Zoomen…

Over twee weken krijg ik mijn eerste Zoom vergadering. Het afgelopen jaar hebben we als Huurdersbelangenvereniging weinig kunnen doen behalve wat mailen en bellen met elkaar. Een keer hebben we in de zomer nog fysiek vergaderd maar dat zit er voorlopig nog niet in.
Vorige week kwam in de secretaris tegen en zij vroeg of ik het niet erg vond om een keer een Zoom vergadering te houden.
Nou mij lijkt dat ook wel weer eens leuk om uit te proberen en dat zei ik ook. Ja hoor, dan heb ik ook het idee dat ik er nog iets voor doe in ieder geval. De afspraak werd gemaakt voor zo half maart.
Tot ik afgelopen week een keer tijdens mijn plaspauze ’s nachts wakker lag en opeens dacht, hallo dat kan je nou wel makkelijk zeggen maar je hebt niet eens een camera op je computer. Daar had ik even niet over nagedacht.
Nu is dat wel makkelijk op te lossen, koop gewoon een webcam, vroeger had ik die ook wel maar tegenwoordig doe ik beeldbellen en dat soort dingen allemaal via mijn telefoon. Maar om via mijn telefoon te vergaderen dat werkt natuurlijk niet.
Heb al even zitten kijken, zo duur zijn ze nu ook weer niet. Morgen nog even de zolder opduiken want ik had altijd wel zo’n ding maar sinds mijn nieuwe computer een paar jaar geleden niet meer aangesloten.
Het lijkt me wel leuk om te doen zo’n vergadering. Ook wel lachen zo’n eerste keer want alleen de secretaris en voorzitten hebben wel met de Woningbouwvereniging Zoomvergaderingen gehad.
Maar de rest ook nog nooit gedaan. We gaan het meemaken.
Vandaag heb ik op de trap nieuwe traptreden gelegd. Mijn traptreden waren aardig aan het verslijten, een of twee zaten er ook wel aardig los en ik dacht, vandaag of morgen schiet ie er een keer af en dan val je zo naar beneden.

Nu zag ik een week of 3 geleden bij de Lidl van die traptreden liggen, dacht dat ze donkergrijs waren maar toen ik ze thuis had bleken ze bruin te zijn. Nog bij een paar andere Lidl’s gekeken maar overal alleen bruin. En dat past echt niet bij mijn interieur.
In de Lidlshop kon ik ze nog wel grijze bestellen, wel een paar euro bezorgkosten maar nog veel goedkoper dan ik ze gezien had bij andere interieurzaken. Was eigenlijk zo gedaan, ziet er weer mooi uit en nog belangrijker ze zitten allemaal weer goed vast. Zekerheid voor alles zeg maar.

15 gedachten over “Zoomen…

 1. Succes met je zoomvergaderingen! En die trap ziet er weer top uit. Toen ik hier in dit huis kwam wonen hadden we na het opknappen ook trapbekleding nodig. Boven heb ik grijze vloerbedekking en we waren aan het zoeken voor die tredenbekleding. Toevallig vonden we precies dezelfde kleur en dat ziet er nog steeds heel mooi uit. Je kunt weer jaren door!

 2. Ik wist niet eens wat dat zoomen was. Tot ik in december startte met thuisonderwijs, een kleinkind in groep 7 en één in groep 3. Ik heb me maar laten leiden door de tienjarige van groep 7. En ben nu helemaal ingevoerd.
  Maar ben wel blij dat ze weer naar school gaan. Want eerlijk gezegd, met dat zoomen heb ik niet veel.
  Als ik naar buiten kijk, zie ik ineens allemaal knoppen aan mijn struiken. En als ik over mijn tuin kijk naar het weiland, zie ik de weide vogels driftig in het gras zoeken. Maar bij mij kriebelt er nog niets om in de tuin te werken. De leeftijd begint een woordje mee te spelen.

  1. Denk dat het voor de kinderen ook veel beter is hoor. Mijn kleindochter is ook weer naar de peuterspeelzaal. Ook weer goed anders altijd onder volwassenen, goed dat ze ook met andere kinderen kan spelen. Ik zie het wel hoe het werkt dat zoomen.. Ja bij mij begint het nog steeds wel te kriebelen hoor zoals vorige week met dat mooie weer. Heb best voor februari al veel gedaan. Maar het is eigenlijk nog best vroeg voor veel dingen.

 3. Ben in dat vergaderen/overleggen via Zoom/Teams/en diverse andere systemen ondertussen al aardig bedreven geworden. Ik vind het wel veel vermoeiender dan live vergaderen hoor. Trouwens, je hebt ook een microfoon nodig , nou heb ik weer geen verstand van webcams, dus misschien zit die er wel bij…. ??

  1. Ja in een webcam zit ook een microfoon. Had er vroeger ook wel een om te skypen maar dat doe ik eigenlijk nooit meer. Ik ga het ervaren hoe het gaat. Vergader ook liever met elkaar maar dat mag nog niet.

 4. Je kunt toch ook je gewone camera aan de computer koppelen ? Herinner me dat Ruud dat aanvankelijk altijd deed.
  Zoom heb ik nog niet gebruikt, we skypen nog omdat het toch meestal 1 op 1 is. Je kunt met skype ondertussen ook vergaderen natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s