Hinkel de pinkel……

Gisteren weer opgepast op mijn kleindochter en ja dat blijf gewoon een feestje voor me hoor. Momenteel gaat ze weer naar de peuterschool twee ochtenden en een heel dag naar de kinderopvang en dat is best weer heel wat voor zo´n puk die weken of maanden thuis geweest is. Best spannend allemaal natuurlijk. Gisterenochtend was ze ook geweest. Toen ze thuiskwam hebben we samen een boterhammetje gegeten en ging ze toch nog een uurtje slapen. Ze sliep echt zo nadat ik een verhaaltje had voorgelezen.
Daarna gingen we naar buiten want het was heerlijk weer, naar het speeltuintje. Daar waren ook een paar andere kinderen aan het spelen. Een meisje van 6 jaar had er een tent gebouwd en een tas met allerlei spulletjes om mee te spelen. Eerst keek ze een beetje de kat uit de boom maar al gauw zaten ze samen te spelen, had er geen kind meer aan. De oma van het meisje woonde tegenover het speeltuintje, die heeft het makkelijk met zo´n speeltuin voor de deur. Gezellig een praatje gemaakt en die twee vermaakten zich best. Daarna nog even de eendjes gaan voeren en samen nog speenkruid en madeliefjes plukken en weer naar huis en de bloemetjes in het water gezet. Wel vreselijk hoeveel hondenstront er op die grasveldjes ligt, je moet echt kijken waar je loopt om er niet in te trappen. Zo zonde eigenlijk zou een mooi speelveld zijn. Op de terugweg wil ze hinkelen, dat is nog niet zo makkelijk en ik geef haar een handje dan gaat het heel goed zo. Als ze buiten is wil ze het liefst huppelen, hinkelen, rennen ergens op klimmen. Ze kan heel goed lopen en ik hoor haar nooit zeuren want gisteren hebben we best een flink eind gelopen. Dat hoort er helemaal bij natuurlijk bij zo’n 3 jarige. “Oma” zegt ze “ga je ook hinkelen”. Ik zeg dat kan oma niet meer met haar zere knie “dan geef ik je een hand zegt ze dan gaat het wel oma” . Ik smelt helemaal, was het maar zo makkelijk. Ik probeer het wel maar het gaat echt niet meer te veel pijn en daar baal ik dan wel van. Niet dat ik zo nodig nog moet hinkelen maar ga toch nog wel een keer naar de dokter om me door te laten verwijzen naar een orthopeed dat ik daar ook eens van hoor wat hij/zij er over denkt. Want wat heb ik nu aan de opmerking de slijtage is erger geworden. Maar ja wel weer een superleuke middag gehad met haar samen. Toen ik klein was hinkelden we echt heel veel, je moest dan iets gooien in een vak en dat weer ophalen. Het beste ging dat met een hak en die gingen we dan vragen bij de schoenenmaker. Een steen werd ook wel gebruikt maar een rubberen hak die rolde nooit door.

(32) Hinkel De Pinkel – Kinderliedjes voor Jong en Oud – YouTube
Fietsend door de polder zie ik dat het heel druk is met het nesten bouwen, weer zo’n prachtig gezicht. Echt ik zie zoveel stellen futen aan het baltsen. Het blijft een prachtig gezicht….

11 gedachten over “Hinkel de pinkel……

 1. Feestje hoor, jammer dat hinkelen niet lukt maar zo is het nou eenmaal. Denk dat ook een specialist weinig ander kan zeggen dan je huisarts. Je doet al echt alles wat je kan doen om het te remmen., Een nieuwe knie is de boterham van de specialist . Futen heb ik wel gezien maar die baltsen nog niet. Zag wél al 6 piepkleine gansjes.

  1. Dat zijn nijlganzen die broeden zelfs in de winter heb ik jongen gezien er van. Nou ik denk dat een orthopeed meer gespecialiseerd is als een huisarts die zegt neem maar een paracetamol dus wil er toch wel een keer naar toe. Als die dan hetzelfde zegt kan ik er meer vrede mee hebben.

   1. Is altijd te proberen maar ik ben bang dat hij inderdaad hetzelfde zegt, alleen misschien gemenere pillen voorschrijft. Oefenen, niet overbelasten en pijn stillen als het nodig is.

 2. Dit leest weer als een superfijne middag! Dat hinkelen niet meer gaat is wel heel vervelend. Zou me inderdaad maar eens door laten sturen naar een orthopeed. Ik app je even met een tip!

  1. Dank je wel voor de tip, ga het nog even bekijken. Ach dat hinkelen is nog het minste dat kan ik wel missen maar gewoon weer een lekker stuk lopen zonder pijn zou wel heerlijk zijn.

      1. Ja maar dat zijn wel eenzijdige bewegingen. Ga nu ook als het uitkomt een stuk lopen er bij en probeer thuis nog wat bewegingen te doen. Maar lukt niet altijd of heb niet altijd zin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s