en betaalbaar 15 en 20 euro. Een broek komt pas morgen.
  Ga nu weer retourneren naar de kringloop want veel is nog goed, maar ze zijn helaas evven niet open

   1. Wat leuk ook een gele jas. Ik vond de laatste dag dat de kringloop open was ook een mooi geel jack, gelukkig want mijn rode was totaal versleten, manchetten waren alleen nog rafels mar hij zat zo lekker en de kleur was ook zo mooi.

    1. Ik had dat ook met een jas, de kraag was niet meer schoon te krijgen maar hij zat zo lekker. Heb hem toch maar opgeruimd. Die gele had ik twee jaar geleden maar is nog steeds goed als afwisseling.

 2. Vooral wel leuk als het weer “mee” zit! Maar is er spoed bij bestel ik er wel iets uit zo’n prachtige catalogus!

  ________________________________

 3. Het wisselt of ik me wel/niet opmaak. Wij bestellen veel via internet maar zelden kleding. Nu moet ik wel want ik ben hard aan een nieuwe fietsbroek met zeem toe.
  Ik bestel twee maten, dan zit de juiste er in ieder geval bij!

  1. Ik zelden via internet. Ja dat hoor ik vaak verschillende maten. Vind altijd dat weer terugsturen zo’n gedoe. Maar goed nu is het wel makkelijk dat het kan. We hebben voor Yenthe ook een fiets via internet besteld. Gaat heel snel 1 dag levertijd.

 4. Had het er laatst met een collega nog over. Het is zo makkelijk met al dat thuiswerk en nergens heen kunnen om jezelf te laten verslonzen …….. ik heb inderdaad ook hele leuke kleding in de kast, die ik voor “het normale leven” draag, maar als ik thuis ben eigenlijk nooit. Zonde, en dat geld ook voor opmaken, vroeger deed ik dat dagelijks, nu bijna nooit, onder het mom van tijdens videovergaderen zien ze dat toch niet ……….. eigenlijk slecht, want ik moet het niet voor een ander maar voor mezelf willen doen.

  1. Nou opmaken doe ik momenteel weer iedere dag weer maar heb echt een paar keer als ik dan bijvoorbeeld niet naar een winkel ga dat ik dacht waarom opmaken. Maar idd moet het voor mezelf doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s