Cruisen op de Noord

De zon scheen al toen ik opkwam, heerlijk dat geeft mij altijd energie voor twee en ik dacht de boel de boel want morgen geven ze weer regen en natte sneeuw op, fietsen en naar buiten.
Even een keer een andere richting gekozen rivieren in plaats van polder.
Naar Krimpen aan den IJssel gaan fietsen en daar met de waterbus gaan cruisen op de Noord.
Het is bizar stil op de waterbus en het geeft mij een unheimisch gevoel zo van “mag dit eigenlijk wel met de maatregelen momenteel”. Ik ben alleen buiten en er zit nog een mevrouw binnen.
Ik zie wel borden staan van “doe alleen noodzakelijke reizen” en ik denk bij mezelf, is deze reis voor mij noodzakelijk en mijn antwoord tegen mezelf was ja. Dit is noodzakelijk voor mijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid.
Bovendien dacht ik ook nog, kan beter hier alleen buiten met mondkapje op achterop de waterbus staan dan een boodschap doen bij Appie binnen en waar het altijd druk is.
Ik denk er verder niet aan en geniet alleen maar van de wind, maak wat foto’s onderweg. Blijft altijd zo boeiend om al die bedrijvigheid langs de Noord te zien.
Kom ook nog langs de Ark van Noach en zie dat ie aardig aan het verrotten is aan de onderkant. Daar kan echt geen olifant meer in staan hoor, dan zakt ie er zeker doorheen.

Ik blijf aan boord tot Papendrecht en daarvandaan ga ik langs de Noord naar huis fietsen, voordeel heb ook nog bijna het hele eind de wind in mijn rug.
Afslaan naar de molens van Kinderdijk, na zoveel keren er al geweest te zijn blijft het voor mij altijd zo mooi om daar heen te gaan. Heb twee boterhammen en een thermoskan thee meegenomen en ga lekker in het zonnetje zitten eten en genieten van het uitzicht en de prachtige luchten. (heb inmiddels al weer een aardig corona kapsel)

Verder weer met de veerboot naar Krimpen aan de Lek, richting Krimpen aan den IJssel langs de IJssel fietsen. Langs het kleine riviertje de Loet weer richting huis. Bijna 40 km gefietst en ik voel me heerlijk. Drie en een half uur bij elkaar buiten geweest.
Genieten hoor dat er meer van die mooie zonnige dagen mogen komen.
Heel wat rivieren gezien, op gevaren en langs en over gefietst….. de Sliksloot, de Maas, de Noord, de Alblas, de Lek, de IJssel en de Loet…… Een rondje rivierengebied, echt een aanrader om eens te doen zeker op de fiets.

27 gedachten over “Cruisen op de Noord

    1. Dat klopt het is er nu echt heel erg rustig nu al die bussen en boten met toeristen er niet zijn. Gewoon vreemd hoor. Ik vind het juist heel leuk als het zo erg druk is, zo mooi om te kijken naar al die mensen dan.

 1. Wij kwamen vorige week ook een bordje tegen met ‘waterbus’ erop. Dat wil ik ook wel eens zei ik. Of met die bus, die op de weg rijdt en dan het water ingaat en vaart. Een amfibibus… heb jij dat al eens gedaan, of bedoel je die ook?
  Wat een heerlijk verwendagje zeg! Goed gedaan!!!

  1. Ja die bedoel ik ook. Maar het is geen bus die het water oprijdt hoor. Het is gewoon een grote Ferry zeg maar, je kan binnen zitten en buiten is een plaats waar je ook kan staan. Daar kan je ook je fiets gratis meenemen. Gewoon leuk om eens te doen hoor. Zijn diverse routes. Ga ook wel eens naar Dordrecht. Je kan vanaf Rotterdam tot Dordrecht en dan eventueel weer overstappen zelfs naar de Biesbosch ook wel eens een keer gedaan met Wim, heel mooi daar.

   1. Precies die Biesbosch heb ik ook al heel lang op mijn lijstje staan. Toch even gezocht want ik heb het ooit gezien… hij bestaat echt… de amfibiebus, gewoon een toeristenattractie met gids. Lijkt me wel heel leuk om eens te doen.

    1. Ja dat klopt hoor die vaart volgens bij in Rotterdam daar heb ik hem gezien. Maar waar ik mee ga de een zegt ferry de ander waterbus is een snel varende boot tussen Rdam en Dordrecht en Dordrecht naar de Biesbosch. Je hebt ook nog watertaxi s die kan je ook bestellen.

 2. Heerlijke trip toch ……….. ja, ik snap jouw gevoel wel. Heb ik ook, die enkele keer dat ik de bus neem …… vraag me dan af is dit echt noodzakelijk ………. maar ach, dat kan een ander niet voor jou inschatten.

 3. Wat was het heerlijk weer! Ik heb ook aan de overkant gefietst. Een rondje Biesbosch. Omdat ik 1x koukleumen op de pont genoeg vond, ben ik over brug over de Noord, Brienenoord en Algerabrug teruggefietst. Wat denk je? Ging de laatste open…Na zo’n rit voel je je zo lekker voldaan, hè?
  Sportieve groet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s