Happy day

Vandaag was het een happy day. Niet alleen omdat het mooi weer was, ik mijn eerste citroenvlinder weer zag (helaas niet op de foto gekregen, wel mijn schoenen vol modder geschept omdat ik niet door had dat het zo drassig nog was daar, foto archief dus) een van mijn favo vogels ontdekte de prachtige scholeksters, je hoort ze altijd al vanuit de verte met hun roep, een leuk gesprek had met een man al wandelend op de Loet, genoot van de zang van een pimpelmees boven in de boom, maar vooral door de thuiskomst van een klein meisje uit het ziekenhuis.
Vanwege de privacy geen namen. Op papier geen familie van me maar zo dicht bij mijn familie dat het wel zo aanvoelt.
Als alles goed zou gaan zou dit meisje geboren worden de eerste week van maart, maar het ging niet helemaal zoals gehoopt want de 3e kerstdag dus 27 december werd ze al geboren.
Een heel klein kindje met alles er op en er aan en vanaf het begin kreeg ze een goede score maar dan nog was het de eerste weken natuurlijk bijzonder spannend voor de hele familie.

Ik wist precies was ze doormaakten. Het zijn spannende tijden als een kindje op de IC ligt en zij woog natuurlijk nog veel minder dan Peter destijds die wel 5 pond woog. Heb ze destijds daar ook zien liggen die kleine hummeltjes soms meer slang en apparaten dan baby.
Toen ik het hoorde dat ze zoveel te vroeg geboren was kwam echt even alles terug en ik had het er echt wel moeilijk mee en heb gebeden en gehoopt dat alles goed zou gaan voor ze.
Ook voor de familie heel spannend, er mocht behalve de ouders ook niemand bij het kindje komen kijken, heel logisch, dat was trouwens bij Peter ook zo. Pas toen hij naar een zaaltje ging mocht er een iemand mee op bezoek maar nu vanwege corona helemaal verder niemand.
Steeds kreeg ik foto’s en berichten hoe het ging en het ging steeds goed gelukkig en vandaag is het feest want ze is thuisgekomen uit het ziekenhuis. Ongeveer een dag of 10 voordat ze geboren zou zijn geworden.
Een happy day voor iedereen natuurlijk. Voor de ouders die niet meer naar het ziekenhuis hoeven. Voor de grootouders die eindelijk hun kleinkind kunnen zien. En voor de kersverse tantes en ooms die kennis kunnen gaan maken met hun nichtje.
Een mooi bericht op zo’n mooie zonnige lentedag……

26 gedachten over “Happy day

 1. Een mooi jong leventje dat nu écht van start kan, gefeliciteerd.
  Toevallig op de dag dat mijn mijn tweeling buurmeisje 2 jaar geleden geboren werden , bij 30 weken zwangerschap dus die waren toen nog lang niet thuis.

       1. Zeker, maar het helpt natuurlijk wel. Mijn buurvrouwtje moest alles leren en had er dan ook nog twee. Ik zou haar heel graag geholpen hebben maar op dat moment ging dat natuurlijk niet met Henk. Het had zo makkelijk voor haar geweest als ze iemand naast de deur beschikbaar had . Nu moest ze altijd maar zien wie van haar familie er bij kon schieten en die had ze dan automatisch een flink deel van de dag ook in huis. Ik had gewoon even binnen kunnen stappen om er één een flesje te geven en dan weer weg. Vind ik nog jammer dat het niet kon op dat moment.

        1. Ja dat is inderdaad wel jammer dan, zeker handig iemand zo dichtbij en een kleine leuke moeite ook. Wij hadden ook vrienden met een tweeling daar ben ik ook vaak geweest om flesjes te geven.

          1. Ja en het is nog leuk ook. Ik kreeg altijd de “sloomste” van de twee, vond het helemaal niet erg juist leuk zo lang er mee bezig te zijn.

 2. Tjonge fijn nieuws voor de ouders en iedereen eromheen. Dat het met het kleintje meteen al goed ging was natuurlijk een flinke oppepper. Dat het voor jou herkenbaar was wat die mensen voelden is logisch. Prachtige foto’s ook! Met recht een Happy Day!

 3. Ik ben weer even helemaal terug in de tijd dat onze kleindochter Pipa geboren werd, na 2 tumultueuze en angstige weken, bijna 9 weken te vroeg. 1200 gram vechtlust, dat meisje. Geen sondevoeding nodig gehad, gelukkig. Na ongeveer 6 weken ziekenhuis mocht ze naar huis, wat is dat toch een fijn moment hè 🙂 En nu is het een vrolijk poppetje met gevoel voor humor en zang- en acteertalent van 2 jaar. Heerlijk. Geen belangrijke problemen overgehouden aan die moeilijke start.
  Ik wens het gezin een mooie tijd toe met hun klein hummeltje. Veel geduld, veel liefde, veel warmte.

  1. Ach wat bijzonder mooi om te lezen dat het zo goed gegaan is met je kleindochter. Gelukkig heeft die gezinnetje ook veel familie support. Ja ik herinner met het ook nog als de dag van gisteren dat mijn zoon uit het ziekenhuis na 3 weken mee naar huis mocht. Echt zo’n feestdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s