Alles kapot…….

Het begint er wel een beetje op te lijken of alle apparaten bij mij in huis de geest gaan geven. Alsof er iets door mijn huis vliegt dat zegt……. dat kan ook nog wel kapot.
Het begon vorig jaar met mijn wasmachine. Ik had na het overlijden van mijn moeder haar wasmachine meegenomen. Had daarom 2 wasmachines die het allebei nog goed deden. Ongeveer allebei even oud en ik gebruikte ze ook allebei omdat ik twee aansluitingen had er voor doordat ik destijds daar ook een afwasmachine had. Het was nog makkelijk ook twee wassen tegelijk draaien.
Maar met het opknappen van mijn bijkeuken en het maken van een plaatsje voor mijn E-bike in de bijkeuken heb ik er een weggedaan. Ik heb eerlijk iene miene mutte gedaan en degene die verloor heb ik weggedaan.
Misschien de verkeerde keus geweest maar goed dat was niet meer terug te draaien. Oké er kwam een nieuwe.
Daarna was het de waterkoker, gelukkig nog een nieuwe op de zolder gewonnen met kaarten. Daarna mijn computerscherm, ook weer ingevuld met een nieuw scherm waar ik heel blij mee ben. Ook een hele verbetering.
Twee weken geleden begon mijn senseo te sputteren en afgelopen week gaf ie ook de geest. Daarvan had ik er ook nog 3 op de zolder staan gewonnen met kaarten dus ook gauw weer ingevuld.
Gisterenmiddag was het prachtig weer en ik wilde graag mijn achterterras schoonmaken met de hogedrukreiniger. Alles klaargezet, aangesloten en begonnen. Drie tegels gedaan en daarna rook ik echt een schroeilucht en blup blup blup amper water meer en geen kracht. Die motor is waarschijnlijk ook doorgebrand. Gauw de stekker er uit getrokken. Hij heeft zijn geld wel opgebracht, wat is dat ding veel gebruikt. De straat maar verder schoongemaakt met een boender en het recept dat het meest milieuvriendelijkste is voor de grond namelijk een emmer heet water met daarin 5 eetlepels groene zeep oplossen en 5 eetlepels bake soda. Meer werk maar het was te doen al werd het niet zo schoon als met mijn hoge drukreiniger. Het voordeel dat niet alles onder de spetters zit, ik niet van top tot teen er niet meer uitzag en toch aardig opgeknapt wel. Even denken of er dus nog een nieuwe hogedrukreiniger komt.


Vanmorgen ging ik met mijn zus op stap en had ik het er zo over en zij noemde nog iets op dat bij me kapot was gegaan, weet niet meer wat het was dus. Dat zal dus niet iets heel bijzonders geweest zijn.
Nou ja ergens is het ook wel logisch, veel apparaten waren best al oud, het is niet anders. Ik weet dat de volgende er al weer aan gaat komen namelijk mijn telefoon. Ik kan in bepaalde apps niet meer, geen nieuwe updates meer installeren of nieuwe apps installeren. Heb hem al opgeschoond door bepaalde bestanden op te ruimen maar goed hij is inmiddels ook al weer een jaar of 6 oud en dat is tegenwoordig voor een telefoon al bejaard.
Dat zijn wel duurdere dingen om te vervangen omdat ik toch graag weer een Iphone wil hebben, het liefst de allernieuwste maar dat kost nog wel wat. Wel heb ik dan een nog betere camera dan nu er in maar ja…. Ik ga me eerst even goed verdiepen er in wat ik dan wil en of ik het er voor over heb. Hij moet het nog maar even volhouden minimaal totdat ik mijn vakantiegeld krijg want dat zal er dit jaar toch ook weer niet inzitten wat ik niet zo erg vind hoor trouwens en dat kan dan nuttig besteed worden. En dan maar hopen dat de rest van de apparaten het nog even volhoudt want ik vind het wel even mooi geweest zo.


15 gedachten over “Alles kapot…….

  1. Deze week een nieuwe telefoon -voor mijn verjaardag- gekregen. H had uitgezocht wat voor mijn gebruik een fijne zou zijn en vond een nieuwe gesealed in doos op marktplaats. Iemand had er een voor zijn moeder gekocht maar die had ondertussen zelf al een gekocht.
    Het is een vrij dure en nu halve prijs. Je kan dus geluk hebben en geduld om op mp te wachten

    1. Nou dat zou ik zeker niet durven hoor, zoveel gestolen spul en oplichterij. Je hebt het getroffen, als ik iets koop neem ik het nieuw met garantie erbij. Ik waag me daar niet aan.

  2. Heel gek inderdaad dat vaak dingen achter elkaar kapotgaan. Gelukkige mensen zijn we dat we het dan ook weer kunnen vervangen. En jij helemaal met je gewonnen spullen met kaarten! Hoop voor je dat het nu even ophoudt.

  3. Jammer dat er op het moment ook niet gekaard kan worden, dan ga je door je voorraden heen. 😉 Maar zonder dollen, ja zo schijnt het te werken, misschien wel omdat je vaak ook allerlei spullen ongeveer tegelijk koopt, door bijv. verhuizing, huwelijk of financiële meevallers. 6 jaar is voor een telefoon tegenwoordig echt stókoud hoor. Twee jaar wordt als als oud gezien omdat vooral de jongelui altijd het nieuwste van het nieuwste willen hebben.Mijn( vrijwel goedkoopste Samsung is nu 2.5 jaar en zeurt steeds dat de opslagruimte vol is.

    1. Klopt hoor maar ja komt niet altijd uit als alles opeens tegelijk komt. Had trouwens ook nog mijn decoupeerzaag die kapot ging haha…… Nou ja komt allemaal wel weer goed hoor. Heb gelukkig een potje onvoorzien. Ja dat kaarten mis ik wel hoor. Waren toch wel vaak de leukste avonden in de kroeg…..

  4. O, herkenbaar hoor. Ook ik heb zo’n periode gehad dat het ene na het andere apparaat er mee stopte. Toen kon ik het gelukkig met wat hulp vervangen…. moet er nu niet aan denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s