Regelmaat…….

Als er iemand niet van de regelmaat houdt dan ben ik dat wel. Echt een flierefluiter die gaat wanneer het kan en onderweg hier en daar een bakje doen, natuurlijk meestal bij de Hema where else. Toen het nog kon dan.
Zeker in de tijd dat ik nog voor de krant werkte was het heel onregelmatig de afspraken, ze liepen vaak van ´s morgens tot soms zelfs ´s avonds laat, bijvoorbeeld bij prijsuitreikingen die aan het einde van een feestavond gedaan werden en ik vond dat alleen maar leuk.
Was dan ook kind in huis bij de feestzalen en als ik binnen kwam stond er meteen een bakje thee voor me klaar. Ik zal dan ook nooit iemand worden van een vaste regelmaat, op bepaalde dagen bepaalde klusjes doen.
Het enige dat ik wel heb dat ik de was in het weekend doe maar ook dat wisselt van zaterdag overdag of ’s avonds, zondagmorgen. Sta regelmatig ’s nachts om twaalf uur nog de was aan de lijn te hangen buiten.
Het is dat ik nu weer buren heb die beide werken maar in het jaar dat ik geen buren had ging ik ook gerust wel eens om 11 uur nog lopen stofzuigen als ik opeens de geest kreeg. Alleen het werken in het café waren dan vaste uren waar ik me wel aan hield.
Maar voor corona had ik ook best een goed gevulde agenda met mijn vrijwilligers werk er nog bij. Dat is nu weggevallen evenals mijn werk in het café. Eigenlijk heb ik gewoon heel de week “vrij”.
Nu laat ik me echt leiden door het weer en de waan van de dag. Zoals vanmorgen beetje mistig en grijs. Ik had nog was administratieve klusjes en moest daarvoor een aantal papieren uitzoeken, afdrukken en versturen. Was er echt tot een uur of 3 mee bezig. Inmiddels was de zon gaan schijnen en lekker even gaan fietsen. De oostenwind bepaalde welke kant ik opging.
Onderweg nog een paar keer een eindje gaan lopen. Ik kwam echt zoveel baltsende futen tegen, futen die aan hun nest begonnen, zag de eerste kwikstaart weer, zelfs een zwaan die al een nest aan het bouwen was. Voor zwanen bijzonder vroeg trouwens. Gewoon twee uur buiten gefietst, gewandeld, nog op een bankje een mandarijntje zitten eten in het zonnetje, lopen fotograferen. Het was heerlijk. Best fris met de oostenwind maar terug met wind in mijn rug en zonnetje in mijn gezicht zo heerlijk om te fietsen en wandelen.

En ik geniet echt van die vrijheid die ik nu heb. Ga tegenwoordig ook zonder me ergens schuldig over te voelen een film van een paar uur zitten kijken. Eet hoe laat het mij uitkomt nu het al weer het langer licht blijft wel 7 uur half 8. Eigenlijk heb ik gewoon zo’n rust over mezelf gekregen en niet dat ik de corona zo fijn vind maar heb me wel voorgenomen kritisch naar mijn vrijwilligerswerk te gaan kijken als het weer mag, nu nog drie verschillenden maar grote kans dat ik toch wat ga schrappen.
Ach misschien denk ik als het weer mag er wel weer anders over maar toch…… ik hoop een stukje van deze rust ook wel te behouden.

9 gedachten over “Regelmaat…….

  1. Ik heb een haat-liefdeverhouding met regelmaat. Aan de ene kant schop ik ertegen, aan de andere kant geeft het rust. Als ik maar wel op m’n fiets kan springen wanneer het me uitkomt (-:
    Zondag zag ik twee vrijende zwanen. Zo mooi om te zien dat ik ben gestopt. Gestopt, ik!

    1. Ja dat is ook een prachtig gezicht, daar MOET je wel even voor afstappen. Het voordeel ik ben alleen dus niemand die zegt zullen we eens gaan eten zeg.. of zo dan ben ik wat vrijer om dingen te doen en te gaan fietsen als het lekker weer is.

  2. Een lekkere vrijbuiter ben je! En dat kan ook als je alleen bent. In de korte tijd dat ik echt alleen was, zo’n maand of 15 deed ik ook waar ik zin in had en wanneer. Met Jan natuurlijk een tijd gelat, dus daar kwam het ook nog wel eens voor dat ik iets ging doen als ik alleen was wat opeens in me opkwam. Nu is het rustiger, hoewel we soms ook wel kunnen zeggen, kom op.. we doen het. Maar de relaxte tijd die het noodgedwongen thuisblijven teruggaf was ook wat waard het laatste jaar. Nog steeds eigenlijk. Ik heb zoals je weet alleen de Pyramide nog. Voorlopig blijf ik dat nog doen, maar ook daar zal een keer een eind aan komen. Overweeg het maar echt hoor… je ziet het, net als toen je werkloos werd, heb ik en vast anderen toen ook tegen je gezegd… Je vult je tijd vanzelf in en sneller dan je denkt!

  3. Wat dat betreft zit ik nogal onlogisch in elkaar, ergens ben ik een gewoonte dier en van R-R-R . Maarrrr, ik gooi nét zo makkelijk al m’n plannen overhoop als er zich iets anders
    voordoet. Maar er zijn wel een paar dingen waar ik een beetje aan vasthoud, zoals het ritueel dat bij het opstaan hoort.

  4. Er zit beslist regelmaat in mijn dagen, maar gooi ook even makkelijk de boel weer om. Alleen de minder afspraken bevallen mij eigenlijk prima, ik ga mijn agenda wel wat minder vol houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s