Zit een vrouw achter het raam……

Ik geniet echt zo met volle teugen van dit weer, zeker nu er weer op bepaalde wegen gefietst kan worden waardoor weer het natuurgebied en de polder voor mij bereikbaar worden.
Maar ik geniet ook mateloos van de vogels in mijn tuin, kan dan zomaar een uur of langer voor het raam of achter het raam, dat hangt er vanaf aan welke kant je staat, zitten met of zonder camera en kijken. Het blijft zo’n prachtig gezicht.
Momenteel zitten er 4 merels in mijn tuin. Sinds ik ook appeltjes meng met zaden lusten ze er wel pap van. Nu heb ik verschillende voerplekken gemaakt maar op een of andere manier willen ze allemaal op dezelfde plek foerageren en dat is zo nu en dan flink kissebissen en elkaar wegjagen. Zo leuk om dat te volgen. Zag nu ook pimpelmeesjes en zelfs de meeuwen hebben het eten ontdekt. Ach alle vogels zijn welkom denk ook dat ze allemaal wel trek hebben toch nu die sneeuw er ligt.


Vanmiddag weer wat verder gaan fietsen, het was zo heerlijk buiten ben naar het natuurgebied gegaan bij ons in de buurt en daar meer dan een uur gaan wandelen en wat fotograferen. Op een bankje heerlijk in het zonnetje gezeten en een sinaasappeltje gegeten. De mensen zijn allemaal zo vrolijk ook en maken een praatje.
Het gaat boven verwachting goed eigenlijk met mijn knie, of het door de fysio-oefeningen komt ik weet het niet maar het lopen gaat me lijkt het wel steeds makkelijker af. En daar ben ik ontzettend blij mee.
Zo heel veel meer beleef ik momenteel ook niet maar morgen ga ik proberen weer wat verder te gaan fietsen. Kijken hoe de wegen daar zijn. De meeste doorgaande fietspaden zijn goed begaanbaar maar de fietspaden door het natuurgebied zitten nog vol met sneeuw. Daar wordt niet gestrooid. Is ook niet erg, dan ga ik daar gewoon lopen en zet mijn fiets ergens neer.
Morgen maar weer eens proberen een paar boodschappen te doen, heb nog wel genoeg in huis hoor en red het nog wel een weekje als het zal moeten maar iets vers is dan toch wel weer lekker ook. Veel foto’s ik weet het maar ik vind het gewoon zo mooi momenteel. Een paar dappere waren al aan het schaatsen….. zal die weekend daar wel heel druk worden geef ze eens ongelijk denk dat iedereen wel naar buiten wil met dit weer. Schaatsen doe ik niet meer hoor, kijken is ook leuk.18 gedachten over “Zit een vrouw achter het raam……

  1. De spreeuwen zitten op de pergola te wachten om bij de pindakaas te komen. Ze piepen voor bij het leven. Het is net een natuurfilm.
    Mooie foto’s weer, Anneke. Ik doe het je niet na.

    1. Ik kan er ook niet genoeg van krijgen om te kijken. Spreeuwen dit jaar nog niet gezien andere jaren wel eens bakken vol. Maar nog genoeg te zien heel veel merels telde er vanmiddag wel 6 tegelijk ook weer elkaar wegjagend.

  2. De spreeuwen hebben mijn voederboom en schotel ook ontdekt, maar heb wel de indruk dat er veel minder kool- en pimpelmezen zijn. De bonte spechten komen nog wel regelmatig maar wachten echt tot de spreeuwen weer even weg zijn. Roodborstje trekt zich nergens wat van aan en hipt overal tussendoor

  3. Door de sneeuw was het lopen erg lastig voor mij, maar toch om de dag het paadje rond mijn flat gelopen en echt genoten, samen met mijn camera, want inderdaad, ik blijf fotograferen met die sneeuw, zo mooi.

    1. Ja het was op sommige plekken niet makkelijk om te lopen inderdaad. Maar de fijngestampte sneeuw op de fietspaden en in het Loetbos liepen best goed eigenlijk vond ik. Viel mij 100 % mee met mijn gammele knie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s