In een bubbel…..

Momenteel zit ik toch wel een beetje in een bubbel en het heeft ook wel iets rustgevends en dubbels. Ik mis best een praatje hier en daar en onderweg en vooral onverwacht en aan de andere kant “ik hoef niets” dat is ook wel een fijn gevoel eigenlijk.
Nou ja natuurlijk wel mijn dagelijkse klusjes in huis en mijn vaste fietstochtjes en oefeningen van de fysio (best zwaar trouwens) die ik nog uitbreid met een aantal eigen beweegoefeningen die ik ooit eens kreeg van een therapeute toen ik last had van mijn rug. (Niet dat ik daar nu last van heb) Gewoon even zwaai en draaioefeningen om een beetje fit te blijven zeg maar.
Vandaag kwam mijn zus wel een bakje doen, samen even gaan fietsen een eind maar echt lekker fietsweer is het ook nog niet. Meteen even een boodschap opgehaald en weer naar huis.
Best wel veel contact momenteel met Peter en Wim. Kortom ja het is echt een kleine bubbel waar ik in zit met een klein aantal mensen om me heen.
De aankomende avondklok heb ik eigenlijk weinig moeite mee maar kan me voorstellen dat het voor jongeren wat lastiger is allemaal.
Soms grijp ik ook wel eens ergens mis ( behangplaksel, een bepaald soort plugje dat ik wilde ) omdat een aantal winkels toch dicht zijn maar aan de andere kant blijkbaar kan ik ook zonder leven.
Dinsdag ging ik even buurten in de eendenkooi, hij zat helemaal vol met smienten. Doordat het best drukker is in de polder hoorde ik van de kooiker zoeken ze daar rust. Al vanuit de verte hoorde ik het speciale geluid van de smienten een soort gefluit, ze worden dan ook wel fluiteenden genoemd. Er zijn er echt duizenden in de polders in de winter hier.
Op het pad naar de Eendenkooi hadden ze een soort wal van takken en stronken gemaakt en daar zag ik echt onverwacht zoveel leuke zwammetjes en bloeiend mos. Was helemaal verrast en even een anders lensje er op op de terugweg en gefotografeerd.


Zo vermaak ik me dan ook wel weer, de foto’s bewerken, bekijken en op FB plaatsen. Leuk die reacties die ik altijd krijg.
Beetje saai allemaal maar ik doe het er maar mee zoals iedereen, het is niet anders toch….
Merk wel aan mij zelf dat is me niet vervelend voel maar wel een beetje lethargisch. Dat krijg ik ook wel van die grijze luchten. Schijnt er een zonnetje lijkt het wel bij mij dat de energie er opeens afspat en ga ik van alles doen. Dus zonnetje ga eens lekker schijnen voor mij en iedereen natuurlijk, dat maakt alles letterlijk en figuurlijk weer wat zonniger.

17 gedachten over “In een bubbel…..

 1. Mooie foto’s

  Het aanscherpen van de Corona Voorschriften blijft nodig.

  Het wachten is op het moment dat het kwartje valt bij alle mensen. Al blijf ik mij verbazen over de rare verhalen en het daarbij behorende verzet.

  Bezorgde groet,

 2. Mooie foto’s hoor. Gelukkig kunnen we nog naar buiten. Een avondklok heb ik ook niet zoveel moeite mee. Hoop dat het er doorkomt want we moeten toch van dat virus af.

 3. Voor ouderen zal de avondklok niet heel ernstig zijn, voor ons in ieder geval niet. Maar nodig is het wel. Wij zitten ook in onze tweepersoonsbubbel maar spreek mijn dochter (bijna) elke dag. Maar sowieso geen bezoek thuis of ergens anders anders op bezoek gaan. Het zij zo. Ooit zal het wel weer voorbij zijn!

  1. Nou ik hou me wel aan de ene bezoeker. En als eenling mag ik ook naar mijn kind, broer of zus. Voor de rest hou ik ook alles mis. De avondklok is voor mij ook geen probleem hoor.

 4. Juist de feestende jongeren hebben hier geen last van, die zijn toch nóóit voor half 5 thuis van een feestje? Jij en ik ook niet natuurlijk want wij zijn meestal thuis ’s avonds. Waar we wel last van hebben is maar 1 persoon op bezoek. Hoewel we dát wel weer makkelijk kunnen oplossen, kind + plus partner mag niét bij mij komen maar ik mag wél bij kind + partner op bezoek.;-)

  1. Ja wat dat betreft zijn wij eenlingen in het voordeel al is het natuurlijk ook wel eens leuk als je zelf bezoek krijgt. Maar ja we doen het ook hier maar weer mee. “s Avonds ga ik zeker in de winter toch haast nooit weg.

 5. Nou, ik moet zeggen, ik had het gisteren wel even lastig met die avondklok. Had voor het bekend werd met een vriendin afgesproken voor gisterenavond. Zij is op de dag of aan het werk, of als mantelzorger met haar moeder bezig…. Maar de rust die om 21.00 uur vanaf de A16 neerdaalde maakte het weer goed.

  1. Ik ga ’s avonds zelden uit maar had gisterenavond wel zoiets van zou ik een stukje gaan lopen, waanzin natuurlijk maar misschien zit het wel in mensen dat wat niet mag nou net precies leuk is.

   1. Had het er net met mijn zus nog over. Zij zei ook, ga nooit naar buiten in de avond, maar voelde me in eerste instantie opgesloten zitten. Tja, dat doet het met je psyche….. maar het is voor een goed doel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s