Goed gereedschap……

Bij een beetje klussen is goed gereedschap het halve of misschien wel driekwart van het werk, althans dat vind ik zelf wel.
En ik heb best veel en goed gereedschap, het meeste daarvan heb ik geërfd van mijn broer die heel veel gereedschap had en als timmerman altijd het beste gereedschap wilde hebben. De rest van de familie had genoeg gereedschap, die hoefden niet zoveel, Ik was net gescheiden, het gereedschap netjes gedeeld en dat was ook wel aardig wat.
Zo alles bij elkaar grijp ik dus niet gauw mis voor de “normale” huis tuin en keuken klusjes.
Maar dan nog kan ik wel verlekkerd lopen in doe het zelf zaken (als ze open zijn dan ) of in de verkoop bakken van het non food in supermarkten waar ook vaak gereedschap aangeboden wordt.
Bij de Lidl hebben ze best vaak gereedschap en soms moet ik mezelf inhouden om weer niet iets te kopen. Maar een paar weken geleden hadden ze van die mooie dozen met allerlei soorten bitjes er in en liep ik echt iedere keer daarlangs, had ze al regelmatig in mijn handen gehad en op een gegeven moment zei een stemmetje in me, koop ze toch gewoon, daar heb je veel plezier van.

Vandaar dat de twee dozen in mijn winkelkarretje belandden, wel bij twee keer boodschappen doen, alsof het dan minder zou kosten. (hoe hou ik mezelf voor de gek 😂😂)
En inderdaad ik heb er nu al plezier van gehad. Afgelopen week boven om met de verwarmingsbuizen los te maken waarvoor ik de dopsleutels kon gebruiken. Kan ze met de bijgeleverde snelkoppeling in mijn boor/schroefmachine zetten. Werkte perfect.
Wat ik ooit ook aangeschaft had zijn z.g. stoelhoekjes, die heb ik in verschillende soorten en maten. Daarmee heb ik ooit mijn per ongeluk te groot gekochte ledikant in de kringloop, omgebouwd tot een maatje kleiner en tot nu toe succesvol, ben er nooit doorgezakt, en ook wij samen niet. (dat was de eerste keer wel even spannend vond ik haha).
Vanmorgen lekker in de tuin gaan werken. Mijn tuintafel weer naar buiten gedaan, die zit vast met inbusboutjes ja hoor die zaten er ook in. Zo makkelijk zeg. Mijn pomp weer in de vijver, filter weer aangesloten.
Daarna het zomer appartement voor de vogeltjes opgehangen.

In de winter heb ik een staand vogelhuisje en ’s zomers een klein hangend vogelhuisje. Nu was dat niet handig want dat wiebelde zo, de zaadjes allemaal in de tuin of straat en de vogels vlogen verschrikt op. Vandaar vandaag een brede stoelhoek er onder gemonteerd, en aan een paal opgehangen. Het hangmechanisme dat bestond uit een stevige metalen met plastic omgeven kabel was nog ff een dingetje. Dit gaf zich niet snel gewonnen. Even de doos gepakt met tangen en er twee kniptangen uitgevist. Een grote en een klein kniptangetje. Begonnen met de grootste, zelfs de hamer er bij gepakt om een tik op te geven maar hij wilde echt niet. Daarna het kleine tangetje gepakt. Ik hoorde grote tang lachen, denk je dat het me die wel gaat lukken. Nou dat viel haar/hem hard tegen want die kleine was veel scherper en zonder zelfs de hamer te gebruiken gaf de kabel zich gewonnen. Het zomerappartementje helemaal klaar voor de gasten. De vogeltjes wisten het meteen al weer te vinden.
Zo heb ik de laatste weken al regelmatig gebruik gemaakt van mijn nieuwe bit en sleutelsetjes waarmee ik voor mezelf de aankopen weer verantwoord heb. Maar eigenlijk vind ik het gewoon leuk.

13 gedachten over “Goed gereedschap……

 1. Van gereedschap kun je zo leuk van genieten.
  Soms is het loeiduur en soms spotgoedkoop.

  Ik kocht voor mijn vader op de boerderij altijd gereedschap voor zijn verjaardag.
  Hij was enorm blij met een klein fittingschroevendraaier waar op de kop van het handvatje een klein magneetje in zat.
  Kon hij goed gebruiken met de losse fietskogeltjes in de naaf zetten.

  Zelf kocht ik ooit spotgoedkoop bij de ac-tion een set ratel ringsleutels.
  Onverwoestbaar en super handig.
  Heel veel mee gewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s