Stationsgebouw….

Na zo ongeveer 30 autootjes, helikopters, vliegtuigen, speedboten, hijskranen en wat nog al meer van lego in elkaar gezet te hebben werd het voor mij wel tijd voor het voor mij wel topstuk van de collectie gisteren in elkaar te gaan zetten. Namelijk het stationsgebouw. Na mijn huishoudelijke taken, mijn oefeningen van de fysio, een flinke ronde fietsen, wat wandelen en fotograferen onderweg mocht ik van mezelf aan de slag.
Dat het een flinke klus zou worden zat nog goed op mijn netvlies van toen het in huis kwam.
Ik had er gisteren ook extra veel zin in omdat aan deze aankoop ook wel een mooi verhaal kleeft.
Voor zijn verjaardag had Peter van ons een basis set van de elektrische legotrein gekregen. Zijn vader had samen met hem van papier-maché een tunnel gemaakt. Van familie had hij nog overgangen en wissels gekregen en een extra doosje met rails zodat er een mooie lange baan uitgelegd kon worden in zijn kamer.
Maar een wens van hem was wel dat stationsgebouw er bij. Dat kostte destijds rond de 100 gulden en wij zeiden, dat moet je dan zelf maar opsparen. Niet iets wat je zomaar even cadeau geeft.

Afijn Peter ging er echt hard voor sparen, van Oma kreeg hij regelmatig 5 gulden, ze had zo’n potje staan waar ze voor de kleinkinderen altijd een aantal vijf gulden munten in had zitten.
Ook van zijn oom in de haven kreeg hij nog wel eens wat toegeschoven. Een mooi rapport leverde ook wel eens wat op en als hij wel eens een klusje voor ons deed mocht er ook wat in de spaarpot.
Toch duurde het nog best een tijd voordat het bedrag bij elkaar gespaard was. (wij vonden het ook wel goed dat je soms voor iets moet sparen om het te kunnen kopen)
Zo nu en dan ging Peter even in de speelgoedzaak kijken of het station er nog wel was.
Eindelijk was het zover, de spaarpot werd geleegd en hij had het bedrag bij elkaar gespaard.
Wij gingen naar de speelgoedwinkel en wat bleek, het station was uitverkocht. De teleurstelling was zo groot voor dat joch dat we besloten om verder te gaan kijken, naar de volgende speelgoedzaak, die had het ook niet. Pas bij de derde winkel hadden we succes en het station werd gekocht. Ik zie nog de gelukzalige blik van hem toen hij de doos mee naar huis mocht nemen.
Meteen gingen we het station opbouwen een hele klus maar zo ontzettend leuk om te doen en het station kreeg een plaatsje bij de treinopstelling.
Gisteren vond ik het ook onwijs leuk om weer te doen. Tot nu toe mis ik nog weinig onderdelen om alles op te bouwen. Soms mis ik wel eens iets, dan doe ik een briefje er in wat er ontbreekt want met het sorteren van al die blokjes en soorten zijn er best wel eens een paar in het verkeerde vakje terecht gekomen en zo leuk om ze dan toch nog te ontdekken en compleet weer te maken.
En denk niet dat legobouwen zo simpel is of een kinderachtig werkje.  Het is goed voor body en soul zal ik maar zeggen.
Ik ben heel de tijd in beweging, bukken om uit de bakken iets te pakken, links en recht en voor me op tafel staan alle sorteerbakken. En iedere toiletgang of een bakje thee pakken is hordelopen over de bakken heen. Daarbij is het “lezen” van de bouwvoorschriften ook niet altijd makkelijk. Zeker bij dit station staat niet iedere handeling vermeld en moet je echt goed de tekeningen bestuderen om te kijken wat voor onderdelen je nodig hebt.
Had met dit station ook een blokje over het hoofd gezien waardoor het geheel niet meer klopte. Dan moet ik gewoon even stoppen en het later weer oppakken, ook in dit geval zag ik het opeens. Als ik zo bezig ben denk ik niet aan corona, dingen die niet mogen, ellende zeg maar en ik kom er niet aan toe om wat te eten te pakken tussendoor vandaar dat het ook nog eens goed voor de lijn is. Maar vooral vind ik het gewoon zo leuk om te doen.
Iets minder goed voor op tijd naar bed gaan want het werd wel half 2 voordat ik klaar was en kon daarna ook nog niet goed slapen, de blokjes draaiden nog voor mijn ogen.
Zo erg was het niet want vanmorgen hoorde ik de harde wind en zag de regen tegen mijn ramen kletteren zodat ik een uurtje extra in bed er bij gepikt heb waarmee mijn verloren uurtje vannacht weer ingehaald is.

20 gedachten over “Stationsgebouw….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s