Koopjesjacht…..

In deze tijd van veel vrije tijd, weinig te doen heb ik me maar gestort op de koopjesjacht, je moet tenslotte wat.
Nu ben ik altijd daar al op uit, echt nieuw voor me is het dan ook niet.
Maar ik heb er nu nog meer een sport van gemaakt.
Een sport die gemakkelijk is te combineren met mijn fietstochtjes die ik graag iedere dag wil doen.
Dan maakt het niet uit waar de winkels zijn gevestigd, ik ga gewoon naar dat dorp toe om een koopje in de wacht te slepen.
Begin van de week krijg ik alle folders van Dirk, Plus, AH, Lidl, Jumbo, Kruidvat, Aldi, Coop, allemaal winkels die voor mij in een straal van 10 km gevestigd zijn.
Die ga ik zitten bestuderen, kijken wat ik nodig heb die week en wat er in de aanbieding is. Dan maak ik een lijstje en pas mijn routes aan aan de winkels waar de reclames zijn. Ik koop alleen dingen die ik echt nodig heb of dingen die ik regelmatig gebruik en goed blijven. Een aantal weken achter elkaar waren er bij steeds andere winkels de mandarijnen 1 + 1 gratis en daar eet ik er nogal veel van, dan ga ik gewoon alleen daarvoor naar die betreffende winkel toe. Anders werkt het niet natuurlijk.
Deze week leverde dat behoorlijk wat op. Als eerste toevallig zag ik dat, stond niet op mijn lijstje, stapelkorting bij het Kruidvat. Ik had helemaal geen tandpasta meer en was daarvoor in de winkel daar. Ik zag een ander artikel in die aanbieding vallen dat ik dagelijks gebruik en als ik er 4 kocht kreeg ik 35 % korting. In plaats van 15,20 betaalde ik dus 9,88. Bingo……
Een andere dag had ik gezien stamppotjes in de reclame, hutspot en boerenkool. Ik had nog aardappelen die op moesten en mijn stampies uit de vriezer waren bijna op dus weer op pad gegaan en twee zakken gekocht voordeel 1,60 met daarbij rookworst 1 en 1 gratis nog eens 2,39 korting. Bingo 2.
Heel lekker vind ik tussen stampies en andere maaltijden door een salade en zag twee maaltijdsalades voor 6,00. Korting 2,95. Bingo 3.
De Lidl heeft tegenwoordig een digitale pas waarbij je kortingen kan krijgen, die gebruik ik koopjesjager natuurlijk ook. Kaas was op, drie pakjes kaas met 30 % korting, 1,80 voordeel. Bingo 4.

Gisterenavond zat ik even op de weggeefhoek te kijken en zag iemand nieuwe verfrollers aanbieden, een zak vol en ik dacht, ach wie weet, ik loot mee. Ik zette er bij "ik ben net begonnen met klussen weer dus kan ze goed gebruiken" Ik kreeg al snel een reactie kom ze maar ophalen even een PB’tje gestuurd en vanmiddag heb ik ze al opgehaald. Het was nog waar ook want ik wil straks als het behang er allemaal af is ook het plafond meteen meenemen. Zo komt dat mooi uit met mijn kamertje opknappen. Bovendien krijgt Peter volgende week een nieuwe dakkapel op zijn huis en daar zal ook wel geverfd moeten worden. Bingo 5
Deze week was dus een goed geslaagde koopjesweek. Zo gaat het niet iedere week maar toch als ik oplet en kijk dan kan ik best heel wat geld besparen en ik kom nog eens ergens anders op de fiets dan de routes die ik normaliter altijd doe. Dubbele winst en het houdt me lekker bezig.

23 gedachten over “Koopjesjacht…..

 1. Mooie doelen heb je dan ook om naartoe te fietsen. Ja de Lidl app gebruik ik ook! Toch mooi meegenomen als er iets bij zit waar je gebruik van maakt. Moet ik niet vergeten de app te scannen want je krijgt dan ook altijd nog iets erbij. Verder let ik op de aanbiedingen bij de Appie. Want ook dat kan schelen, ik haal er niet vaak wat, maar een aantal dezelfde boodschappen die de Lidl niet heeft. Verder koop ik alle verzorgingsartikelen bij de Etos of Kruidvat als ze 1 + 1 gratis zijn. Je bent toch een dief van je eigen portemonnee als je dat niet doet denk ik dan.

       1. Ik heb overlegd met mijn diëtiste zo’n 2-3 jaar geleden. Die raadde me aan om deze te gebruiken. Want er zit wel degelijk verschil in. Toen ik al een tijdje last had van artrose in mijn knieën schreef mijn huisarts in Brabant, meer dan 10 jaar geleden al, Glucosamine voor, maar dan wel van de apotheek. Kostte toen wel € 10 voor een maand, maar ik heb er wel jaren profijt van gehad, tot ik er kennelijk immuun voor werd. Het deed niks meer. Dus toen ben ik daarmee gestopt. En meestal bestel ik een heleboel tegelijk en dan is de bezorging gratis.

        1. Geloof echt wel dat er verschil in zit maar wat ik slik voel ik me goed bij. Mijn huisarts zei ook bij vit d gewoon in kruidvat is prima hoor. En mijn portemonnee voelt zich er ook goed bij.

         1. Zo is het, als het goed voelt is het goed. Ik heb wel een tijdje Magnesium geslikt van het Kruidvat maar toen de diëtiste dit zei dacht ik dan doe ik het zo. En 1+1 gratis scheelt veel natuurlijk.

 2. Jij verenigt het nuttige met het aangename!
  Sinds hier in het dorp het Kruidvat zit, ga ik zelden nog naar de DA. Het scheelt de helft!

 3. Ik heb de pest aan die 1+1 akties want het betekent gewoon dat we dus eigenlijk teveel betalen als er geen aanbiedingen zijn. Ik ben nogal zuinig op mijn dat dus heb alleen een klantenkaart van de AH omdat alleen AH een anonieme kaart geeft als je daar op staat.Alleen kom ik vrijwel nooit bij AH.
  Ik let niet heel erg op reclames, maar dat had je al door 😉

  1. Denk niet dat het iets met de prijs mee te maken heeft maar meer dat ze hopen dat je voor een aanbieding binnen komt en dan meteen andere boodschappen meeneemt. Maar dat doe ik niet, ik koop alleen de aanbiedingen en bespaar zo best veel geld waarmee ik dan weer leuke dingen kan doen.

   1. Natuurlijk heeft het ook met de prijs te maken, zo’n winkel heeft nou eenmaal een bepaald basis inkomen nodig dus als ze spullen weggeven wordt dat in de prijs verrekend, die zou dus standaard omlaag kunnen als ze niets weggeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s