Aldus Ed Aldus

Ik geniet nog steeds van het prachtige zonnige weer al was het vandaag wel een stuk kouder door de oostenwind maar toch lekker een eind gaan fietsen, een rondje wandelen bij de surfplas, heerlijk hoor. De surfplas met twee gezichten. Aan de ene kant de watervogels die nog een wak proberen open te houden en aan de andere kant schaatsers. Beide een mooi gezicht.
Begin van de week toen alle weermannen/weervrouwen nog over elkaar struikelden om te vertellen hoe lang en hoe koud het allemaal zou worden was op een gegeven moment ook Ed Aldus uitgenodigd in het programma “goedemorgen Nederland”.
Ed Aldus is al jaren lang de weerman van radio/tv Rijnmond.
Jarenlang luisterde ik iedere ochtend als ik aan het werk was in het café naar Radio Rijnmond, waar de destijds legendarische Hans van Vliet een programma had.
Samen met mijn werkgeefster deden we ook altijd mee met het spelletje waarbij je een plaat moest raden, maar het lukte ons nooit om op tijd er tussen te komen en in de uitzending.
Ook was er een item dat je voor iemand een bloemetje aan kon vragen. Dan kon je iemand opgeven die iets leuks gedaan had of op een andere manier wel een bloemetje kon gebruiken.
Nu had ik in die tijd een keer een kaakontsteking in het weekend, mijn wang was zo dik dat mijn ene oog gewoon dicht was.
Ik ging naar een tandarts in Schoonhoven, zo’n ontzettend aardige man die mij “opereerde” (zal de vieze details besparen) en zo de druk en de pijn wegnam. Kon de man wel zoenen. Vandaar dat ik belde naar de studio en die tandarts opgaf voor het bloemetje. Blijkbaar vonden ze dat zo leuk dat ik in de uitzending kwam om het verhaal te vertellen en de tandarts kreeg zijn welverdiende bloemetje. Zo leuk was dat.
Maar goed even terug naar Edje. Hij gaf ook altijd het weer en het weekend weer en ik moet zeggen, hij zat er zelden naast.
En nu was hij dus ook in die uitzending en in tegenstelling tot de andere weerprofeten die de Elfstedentocht allemaal noemden zei Edje op zijn zelfverzekerde Rotterdamse manier dat het helemaal niet zover zou komen.
Hij relativeerde ook de Siberische temperaturen van – 20 die hier en daar genoemd werden en voorspelde wel winterweer met matige tot strenge vorst in de nacht maar niet langer dan een goede week.
En zoals het er nu naar uit gaat zien had hij weer helemaal gelijk.

Zelf heb ik Ed Aldus ook een keer geïnterviewd bij een boekpresentatie van een fotoboek over Hollandse luchten waar hij aan meegewerkt had. Dat leverde dit plaatje met hem op uit mijn serie “op de foto met beroemdheden” haha.
Het grappige was dat ik om de foto op te zoeken zat te bedenken welk jaar dat geweest moest zijn en mijn geheugen werkt nog goed want ik wist nog precies dat het de eerste dag was dat ik voor mezelf een E bike had gekocht en naar die presentatie was mijn eerste ritje er op. Het klopte precies en ik vond de foto uit 2013.
Het weekend hoop ik nog lekker op weg te gaan om wat plaatjes te schieten en daarna mag het van mij ook wel weer gaan dooien hoor. Heb ook wel weer zin in wat lente en tuinieren maar mooi vind ik het nog steeds

15 gedachten over “Aldus Ed Aldus

  1. Leuke foto! Ik moet altijd een beetje lachten over de manier waarop men in Nederland meestal meteen op hol slaat. Trek ook altijd meteen de helft af van alle voorspellingen en dát klopt dan meestal beter.

  2. Ja, en Edje heeft het weer goed he?
    Ik luister nog elke dag naar Rijnmond en naar Edje. Het is inderdaad die nuchterheid, en het niet op hol slaan, als het het weer betreft.
    Wist je trouwens dat hij prachtige natuurfoto’s maakt en ondertussen ook een echte hobby vogelaar geworden is. Echt de moeite van het volgen via fb waard.

  3. Ik kijk nooit op buienradar maar wel altijd naar Rijnmond Weer. Edje zit er zelden naast. Wel stoer om samen met hem op de foto te staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s