Ben ze helemaal zat……..

Ik ben ze helemaal zat, die politici, pff ja kan geen programma momenteel bekijken of er schuift er wel weer een aan en bij de post krijg en via de media komt er ook van alles op je af van propaganda en reclame. Een voordeeltje van Corona, ze staan niet dag en nacht bij winkelcentra of komen langs de deur om hun boodschap te verkondigen.
Vier jaar maakten ze compromissen kwamen ze met nieuwe voorstellen ideeën, maakten allemaal fouten, wat ze voor mij weer net mensen maakt, maar besloten ze als coalitie met elkaar om de eindstreep te halen.
Nu is dat net niet gelukt en terecht want er zijn natuurlijk best grove fouten gemaakt. Ik ga ze niet verdedigen.
Maar nu in campagne tijd slaan ze elkaar met dezelfde argumenten om de oren en weten ze precies wat de ander fout gedaan heeft en hoe het beter kan.

Ieder heeft zijn eigen plan hoe het in de toekomst allemaal anders en beter kan. De beloftes voor een betere, schonere, financieel betere wereld rollen over elkaar heen uit de monden van de politici.
Terwijl iedereen weet dat als ze eenmaal gekozen zijn en er een kabinet gekozen is (dat best een opgave zal worden) ze toch hier en daar hun “beloftes” aan zullen moeten passen en compromissen moeten sluiten.
Dat kan gewoon niet anders met zo’n verscheidenheid en hoeveelheid partijen. (Kan daar geen max op zitten zeg, wat een waanzin toch ieder groepje zijn eigen partij en zetel in de kamer? )
En geloof me ondanks alle beloftes en mooie praatjes zullen wij als het “gewone” volk de rekening gaan betalen van alle gemaakte kosten van de coronacrisis. Dat kan gewoon niet anders.
Afijn momenteel als ik weer zie dat er in zo’n programma een politicus aanschuift dan pas ik, heerlijk Netflix ben zo blij dat ik dat gekregen heb van mijn zus.
Kijk alleen nog maar vrolijke films en series, liefst met veel humor er in die goed aflopen. Kijk nog wel een zo nu en dan even het journaal of iets wat ik wel leuk vind zoals Wie is de Mol. (ook weer afgelopen, voor het eerst wist ik wie de mol was maar ze deed het goed). En de nieuwe boeren vond ik ook zo’n leuk programma.

Wat losten ze het mooi op met zijn vieren aan het eind, dat was wel superleuk. En het is ’s avonds al weer langer licht dus dat betekent voor mij ook nog minder tv kijken.
Nou ja ik ben ze zat en gelukkig schiet het al aardig op naar de verkiezingen. Ik weet al wie ik ga kiezen en ga in ieder geval wel stemmen en hopelijk is er dan weer ruimte voor wat leukere onderwerpen in talkshows dan al die politici, inentingen en corona. Maar natuurlijk iedereen moet wel gaan stemmen vind ik, neem aan dat mijn lezers dat ook allemaal wel gaan doen toch ???

30 gedachten over “Ben ze helemaal zat……..

 1. Zelf zou ik het liever hebben dat je op standpunten kunt stemmen en wie die dan uitvoert is mij een zorg. Ik heb vaak dat bij een partij ik mij wel kan vinden, maar niet alles. Of op meerdere partijen stemmen. Op dit moment zie ik geen alternatief voor Rutte als premier en op zich doet hij het niet slecht, vind ik. Ik vraag me af of een ander het beter zou doen.

  1. Dat is inderdaad wel een goed idee. Ik vind ook best dat hij het goed doet al denk ik niet dat ik hem ga kiezen. Maar inderdaad je zou er maar voor staan. Aan de zijkant kritiek leveren is veel makkelijker denk ik dan maar.

 2. Ja zeker wel, en ik heb ook al die “verleiders” niet nodig. Heb zo mijn eigen systeem voor waarop ik wil stemmen . Geen van de partijen die al jaren de dienst uitmaken. Door het grote aantal kleine partijen zijn het tóch altijd dezelfde die uiteindelijk een kabinet vormen. Daar wil ik me niet 4 jaar schuldig over voelen. Dus ik kies altijd een kleine partij met de beste standpunten , die komt dan vrijwel zeker niet in de formatie ! In de oppositie wordt meestal nog wél gewerkt voor de kiezer. Dat doe ik al heel lang zo en dat bevalt me goed.

  1. Ja iedereen maakt zijn eigen keuze. Ik denk altijd dat je als eenman partij niet veel uit kan richten maar misschien zie ik dat verkeerd. Ik stem meestal wel op een van de grotere partijen maar wissel nog wel eens een keer.

          1. Oké je lijkt Trump wel met fraudegevoelig…. ben daar wat nuchter in hoor. Moest toch wel even laten weten dat ik wat geleerd had van mijn cursus he……😂😂😂

          2. Het blijft wel mensen werk en de pas samen met het stembiljet kúnnen dus bij kwaadwillendheid aan elkaar gelinkt worden. Kleine kans geef ik toe maar bij in een stemlokaal stemmen is dát uitgesloten

 3. We hebben nu de aanloop naar de verkiezingen, dan drie dagen verkiezingen met na afloop uitslag van de verkiezingen. Ik ben er nu al klaar mee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s